reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Sylcia ja myślę że mimo wszystko należą ci się te pieniądze.ja też nie pracowałam a pieniądze na Laurę dostaję.na małego też.i nie musiałam składać żadnych wniosków.po prostu zarejestrowaliśmy dzieci i do domu przysłali nam formularz.wypełniliśmy go,odesłaliśmy i to tyle.pieniądze zaczęły wkrótce wpływać na konto.nie rozumiem dlaczego wam odmówili.przecież child benefit pobierali nawet ci którzy tu pracują a których dzieci są w pl.nie rozumiem więc tej sytuacji

reklama
No to jutro jade pozalatwiac ten Child benefit

A ja poszlam po formularz na poczte jak sie nie myle Bo do domu nic nie przyszlo I wyslalam wszystkie papiery i dostalam list z odmowa

Ostatnia edycja:
sylcia ta twoja sytuacja jest bardzo dziwna Muj znajomy pobieral child benefit a jego dzieci i zona w pl siedzieli... Kaska ci sie nalezy bez dwoch zdan ... Ja widze dwa rozwiazania - albo idz do sociala i popytaj dlaczego ci odmuwili albo zluz wniosek jeszcze raz Ewentualnie napisz odwolanie od decyzjii ktora dostalas jako odmowna....
a to czy pracujesz czy nie to moim zdaniem nie ma znaczenia zreszta nie ma o tym slowa w warunkach kwalifikowanai sie do childu

to najlepiej wez ze soba do sociala akt urodzenia tez zeby mieli czarno na bialym ze dziecko sie tu urodzilo

aha bo tak doczytalam jeszcze twojego posta i skoro mala ma twoje nazwisko to ty sie musisz starac o child a nie twuj partner.... jesli nie jestescie malzenstwem - j aprzepraszam nie chce sie zbyt wtracac...

Ostatnia edycja:
Sylcia na bank wam sie uda i miejmy nadzieje ze zwroca wam za caly ten okres co nie placili i bedziecie mieli zastrzyk ksaiorki i sie przeprowadzicie w koncu :):):) a mam pytanko bedziesz dzisiaj u mnie czy nie?? a jakbys byla to masz moze jakies torby pozyczyc na czas 2 tygodni bo juz sie nie mam w co pakowac??
a ja sie pakuje i pakuje i konca nie widac ahhhh ile ja mam gratow zapakowalam juz 4 ogromne torby a to tylo polowa z ciuszkow Julci ona ma ich stanowczo za duuuuzo!!!!!!!!!!!!!!! a gdzie jeszcze nasze popakowac masakra jakas://////

reklama
Witam ja tak na chwilke bo udalo mi sie zalogować:-D Nie wiem co i jak ale przeleciało mi Sylcia a tum Ch- beneficie, wiec tak co ja wiem to rodzic choc jeden pracowac .....ale sama wiem o przypadku co stracil rodzic prace a benefitu nie zabrali a innym znajomym tak!!!!!!!!!!!!!:szok: wiec słuchaj sylcia ja na Twoim miejscu poszła bym do Citizen Information< ja tam własnie bylam z os o ktorej wspomiałam pręcej - nie idz tylko do takiego rudego goscia w okularach on jakis dziwny !!! i pierwszy raz jak byłam to powiedzial że zabiora znajomemu child!!!:szok::baffled:> ale znajomy dostal taki list na sprawdzenie czy tu oni są, i tam trzeba było wpisac gdzie pracuje a on juz nie pracowal i taka babeczka wlasnie w Citizen powiedziała że to wysłać i napisać jaka sytuacja gdzies z boczku na tej formie. No i im nie zabrali a oboje nie pracują. mi się wydaje że należy Ci się ten benefit powalcz:happy2:;-)to zależy mi się wydaje od dobrej woli urzednika

Do góry