reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

reklama
Dzien doberek:-)
U nas tez nocka troszke niespokojna.Juz wieczorem Maya denerwowala sie na dziasla no i noc tez do najspokojniejszych nie nalezala....no na szczescie ona nie placze....tylko smoczek sie gubi i sie przebudza....dzis juz tez powitalismy dzien calpolem,bo nawet jesc nie chce:-(gdzie te zeby, ja sie pytam??????

No nic....udam sie do kuchni jakas kawke zrobic,bo jeszcze nie pilam:baffled:

aha ...zapomnialam.....w tej polskiej piekarni mozna normalnie kupowac,jest duzo taniej.....i na zamowienie nawet ciasta zrobia:)tylko ,ze trzeba tam raniutko jechac,bo jak juz wszytko wysprzedaja,to zamykaja....

aga ma rację..krycha no właśnie mój sąsiad tam zamawia wieczorem a rano o 7:30 odbiera stąd u mnie te dostawy:-D:-D
a ciasta też zamówiłam na święta .. przetestujemy sernik i makowce i zobaczymy :nerd:

witam sie ja!
chcialam tylko powiedziec ze...piekarnia jest czynna do godziny 10 rano.zamowienia mozna skladac pod nr tel0857442141 nawet smsem

Ich oferta:
chleb zwyły €1.30
chleb familyjny €1.50
wszystkie chleby z foremki czyli z soją,ze słonecznikiem itp. €1.35
słodkości po €0.65
czyli: pączki z dżemem (pycha,marmolada aż się wylewa z pączka)
pączki z budyniem, drożdżówki z serem, z serem i owocami (mieszanka z puszki), drożdżówki z jabłkiem, z makiem,z serem i czekoladą (nie jestem pewna,bo nie kupowałam,ale można spytać)
Różne ciasta: np. sernik,jabłecznik €3.00 za foremkę trochę większą jak talerz deserowy.
Zwykłe bułki, z dynią,ze słonecznikiem,grahamki: €0.30
Rogaliki i bułki maślane chyba €0.4

Ostatnia edycja:
witam sie ja!
chcialam tylko powiedziec ze...piekarnia jest czynna do godziny 10 rano.zamowienia mozna skladac pod nr tel0857442141 nawet smsem

Ich oferta:
chleb zwyły €1.30
chleb familyjny €1.50
wszystkie chleby z foremki czyli z soją,ze słonecznikiem itp. €1.35
słodkości po €0.65
czyli: pączki z dżemem (pycha,marmolada aż się wylewa z pączka)
pączki z budyniem, drożdżówki z serem, z serem i owocami (mieszanka z puszki), drożdżówki z jabłkiem, z makiem,z serem i czekoladą (nie jestem pewna,bo nie kupowałam,ale można spytać)
Różne ciasta: np. sernik,jabłecznik €3.00 za foremkę trochę większą jak talerz deserowy.
Zwykłe bułki, z dynią,ze słonecznikiem,grahamki: €0.30
Rogaliki i bułki maślane chyba €0.4

Ale mi smaka narobiłaś-że też nie mieszkam bliżej:(

a wierz mi ze pyszne maja pieczywko!
chociaz nie polecam paczkow ale tak wszystko rewelacja.ja w polsce zawsze kupowalam te drozdzowki z makiem i tu sa takie same!
buleczki tez przepyszne i chlebek!
ciast jeszcze nie sprawdzalismy ale chyba dzisiaj zamowie zeby na jutro byly!bo w tym roku to mi sie nie chce samemu piec!

a wierz mi ze pyszne maja pieczywko!
chociaz nie polecam paczkow ale tak wszystko rewelacja.ja w polsce zawsze kupowalam te drozdzowki z makiem i tu sa takie same!
buleczki tez przepyszne i chlebek!
ciast jeszcze nie sprawdzalismy ale chyba dzisiaj zamowie zeby na jutro byly!bo w tym roku to mi sie nie chce samemu piec!
Oj wierzę,wierzę...I pękam z zazdrości:/Ja w Pl uwielbiałam bułeczki maślane i rogaliczki.ech...

duzo sklepow polskich w limerick kozysta z uslug tej piekarnii.wiec bedac przejazdem w limerick mozna zawsze kupic troche drozej ale w sklepie!zreszta wiem ze maja w planie otworzyc cukiernie(sklep otwarty w normalnych godzinach).bo szczerze mowiac ta 10 rano to troche zawczesnie na zamykanie piekarnii.ale oni pracuja od 22 wiec czemu sie dziwic??
wiem ze jedynie sami swoi na thomas st nie kozystaja z ich wypiekow.ale tak chyba kazdy polski sklep.

kolejna sprawa mila odmiennosc jesli chodzi o pieczywo bo te w irlandzkich sklepach to taka glina dla mnie nawet te sygnowane niby jako polskie.

dobra trzeba dalej isc sprzatac Susanki pokoik bo znowu bylo przemeblowanko zreszta mi sie juz zalaczyl syndrom wicia gniazdka i ciagle cos zmieniam.

dzień doberek.właśnie wróciliśmy z zakupów i przyznam że pogoda nie jest najgorsza.jest dość ciepło i przede wszystkim nie wieje tak jak wczoraj:sorry2:
też bym chętnie grilla odpaliła ale podobno weekend ma być zimny i deszczowy:-(
co do tej piekarni koło mnie to zamówienia można im wysyłać smsem i wtedy następnego dnia rano do 10 odebrać
jutro trzeba zabrać się za przygotowywanie żarełka,chociaż bigos to pewnie już dziś nastawię:blink: i znowu sobie pojemy:-p mój T nawet roladę makową chce robić;-) zobaczymy co to mu tam wyjdzie:confused:

reklama
Witam panie
Tak sobie czytam o tej piekarni i ...kurcze ale bym taki serniczek albo pączusiów kilka yyymmm
W tym roku sama po raz pierwszy będę na święta piekła sernik z brzoskwiniami mam nadzieję że wyjdzie oka.A wy na święta jakieś potrawy oprócz jejeczek i kiełasek serwujecie?
ps jak dzisiejsze prima aprilisowe żarciki :-):-) ktoś was nabrał?

Do góry