reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Sylcia to przykre że znalazłaś się w takiej sytuacji:-( kurczę aj za bardzo nie znam się na tych wszystkich socjalach i żałuję że nie mogę pomóc.ale jak to nie dostawałaś nic na Nadinkę?child benefit przysługuje przecież każdemu dziecku. jak chcesz to pogadam z Kają bo prawdopodobnie będę się z nią dziś widziała

reklama
Witam.
Sylcia faktycznieto dziwne ze nie dostałas child benefit. Co do innych dodatkow to ja tez sie nie orientuje. Moze idz do citizen information albo poczytaj co tam maja w ofercie. I trzymam kciuki zeby wam sie szybko ta sprawa wyjasnila a pieniazki splynely do kieszonki.
A mój Pączuś taki biedny. Biegunkę ma juz 3 dzien i taki strasznie nie swoj jest. siedzi we wózku i zero kontaktu. Tak sie zapatrzył w Tv.

Dziewczyny nie straszcie z ta wodą. To byłaby katastrofa:baffled:

Sylcia to przykre że znalazłaś się w takiej sytuacji:-( kurczę aj za bardzo nie znam się na tych wszystkich socjalach i żałuję że nie mogę pomóc.ale jak to nie dostawałaś nic na Nadinkę?child benefit przysługuje przecież każdemu dziecku. jak chcesz to pogadam z Kają bo prawdopodobnie będę się z nią dziś widziała

Mozesz z nia pogadac Jakby mogla na gg sie odezwac to wytlumaczylabym jej wszystko 2520432 :)

A na Nadine nic nie dostala Dostalzm jedynie list ze po prostu nievmaja powodow do tego aby placic mi na dziecko i juz dalam sobie z tym spokoj Zylam bez tego i nie narzekalam nigdy na piwniadze Tylko tetaz jestem w takiej smiesznej sytuacji i jakos szukam pomocy z kazdej strony

sylcia wiec po pierwsze bardzo mi przykro ze masz tak trudna sytuacje Ale odrazu cie pociesze Cos napewno da sie zardzic
po pierwsze - child benefit nalezy sie na dziecko A powiedz czy dostalas decyzje?? odmuwili?? radze zlozyc wniosek jeszcze raz Jesli potrzebujesz pomocy z tlumaczeniem chetnie sluze pomoca..... juz niejednej rodzince wypelnialam roznego rodzaju formularze i wnioski Masz 12miesiecy od daty urodzenia dziecka aby zlozyc ten wniosek( jesli rodzilas tutaj) o child benefit - dostaje sie od 01.01.2010 150euro miesiecznie
jesli chodzi o inne zapomogi to tez jest kilka mozliwosci Niestety nie znam twojej sytuacjo tzn czy i jak dlugo pracowalas tu w ire ty lub twuj maz bo todosc wazne jest ale jest kilka opcji zapomogowych :-):-):-)

Ostatnia edycja:
Mozesz z nia pogadac Jakby mogla na gg sie odezwac to wytlumaczylabym jej wszystko 2520432 :)

A na Nadine nic nie dostala Dostalzm jedynie list ze po prostu nievmaja powodow do tego aby placic mi na dziecko i juz dalam sobie z tym spokoj Zylam bez tego i nie narzekalam nigdy na piwniadze Tylko tetaz jestem w takiej smiesznej sytuacji i jakos szukam pomocy z kazdej strony
przepraszam ze pisze posta pod postem ale sylcia a gdzie rodzilas?? tu czy w pl??

Ja niestety niepracowalam Cala ciaza przebiegala tutaj A Jsk sie niemyle Damian Jest w Ie 4 lata i pracowal na kuchnii i w golf clubie i ma wszystko udokumentowane A jezeli chodzii o angielski to oboje nie mamy problemu z jezykiem :)) Ale dziekuje za pomoc

nio wlasnie niech maz zlozy wniosek skoro on pracowal chociaz to i tak nie powinno miec wiekszego znaczenia bo kasa nalezy sie prawnym opiekunom tak czy owak...

nio i skoro tu rodzilas i zglaszalas narodziny w urzedzie to tymbardziej cala procedura o child jest o wiele prostrza i krocej si eczeka

Teraz musze poczekac az Damian napewno bedzie mial prace to oddam wniosek jeszcze raz i zadzwonie ... Bo mowili mi ze ktos w rodzinie musii pracowac aby dostac Ch
I Nadia ma moje nazwisko ... Ktos mi tlumaczyl ze niedostane bo ja niepracowalam dlatego mi nie przysluguje Ja jestem totalnie rozkojarzona :////

reklama
wlasnie czytam na stronie sociala i tak jak przypuszczalam nie ma nawet wzmianki o tym ze ktorekolwiek z rodzicow musi pracowac....w koncu child benefit to pieniadze na dziecko a nie typowe bezrobocie czy inna zapomoga na ktora trzeba sobie ''zapracowac'' ale teraz mi sie tak nasunelo .....a masz pps?? przepraszam moze to glupie pytanie ale muwisz ze nie pracowalas....... a ja sie juz z roznymi tu przypadkami spotkalam wiec....

Ostatnia edycja:
Do góry