reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

reklama
Justysia dzięki wielkie:-)
Sylcia trzymam kciuki.
U mnie juz na pierwszym usg powiedzieli płeć. No ale u mnie była inna sytuacja.....Przy następnej ciąży będę miała sprawdzaną płeć do 12 tygodnia.

Sylwia no super jest szansa!! TRZYMAM KCIUKI!!! na gg napisalam Ci wiadomosc.

A ja slyszalam ze jesli chodzi o plec dziecka to ze czesciej kobiety ktore nosza chlopcow wczesniej sie dowiaduja o plciu bo podobno latwiej stwierdzic... ja dopiero wiedzialam w 32 tygodniu ze bede miec coreczke, ehhh pamietam jak dlugo czekalam i doczekac sie nie moglam:)

Wiec we wtorek umowione jestesmy na 12:30:) ja tez sie dostosuje:)

u mnie tez tu w maternity powiedzieli plec
mi tez o badanie ginekologiczne nie chodzilo lecac do Pl tak samo jak Marta chcialam wszystko szczegolowo sprawdzic.... a ze moja mama w szpitalu ginekologiczno polozniczym pracuje od ponad 30 lat to wiem ze moge tam zaufac i ze jakby sie cos dzialo to w 100% mi powiedza i pomoga :)

Mi tez pozno powiedzieli Mialam termin na kwiecien a powiedzieli mi jakos pod koniec lutego ze bedzie dziewczynka
Ale ja w Polsce bylam na konkretnych badaniach to mi wczesniej troszke powiedzial :)

jak jest chłopak to powiedzą prędzej jak dziewczynka to mają wątpliwości:szok:
a w maternity jest ( a przynajmniej była) wywieszka , że o płeć można pytać po 32tc:nerd: mi powiedzieli w polskiej przychodni jak robiłam połówkowe:nerd:

ale z tego co pamiętam to drozdusi powiedzieli na pierwszym usg

Drozdusia no to Tobie wczesnie powiedzieli Mi kurcze tak pozno A pytalam sie co bedzie czy chlopak czy dziewczynka a ona wlasnie cos o 30 tyg mowila ze pozniej sie dowiem ;/

A ja mam takie pytanie zwiazane z chrztem ... Czy ja to moge wszystko sama zalatwiac papiery i w ogole w polsce czy musze byc z Damianem i zalatwiac to razem ... Juz mamy chrzestnych i sa oni katoloikami maja tez wszystkie bierzmowania itp ... Tylko musze isc do kosciola ustalic termin i co tam jeszcze trzeba ...

Ostatnia edycja:
reklama
Sylcia no ja też byłam w szoku bo wiem że tutaj za szybko nie chcą mówić.zresztą jak byłam z Laurą w ciąży to też dopiero powiedzieli mi po 30 tygodniu:sorry2:

a ja mimo pogody zaliczyłam dziś spacerek.popaduje i wieje ale ostatecznie jest dość ciepło:tak:

Do góry