reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

witam się wieczorową porą
ależ dzisiaj pogoda była cudna:tak: podobno cały tydzień ma być ładny:tak:
ze zdrówkiem już lepiej syrop drosetux działa i prawie już nie kaszlemy tylko Adal zasmarkany jeszcze:sorry2:
na szczęście bajtel już śpi i mam chwilę spokoju bo dał mi dzisiaj wycisk... ani chwili spokoju:baffled:

camomile a Igorek już sam biega czy jeszcze za rączkę woli?

martuana już pokoik i łóżeczko zrobione? my kołyskę jeszcze rozkręciliśmy i schowaliśmy a co to za wypadzik z natinke planujecie?

drozdusia zapomniałam zapytać jak bilans maluszka wyszedł? dużo urósł?

beakta a jak twój malec? biega? grzeczny jest?

reklama
hello wieczorowa pora :)

bekata a wiec juz wiesz harvey norman pc world to sie chyba nazywa i currys :))

kryska noo to my juz pogadalysmy o tych calych plamieniach i juz wiesz co ja na ten temat mysle :)

bozenko zdroak wam zycze i mniej tego chorowania :)

PS dziewczyny a co z tym dniem kobiet bo jest lada dzien a trzeba sie jakos zgadac czy cos ! bo w ciagy jednego dnia napewno sie nie dogadamy ... Jakiej propozycje macie ?

Moze na jakiegos drinka sie zmowic jak kiedys u cytruska sie zobaczylysmy :) ?

hello wieczorowa pora :)
PS dziewczyny a co z tym dniem kobiet bo jest lada dzien a trzeba sie jakos zgadac czy cos ! bo w ciagy jednego dnia napewno sie nie dogadamy ... Jakiej propozycje macie ?

Moze na jakiegos drinka sie zmowic jak kiedys u cytruska sie zobaczylysmy :) ?
sylcia ja na bezalkoholowego się piszę i raczej się dostosuję, chyba, że chcecie u mnie zrobić taki wieczór to zapraszam:tak::tak:

ms.marple pogonilki nas z przychodni bo niby świńska grypa i mają nam przysłać wezwanie.pewnie zrobią mu bilans na trzy miechy jak będzie miał już 5.myślę że po prostu im się nie chciało
a jeśli chodzi o dzień kobiet to może jakaś przytupajka w trinity,iconie tudzież angels??uprzedzam że nie każdy musi pić :)

Helloooo

Boziuu jakie tutaj zmiany stronka calkiem inaczej wyglada, polapac sie nie mozna....ehhh no coz kuuupe czasu mnie tu nie bylo, ale ciagle zyjemy:) tzn ja ledwo co .. bo Sophiejka juz prawie chodzi, tak z 3 kroczki juz czasami sama zrobi, i normalnie calymi dniami mi glowe zawraca zebym znia po domu w kolko maszerowala!!! ledwo zipie a i plecki mi juz upadaja :(

Drozdusia jesli chodzi o ten bilans to i nas pogonili jak poszlismy na 9 miesieczny bilans i powiedzieli ze mozliwe ze dopiero bedzie miec zrobiony jak bedzie miala roczek!!

Krycha dbaj o siebiei malenstwo!! Plamienie o kurcze!!! mam nadzieje i trzymam kciuki ze to nic grozniego!!!

Camomile wspolczuje Ci tej pobudki i zycze by dzisiejsza nocka byla spokojniejsza i dluzsza!!

Sylcia jak sprawy u Ciebie sie maja, jak Ci sie mieszka no nowym miejscu:)??

Bożenko właśnie dopiero dzisiaj rozłożyliśmy łóżeczko i Mati jak go tylko położyłam usnoł :)I od dzisiaj mamy łoże dla siebie:) A co jutrzejszego wypadu to idziemy z Natalką na spacerek do miasta:) Rozmawiałam z Cytruskiem jak na razie jest baaaaaaaaaardzo zajęta bo cały czas w pracy nawet w soboty:( Bidoczka aż mi jej żal ale jak znajdzie chwilkę to się odezwie i mówiłam jej o dniu kobiet ma się zastanowić bo też nie wie jak z pracą:) No nic ide do mężusia:)

Ms.marple no maly biega, biega i broi haha :) ....mam takie duze okno w salonie dosc nisko wiec uparcie na nie wchodzi. Nie mowiac o stole :)...jak jest u gory to wszystko co wpadnie mu w laplki zrzuca na dol przez bramke. Trzeba uwazac jak sie na dole chodzi bo mozna dostac jakims samochodzikiem w glowe :) no i wiele wiele innych sytuacji bardzo go interesujacych a nie zawsze przyjemnych dla nas :)

dzieńdoberek

właśnie obejrzałam program o rodzicach wychowujących wieloraczki:szok::szok:
ło raaajjuuu.. a ja z jednym nie nadążam a babka miała czworaczki 1,5 roczne i 4ro latka:szok::szok:
podziwiam:tak::tak::tak:

gastone zawsze zapomnę zapytać a ty masz jednojajowe bliźniaki?

bekta jakbym widziała mojego agenta:-D:-D:-D

martuana ano cytrusek już wciągnięta do pracy:tak:ostatnio miała chęć przyjść do fikolandu ale coś jej przeszkodziło:tak:pewnie brak czasu

drozusia jeśli chodzi o dzień kobiet, to ja bardziej bym się skłaniała do domowej imprezki ale oczywiście jeśli większość będzie chciała wyjść to się nie pogniewam;-):-D:-D

hej mamcie,dawno sie tu nie udzielałam:sorry2: na mamuskach z ennis kurz zalega ,wiec nie mam kogo tam pytac.czy któraś z was robiła irlandzki paszport dla malenstwa?? co trzeba zrobic zeby takowy dostac?? i gdzie najlepiej zrobic zdjecie maluchowi do paszportu,raz a dobrze ??

reklama
Witojcie! Kojeny pięknie zapowiadający się dzień, aż miło :tak::tak::tak:. Ja dopiero niedawno wstała, a z rańca budzona byłam przez Oliwkę buziakami :-D:-D:-D:-D:-D miłe to było, nie powiem, i zupełnie nowe! Ale i tak jeszcze zakryłam się kołderką, bo to nie moja kolej na poranne wstawanie;-)

hej mamcie,dawno sie tu nie udzielałam:sorry2: na mamuskach z ennis kurz zalega ,wiec nie mam kogo tam pytac.czy któraś z was robiła irlandzki paszport dla malenstwa?? co trzeba zrobic zeby takowy dostac?? i gdzie najlepiej zrobic zdjecie maluchowi do paszportu,raz a dobrze ??

Bierzesz formę na poczcie, wypełniasz (musi się na niej również podpisać GP albo inna poważana osoba która potwierdzi Twój pobyt tutaj lub Twojego partnera no i gardziasz musi się podpisać). Fotki możesz zrobić na przeciwko Debenhamsa (czy jak to się pisze) w tej aptece na rogu. Aha i musisz wydrukować jeszcze jedną formę, formę A z ichniej (paszportowej) strony internetowej. I jak już będziesz miała kompelt dokumentów to dopiero idziesz po podpis na Gardę. A później wysyłasz pocztą wniosek razem ze swoim i partnera paszportem i czekasz i przychodzi do domu. Warto dokupić usługę ekspresową wtedy w ciągu kilku dni odsyłają. No, trochę namieszałam, ale myślę, że zrozumiałaś, no i może jeszcze dziewczyny coś dopiszą.

Dziś już od rana nic nie leci, tylko krzyz mnie boli, ale pewnie rozruszam się zaraz :sorry2:

Miłego dzionka życzę :-)

Do góry