reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

reklama
Oby to nie był proroczy sen:baffled: Wiesz Kaja ja tylko tak rzuciłam zebyśmy razem leciały bo pisałaś o połączeniu shannon-łódź a milej się leci z kimś znajomym:-)A z terminami to ciężko się zgrać niestety:dry:

dzień doberek.a mi ten mrozik odpowiada.wolę taką pogodę niż deszcz i wiatr.powietrze jest takie świeże i rześkie a nie zgniłe:tak:
Kaja no to nieźle.jak już zdecydujesz się lecieć to weź pod uwagę scenariusz ze swojego snu i weź spory zapas żarełka;-) ja muszę jeszcze przemyśleć mój wyjazd bo organizacyjnie jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić:sorry2:
Aga super że będziesz;-) cieszę się bardzo i czekam
idę bo Lola mi zaraz chałupę rozniesie tyle ma energii od rana:szok:

Witam sie mamusie
No jak narazie nie widac zeby ocieplenie nadchodzilo szkoly pozamykane a moja Emilka to w piatek sie az rozplakala ze nie ma szkoly probowalam jej to wytlumaczyc dopiero dzisiaj zlapala chumor.
Ja to sie zastanawiam czy samoloty bedo wogole wylatywac i ladowac tu jak taka pogoda ?
Oni sie kapletnie nie nadaja do zycia w zimie:no:

alex masz absolutnie racje - irole totalnie soe pogubili troszke mrozu i panika na maxa Ciekawe co by zrobili jakby tak nastala tu taka klasyczn aposla zima sprzed kilku lat gdzie sniegu bylo po kolana przez calutka zime Z DRUGIEJ STRONY jak oni taka pogode maja raz na 30 lat to jak maja wiedziec jak sie zachowac..... nawet soli i piasku im juz brakuje na sypanie drog i chodnikow....... nie wspomne o nieocieplonych blokach i domach :baffled::baffled:my grzejemy na maxa a i tak zimno w domku....

Witam sie mamusie
No jak narazie nie widac zeby ocieplenie nadchodzilo szkoly pozamykane a moja Emilka to w piatek sie az rozplakala ze nie ma szkoly probowalam jej to wytlumaczyc dopiero dzisiaj zlapala chumor.
Ja to sie zastanawiam czy samoloty bedo wogole wylatywac i ladowac tu jak taka pogoda ?
Oni sie kapletnie nie nadaja do zycia w zimie:no:

Wiem ze do USiA (uwielbiam Borada) loty sa opoznione i nie leca w wiekszosci tak jak i polaczenie z Anglia ... Ale pisze jak na razie na necie ze do IE lataja loty normalnie ... Podobno od poniedzialku w Polsce ma byc odwilz i ocieplenie wiec mam nadzieje ze bedzie bo nie mam zamiaru niewiadomo ile tu zostawac

A co do coreczki to szkoda mi malenkiej :( Widac lubii szkole a tu ma taki zawod :(

alex masz absolutnie racje - irole totalnie soe pogubili troszke mrozu i panika na maxa Ciekawe co by zrobili jakby tak nastala tu taka klasyczn aposla zima sprzed kilku lat gdzie sniegu bylo po kolana przez calutka zime Z DRUGIEJ STRONY jak oni taka pogode maja raz na 30 lat to jak maja wiedziec jak sie zachowac..... nawet soli i piasku im juz brakuje na sypanie drog i chodnikow....... nie wspomne o nieocieplonych blokach i domach :baffled::baffled:my grzejemy na maxa a i tak zimno w domku....

No niestety tak jest z ta zima w IE a co do domkow to szkoda gadac u mnie mozna by bylo grzac a i tak nie bedzie cieplo pokoj mam caly czas zamkniety i wietrze sobie go ogrzewanie wlaczam i cieplo sie utrzymuje ale w lazience nie ma ciepla na dole w salonie kuchnii i kantynie tak samo ... A co jest najbardziej debilne i chore to nie ma nawet kontaktu w lazience aby moc wlaczyc sobie grzejnik czy nawet lokowke prostownice czy suszarke !

nio sylcia swieta racja .... nie wspomne o dwoch kurkach na wrzatek i lodowata wode - czasem mam dylemat ktory wybrac.......:-D:-D:-D

ah straszne nudy dzisiaj - dzionek jakis taki dolujacy Na dodatek sama w domku do wieczorka i co tu robic w tak mrozny dzien......

nio sylcia swieta racja .... nie wspomne o dwoch kurkach na wrzatek i lodowata wode - czasem mam dylemat ktory wybrac.......:-D:-D:-D

ah straszne nudy dzisiaj - dzionek jakis taki dolujacy Na dodatek sama w domku do wieczorka i co tu robic w tak mrozny dzien......

Noo te dwa kurki tez sa rewelacja Naprawde ;/ A co do nudow To kochanamasz tak duzo czasu dla siebie ze az strach wykorzystaj go :)) Ja jak bylam w ciazy i juz dobrze sie czulam to gotowalam spalam aaa i wyszywanie szycie i takie tam robotki reczne uwielbiam czy rysowanie a nie umiem albo czytanie horrorkow :))

Tak was cichaczem poczytuje.I co tej paniki irlandczykow nie ma sie im co dziwic.My w Polsce od urodzenia znamy zime,mrozy,sytuacje krysowe.Chociaz jak slysze co roku ze zima zaskoczyla drogowcow szlag nie trafia hehe A oni nie wiedza jak sie zachowac.Rezerw nie maja,choc mysle ze w przyszlym roku bardziej sie przygotuja.A jesli chodzi o mrozy to tu niesttey da sie to odczuc nawet przy temp -3.U nas w czesci miasta pozamarzala woda.Ja sie zalapalam..Koszmar dla mnie,poprosilam koleznake zeby mi przywiozla jakiejs wody bo sama jestem w domu a maz daleko do 23.Ledwo wychapala kilka butelek w tesco.Ludzie wozkami biora i sie nie dziwie.Nie wiwadomo ile taka sytuacja bedzie trwala.Sama sie denerwuje bo nic zrobic nie mozna.Zmywara pelna garow,prania kupe,nie mowiac juz o tym ze bede sie polewac garnuszkiem jutro rano.Gaz zamarza,ludzie suszrkami ocieplaja rury.Ja tez mam gaz i jak jeszcze gaz mi zamarznie to bedzie super.
Nam sie latwo mowi,posmiewa z nich ze nie przygotowani,ze glupi.ale przez lata nie musieli.Tu nie bylo zim i takich mrozow.Wiec ja ich w pelni rozumiem.Pozdrawiam.

reklama
Do góry