reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Aga_irlandia, dziękuję raz jeszcze :rolleyes2:

A co do zachcianek, to ja mam, jak najbardziej!!!! Wszystko bym teraz zjadła, ale i tak bardziej do słonego mnie ciągnie, czyli norma... No i jak przychodzi co do czego to niewiele zjem, bo mi się szybko żołądek zapełnia albo mdli mnie :baffled:... Dobrze, że ciąża trwa tylko 9 miesięcy :-D:-D:-D

Sylcia007, to znaczy, że nie udało Wam się dogadać z landloredm? I co, wyrzuci Was jutro :szok:??? Toż to serca trza nie mieć :-(...

Słodkich snów życzę i do jutra ;-)

reklama
Tyleco prawie na rent to mam ... ostatnia kaska

A co do smakow to ja nie mialam zadnych ... Tylka raz zaczcialo mi sie placka po wegiersku A tak to jedynie na poczatku jadlam duzo kawsnego jak widzialam slodkie to zle sie czulam a pozniej bylo na odwrot ...

Aga no to powodzenia jutro i gratki dla dzielnej Mayki :)

Edziok ahh te cale hormony wlasnie Raz czlowiek jest :) a raz :(

aga irlandia mowisz ze fajnie na tym basenie:):):) ja mam pomysl moze nastepnym razem umowimy sie wszystkie mamusie zamiast w fikolandzie to na basenie z naszymi maluchami :) co Wy na to?:) bo ja sama to raczej sie nie wybiore heheh a to chyba by byla radocha dla naszych szkrabow:)

edziook i mnie nachodzily pochmurne dni kiedy balam w ciazy i tez potrafilam duuuuzo spac:) ehh a zachcianki jak tylko fala mdlosci przeszla to mialam od rana do wieczora, a najgorsza moja zachcianka to byla coca cola, ktorej nigdy wczesniej NIE PILAM WOGOLE to wciazy codziennie musialam sobie puszke wypic!!!:zawstydzona/y::szok::zawstydzona/y:

gosiulka a dla mnie cola to jedyne lekartswo na zgage wiec jak mnie tak potwornie meczy to kilka lyczkow wypije i odrazu czuje sie o wiele lepiej :-) dziwnie sie to wszystko w ciazy zmienia.......... ja np nie cierpie barszczu czerwonego a w ciazy o dziwo jem i to ze smakiem :-D:-D

bedziesz miec synka?? mi tez powiedzieli ze to chlopak bedzie:-):-)
Tak jest chłopak będzie:-) Tak mi powiedzieli i mam nadzieję że się nie pomylili :-)

Co do zachcianek to wcześniej ich nie miałam:-) Miałam raczej "odechcianki":-D
przez pierwsze 3 miesiące nie mogłam nawet patrzeć na słodycze (którymi wcześniej się obżerałam). Wszelkiego rodzaju warzywa też poszły w kąt (poza surowym ogórkiem). Ogólnie na początku bardzo mało jadłam bo wiecznie było mi niedobrze, piłam tylko gorzką herbatę. dopiero później zaczęłam objadać się słonym jedzeniem, wszystko dosalałam no i obowiązkowo ogórki konserwowe na śniadanie:-).
To słodkie to chodzi za mną od tygodnia:-) Może dlatego że lekarz powiedział żeby unikać:-D

dzieńdoberek babki

widzę, że dobrze się bawiłyście w weekend:tak:

u nas nadal dosyć nieprzyjemnie:dry:, ciągle mi się baterie wyczerpują:baffled:
ciekawe, do której wytrwam na weselu?:szok: naiańkę mam do 1w nocy:cool2:

edziook witaj na wątku:tak: co do zachcianek to w ciąży z chłopakiem nie miałam żadnych... zero jadłam jak zawsze, teraz od początku pomimo mdłości- jak tylko sobie o czymś pomyślę to zaśliniam podłogę, nawet w nocy mi się śni:szok: masarka-pewnie przytyję z 30 kilogramów :wściekła/y:

Dzien doberek:)
Mr.Marple ciaza stan blogoslawiony,wiec ptzytyc i tak trzeba:)I napewno nie bedzie tak zle:)Gorzej pozniej ze zniknieciem tych niechcianych kilogramow ech....a bo i wiek nie ten....ech....

No nic.....smigam do szkol pozrozwozic a potem na szczepienie:)
Milego poniedzialku

Bry!!! No i pupa, podziębiłam się, gardło mnie boli :dry:... Mam nadzieję, że szybko minie i nie rowinie się w nic więcje!!!

Byliśmy wczoraj w Polmedzie na tym usg - Młodej nic nie jest, ma asymetrie gruczołów i to wsio :-D:-D:-D! Pytałam o usg 3D, ale nie robią, nie mają sprzętu, szkoda... Ale można sobie u nich zakupić Prenatal Classic, za 9.99 e 100 tabletek, mamusie ciężaróweczki i karmiące piersią ;-)

Ms.Marple, nic Ci się nie poprawia? Oj... Wytrwałości!!!!!!

Dziś mam dzień techniczny, musze chałupę doprowadzić do stanu używalności, bo wygląda jakby sajgon przez nią przeszedł :dry:. Już mi się nie chce, ale co zrobić... Ale najpierw śniadanko :-p:tak::-D Oczywiście pierwsza w kolejce jest Oliwcia :sorry2:

reklama
Hejka dziewczyny :tak: A tu widze cosik ostatnio ciążowo i zachciankowo:-D oj ja wam nie zazdroszcze:-D ale ja już to przeszłam :-D i koniec :-D A u mnie koniec pakowania jeszcze ostatnie conieco ze sklepu i jutro rano lece:tak: ależ mi się nie chce:szok: ale ktosik musi pozałatwiać sprawunki:szok: ciekawe jak mi dzieci w drodze będą się zachowywać bo Mareczek nie może doczekać się lotu:szok::-D no nic trza dać rady;-)Bożenko jedz jedz potem zgubisz zbędności jak mi się udaje to i Tobie się uda ja to z Polski mam nadzieje wróce o rozmiar mniejsza tam to nigdy apetytu nie mam i człowiek zalatany:-D:szok::tak:

Do góry