reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Dzien dobry mmusie limerickie.Slonecznego dnia bym zyczyla ale jakos chyba marne szanse.
Krycha ja dostalam wczoraj list ze szpitala.Ja mam wizytke 17 lutego.
Chcialam was jeszcze zapytac.Do kogo z czystym sumieniem mozna isc na usg w Limericku? Mozecie kogos polecic?Nie chce mi sie azdo Galway jechac,a zrobilabym sobie dodatkowe usg po 20 tyg co by zajrzec co tam sie kryje.
Odrazu mowie ze doktor Brzozowski odpada.
Justysia ty sie nie przedzwigaj tymi przeprowadzkami czasem.

reklama
Gaston płeć dziecka możesz już poznać po 14 tyg. mi przy Mareczki i Matim powiedzieli nawet w niespełna 14 tyg:tak:;-) Ta ciekawość zjada nie? z całego serducha życze Ci dziewuszki;-) A Bożenka chodzi do jakiegoś Polskiego napewno da Ci namiary:tak: A ja mojemu Matiemu dałam się wypłakać a nawet wydrzeć i to tak pół godziny trwało i dzielna byłam płakałam w drugim pokoju a On padł i tak już sobie śpi mały terrorysta:szok: Ale musze coś z tym zrobić przez to jego wcześniejsze kolkowanie tak sobie mnie wychował że nie można z nim nawet posiedzieć tylko skakać :szok: Bożenka była wczoraj świadkiem ja już po południu jestem taka padnięta:szok::wściekła/y: że żaden ze mnie pożytek ani mi się z domku nie chce wychodzić :wściekła/y::no: Dzisiaj to Marek jedzie na zakupy bo ja nie mam ochoty na noszenie po sklepie :szok::-D

gastone w limerick w polmedzie przyjmuje ta sama gin co w Galway tylko tutaj w weekendy, ja byłam u niej 2 razy i będę jeszcze jutro
i pewnie tak jak ty zrobię jeszcze u niej połówkowe USG
aha zapomniałam ci napisać że ma fajny monitor tuż nad głową nie trzeba sobie szyi skręcać
czy ona jest dobra to nie wiem, na razie mi nie zaszkodziła;-) a jutro może zmienię zdanie to ci powiem:-D:-D

martuana
dzieć musi czasem sobie popłakać... co zrobić:eek: ja mojego też czasem brałam na przetrzymanie...człowiek nie robot czasem nie daje rady

co do zakupów to mój małż przejął obowiązki:tak:, hehe żadna przyjemność latać ze siatami ja kupuje tylko bieżące rzeczy u mnie na wsi:-D:-D

kurczaki jak tu iść na spacer w taką nędzną pogodę wrrrrrrrr

Ostatnia edycja:
Avonki wlasnie dojechaly :):):) tylko nie wiem jak z dostarczeniem bo nie mam czasu wam dowozic chyba ze poczekacie do nastepnego tygodnia albo same podjedziecie?? sorki wielkie :zawstydzona/y:

Witam mamusie...
w piatek mam dostac wstepne wyniki ale te wlasciwe dopiero po 8 lutego wiec nadal jestem pelna stresu a jeszcze ta pogoda dodatkowo wzmaga moje kiepskie samopoczucie....:blink:

justysia jak ci idzie przeprowadzka?? pamietaj jakbys potrzebowala pomocy to wal smialo...

gastone nio rzeczywiscie ''doktor''B nie robi dobrego wrazenia - j aamialam z nim raz do czynienia i nigdy przenigdy wiecej tego nie zrobie.... a co do polmedu to tez zbyt wiele dobrego powiedziec nie moge nio ale moze to tylko taki muj pech.....

Ostatnia edycja:
Justysia ja tez odbiore we wtorek tylko napisz mi proszę ile jestem Ci winna i ile Magda.
Ja chodzę do Brzozowskiego i nie mam nic złego do powiedzenia na jego temat. A każde badanie konsultuje jeszcze z moją ginekolożką w Polsce.
Dzindusia optymizmu Tobie zyczę i wiary w dobre wyniki. trzymam kciuki.

Camomile Magdzie nie zamowilam bo mi nie wyslala zamowienia a w tym katalogu tych kulek nie widzialam kup jedne drugie gratis dam wam nowe katalogi teraz wszysciutko 20% taniej to sobie zamowi :):):) pisla do mnie zaraz po tym co z Toba ja pisalam i sie pytala czy moze zlozyc i jej napisalam ze jeszcze tak ale nie ptrzyslala mi nic :baffled::confused: wiec dla niej nic nie mam..... :/ a Ty masz jakos kolo 10 euro do zaplaty a chyba nawet mniej.....

Gastone ja sie nie wypowiem co do tutejszych polskich ginow bo ja nigdy nie bylam i nie mam zamiaru w tamtej ciazy dwa razy do Pl lecialam na badania i teraz tez lece w marcu.....

Gaston płeć dziecka możesz już poznać po 14 tyg. mi przy Mareczki i Matim powiedzieli nawet w niespełna 14 tyg:tak:;-) Ta ciekawość zjada nie? z całego serducha życze Ci dziewuszki;-) D
Wiem,tylko ze nie wiem czy mi powiedza na usg w szpitalu,wiesz jak z nimi jest:-D To bedzie 15 tydzien iec juz bedzie widac.Zobaczymy;-)
gastone w limerick w polmedzie przyjmuje ta sama gin co w Galway tylko tutaj w weekendy, ja byłam u niej 2 razy i będę jeszcze jutro
i pewnie tak jak ty zrobię jeszcze u niej połówkowe USG
aha zapomniałam ci napisać że ma fajny monitor tuż nad głową nie trzeba sobie szyi skręcać
czy ona jest dobra to nie wiem, na razie mi nie zaszkodziła;-) a jutro może zmienię zdanie to ci powiem:-D:-D

martuana
dzieć musi czasem sobie popłakać... co zrobić:eek: ja mojego też czasem brałam na przetrzymanie...człowiek nie robot czasem nie daje rady

kurczaki jak tu iść na spacer w taką nędzną pogodę wrrrrrrrr

Dzieki.Chyba mowisz o Sempce?

Justys ja na badanie ginekologiczne tez nie chce,ja moiw tylko o usg.A do Pl nie jade boodwiedzilabym z checia swojego lekarza.

reklama
Gaston w szpitalu to Ci raczej nie powiedzą:no: Oni dopiero mówią po 20 tyg. tak było w moim przypadku chyba boją się pomyłek hehe ja na swoje usg. leciałam do Polski ale nie chodziło mi konkretnie o płeć ale o wszystkie inne szczeguły typu rączki nózie kręgosłup i to co w główce siedzi hahah no a płeć oczywiście też :-Dbo tu moje usg. trwało w szpitalu może z 30 sekund i tak naprawde niczego się nie dowiedziałam:wściekła/y: No nic Oni mają swoje powiedzenie prawo natury:no: a przecież jakby było cosik nie tak to można baaaaaaardzo pomóc dziecięciu jeszcze w brzusiu ale cóż co kraj to obyczaj;-)

Do góry