reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

dzieńdoberek
ja po wczorajszym kolędowaniu padłam:dry: natinke zabawki posegregowane wiekowo i dzisiaj pójdą w ruch:tak::tak: przy okazji zmobilizowało mnie to do schowania naszych już wyrośniętych zabawek będą dla Adelki

dzisiaj i pogoda lepsza :tak:

krycha dobrze, że z ciążą OK a pytałaś o te plamienia?
aha ja dostałam gruba kopertę z ulotkami planem wizyt książeczkami i duperelami:-D

co do planowanego dnia kobiet to zdaje się, że imiennych zaproszeń nie trzeba wysyłać co? skoro piszemy na otwartym wątku to chyba jasne, że wszystkie babki są zaproszone:tak:
bo sumie można powiedzieć że i mnie nikt nie zaprosił:confused::-D:-D:-D

a ponieważ nic się nie klaruje to może jakieś konkretne propozycje?
1)kto za wyjściem w miasto?

2)kto za wieczorkiem u mnie? (termin dowolny)

3) kto za wyjazdem do justysi ?chyba pod koniec tyg bo justysia jeszcze PL

drozdusia i aga
sorcio :zawstydzona/y:ale dzisiaj nie dam rady wyjść ja jestem stuptana (wczoraj przesadziłam trochę a stara już jestem) a adal znów zasmarkany nie chcę dzieci zarażać ale następnym razem się piszę:tak:
aha no i zapraszam po fanty:tak:

reklama
Dzien doberek:)

No i mamy slonko!!!! tylko taki mrozik rano ech....no nic.....mam nadzieje,ze sie pogoda rozkreci na dobre:)zreszta i tak dobrze,bo nie pada....

Lece do szkol pozawozic a potem z lekka obrobic chalupe i na spacerek:):):):)ia oj nie wiem ,czy z tym kominkiem wypali,tak jak powiedziala Drozdusia.....no ale jak nie tym,to nastepnym razem hehehhe

Wszystkim zycze milego dnia....

ps.ja dzis ide polac samochod woda ,bo zamarzniety a tam na szybie napisane KOCHAM CIE......az nie chcialam polewac....hehehhe.....ach ten moj malz:)):):):)

Bozenko to moze ja przekaze Drozdusi i moze szybciej jakos sie zobaczycie?Moze byc? Ale do mnie jak najbardziej zapraszam kiedykolwiek:)odpoczywaj i kuruj Adala.....

dobra......oddalam sie ...zajrze pewnie po poludniu albo wieczorkiem:)

Ostatnia edycja:
Dzięki Natinke18 ;-)

Ms.Marple, mówiliśmy, ale plamienie było skąpe, nie powtarza się (i oby tak zostało) no i z Krawaciątkiem wsio oki, więc co oni mogą. Mamy obserwować, o...

Aga_irlandia, jaką miłą niespodziakę Ci A zrobił :sorry2:... Tak romantycznie, ach :rolleyes2:...

dzien dobry mamcie:) ja oczy na zapałki, mala wzieła sobie za szczytny cel marudzenia cała noc:((( co polozylam glowe do poduszki to ona piszczy,co ja wyciagam do karmienia to ona zasypia i tak w kolko:(( grrrr .chyba ja brzuszek boli bo kupki od 3 dni nie moze zrobic :((( moze ktoras z was miala tez taki problem?? ja nadal karmie tylko piersia i nie zjadlam nic nowego ,do tej pory mala robila prawie w kazda pieluche ,a od jakiegos czasu robi raz na 3-4 dni:((( czytalam ze nie ma strachu jezeli dziecie jest karmione piersia,ale jak tu sie nie bac skoro to chodzi o moje dziecie ?????? dodam jeszcze tylko ze nie moge jej podac zadnej herbatki ani wody,bo...ona od urodzenia nie toleruje butelki:(( jak jej wkladam smoczek to wymiotuje ,nie pije nic z butelki wiec to odpada:(((

dzien dobry mamcie:) ja oczy na zapałki, mala wzieła sobie za szczytny cel marudzenia cała noc:((( co polozylam glowe do poduszki to ona piszczy,co ja wyciagam do karmienia to ona zasypia i tak w kolko:(( grrrr .chyba ja brzuszek boli bo kupki od 3 dni nie moze zrobic :((( moze ktoras z was miala tez taki problem?? ja nadal karmie tylko piersia i nie zjadlam nic nowego ,do tej pory mala robila prawie w kazda pieluche ,a od jakiegos czasu robi raz na 3-4 dni:((( czytalam ze nie ma strachu jezeli dziecie jest karmione piersia,ale jak tu sie nie bac skoro to chodzi o moje dziecie ?????? dodam jeszcze tylko ze nie moge jej podac zadnej herbatki ani wody,bo...ona od urodzenia nie toleruje butelki:(( jak jej wkladam smoczek to wymiotuje ,nie pije nic z butelki wiec to odpada:(((

Hm... Kurczaki, no nie pomogę... U nas tylko raz się zdarzyło, że Oliwcia nie mogła zrobić kupiki przez 6 dni, ale była strasza i mogliśmy spokojnie podać Jej słoiczek ze śliwkami suszonymi, bo też butli nie tolerowała... A tak w sumie to ile Twoja córcia już ma, bo ja jakaś niedoinformowana jestem :baffled:

Leah ma 3,5 miesiaca. ja juz wczoraj wpakowalam w siebie chyba pol kilograma sliwek suszonych, bo myslalam ze moze to jej pomoze i nic :((( ehhh teraz sobie spi,wiec jest ok,ale czasami tak marudzi ze szok,kurde musi ja gniesc i to pozadnie:((((

Leah ma 3,5 miesiaca. ja juz wczoraj wpakowalam w siebie chyba pol kilograma sliwek suszonych, bo myslalam ze moze to jej pomoze i nic :((( ehhh teraz sobie spi,wiec jest ok,ale czasami tak marudzi ze szok,kurde musi ja gniesc i to pozadnie:((((

Przecież masz na suwaczku wiek :-D:-D:-D:-D, ale sierota ze mnie :-D:-D:-D:-D... No to może Laski będą miały jeszcze jakiś pomysł... Może Drozdusia dziś, albo jutro ;-) Ci cosik doradzi, bo Jej Mały miał problemy z kupkami...

witam sie!!!!
Kasia limerick ja Ci nie pomoge bo nie znam sie Jula nie miala takich problemow
Bozenka dla mnie jak zawsze wsio ryba gdzie u kogo kiedy jak zawsze dostosuje sie tylko ze ja 13 wracam..... bedziecie na mnie czekac???? plisssssss bo ja nie chce przegapic takiej impreziochy....
ja tez po nieprzespanej nocce ale nie z powodu Julki tylko z siebie normalnie cala noc na zmiane raz kaszel taki duszacy raz katar ze dziurki zatkane na maksa.... normalnie co odblokowalam nos to kaszel sie zaczynal i tak w kolko...... Jula z dziadkami spala, wiec ona wyspana....
no nic pozniej jeszcze zajrze......

reklama
Dzien doberek

Sloneczko pieknie swieci ale ziiimnoo bryyyy mielismy isc z rana na spacerek ale chyba poczekamy do polodnia.... moze bedzie slonko mocniej grzalo:)

Kasia Limerick a moze ona ma kolki?? moze sprobuj jakiegos specyfiku na kolki infacol albo colrelief, Moja Sophie miala kolki, a problem z kupka to tez swoja droga, nie mogla zrobic kupki przez tydzien, tak sie meczyla a ja razem znia obie plakalismy az wzielam ja do lekarza i zalecil nam wode z cukrem brazowym, pomoglo natychmiastowo!! Pozatym masuj brzuszek leciutko ugniataj ... hmmm... moze pomoze!

Do góry