reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

lubiczanka pisze:
mogę tylko mieć nadzieje,że będziesz pracować:
Hej lubiczanko co to to nie, nonononono ja się NIE ZGADZAM! To jedyna szansa żebym mogła laseczko spotkać
Gastone ja tam myśle że oni po prostu chuchają na zimne bo jednak do ciąży mnogiej zawsze podchodzą ostrożniej i ze to tylko jakaś alergia, no popatrz takie malusie a już mają swoje upodobania i wiedzą czego nie lubią
Aga nasza Maya też je w nocy i to czasem dwa razy, to nic złego no i niestety taki urok dziecka, tego się nie wybiera, no chyba że się wkłada korki do uszu jak maluch zaczyna wyć o jedzonko to moze po kilu takich nocach przestaje, ja próbowałam z wodą jak N.nie było, mała budziła się dalej, a potem oberwało mi się od tatusia ze jak dziecko jest głodne to tzreba dac jeść i koniec, taki ich urok. I chyba przez to też taka duża jest, pocieszył nas pediatra ze bardzo zdrowe i super rozwijające się dziecko, więc no co mam zrobić karmię naszego giganta, lepiej tak niz ma jej zabraknąć witaminek, a wyrówna sięwszystko w wieku przedszkolnym tak sobie myślę. Bo nie powiem, też bym się przespała tak 12 godzin ciurkiem, ale nikt nie mówił że będzie łatwo :)
Gaston, mimo wszystko ja dalej chcę mieć następne bliźniaki, pomyśl tylko że za dwa lata będziesz już miała odchowane dzieci i nie będziesz się musiała w pieluchy i nocne wstawanie bawić, raz a porządnie i rodzinka gotowa, no i jakie piękne zdjęcia mężus będzie cykał, nie mogę się sama doczekać na Twój poród.

Ostatnia edycja:
reklama
ej tam dziewczyny dacie rade:) co to za roznica ile dzieci:)wazna dobra organizacja i tyle:)na pierwszym dziecku, jak to mowia, czlowiek sie uczy,a przy kolejnych potrafi juz sobie wnioski wyciagnac i tak zorganizowac wszystko,aby czas i dla siebie miec:)no ,ale tak bylo ze mna....i tak mi juz zostalo:)

nie no Olcia ja wiem ,ze Wasza Mayeczka je w nocy:)ja nie powiedzialam ,ze to zle przeciez:)Tylko adal to tak troche wiekszy od Mayci,dlatego zapytalam :):):):)to ,ze kazde dziecko inne to ja doskonale wiem hehehheheh...tego akurat nie trzeba mi tlumaczyc:)

Ostatnia edycja:
justysia,MsMarple-dacie radę:)Najgorszy jest debiut-tzn.nam się tak wydaje,bo jesteśmy wystrachane:)
Aga-dokładnie tak jak mówisz:)doswiadczenie tylko nam pomaga i daje niejaka przewagę:)
Olivca-nie no pewnie,że lepiej żeby Justysia miała wolne-tak sobie tylko zażartowałam....Ale i tak mam nadzieję,że przy najbliższej okazji będzie mi dane Was poznać osobiście:)
Gastone-no racja-blizniaków szkrabów ciężko jest mi sobie wyobrazić

Aguś no to dobrze bo ja już myślałam że to nasza wina że karmimy dzieci po nocach... no i one potem przez to takie duże hihi, no ale jak tato jak dąb i mama też niczego sobie to przecież to byłoby podejrzane że chucherko nam rośnie:)
Lubiczanka prawie mi to z ust wyjęłaś, pakowanie to ble ale podekscytowanie nowym domkiem jest tak duze że przeprowadzka robi się przyjemnością
dziewczynki a żadna się nie wybiera na paradę? bo wiecie, gdyby jednak Justyś pracowała a prawdopodobienstwo jest 50% to musimy mieć plan B

nie no Olcia ......masz racje....mama duza tata duzy to i dzicko bedzie wypasione hehehhehe....no chyba ze jest inaczej i dziecko od normy takowej odbiega to wtedy trza sie zastanowic ,czy nie podmienione :):):) zartuje

a ja na parade i tak ide ,jak co roku.....moja Anita bedzie szla w niej ,wiec i tak pojde

Witam się cieplutko choć na zew tak średnio ;-)
U nas wielkie pranie i przemeblowania :-):-) dziś rano obudziłam się i stwierdziłam że 7-8 tyg to już nie dużo i czas zacząć się bardziej przygotowywać na przyjęcie Olivki w domu :-):-):-) Tym bardziej że nadal się nie obraca i ciągle pamiętam jak lekarz powiedział iż przez jej ułożenie może wcześniej przyjść na świat .Wczoraj w nocy poczułam dziwne bolesne skurcze i chyba stąd dzisiejsza decyzja.Powiem szczerze że to takie milusie te wszystkie ubranka porozwieszane na suszarce ;-)Już troszkę nie mogę się przez to doczekać hehehe
Boszee jeszcze tyle rzeczy do kupienia..jedna z ważniejszych to wanienka i stojak myślę że z tym się aż tak nie pali więc no stres hehehe
Gastone mam nadzieję że twoje uczulenie szubko zejdzie a wyniki okażą się dobre
Sama cierpie na jakąś dziwną wysypkę już od ok m-ca miałam pobieraną krew i nic nie wyszło wyniki są super niestety taki urok mojego stanu powiedziała pani doktor...

reklama
Czesc dziewczeta! Kurcze piszecie jak szalone,dopiero nadrobilam dzisiejsze posty.
Justys ja jezeli moge z moja banda w srode to ja sie pisze,jezeli bedziesz miala wolne i bedzie ladna pogoda na grila.
Olcia Ty tez bedziesz?Hurrra,ale sie ciesze.:-)

Do góry