reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Hej kochane mamusie
Jak wam dzionek mija, pogoda taka fatalna, zaraz ide wlaczuc piec bo normalnie zamarzam, mala mi wkoncu zasnela ale nic jesc nie chciala od rana:eek::confused2: kurcze zobaczym czy apetyt jej wroci jak sie obudzi....
dzindusia jesli chodzi o wozeczek to ja mialam gondole i uwazam ze jest bardzo pozyteczna no i przede wszystkim wygodna dla dzisiusia ... moja mala byla w gondoli ponad 4 miesiace takze to sporo czasu a jesli chodzi o fotelik to tak jak sylcia mowi moja mala tez nie chciala zabardzo w nim siedziec no co innego jak jechalismy samochodem, ale np do polski nie bralismy wogole gondoli tylko ten fotelik ze stelazem, co sie biedaczka nameczyla to szok, nie bylo mowy o spacerkach w Polsce bo po godzinie mala juz byla tak wymeczona a zasnac w nim nie mogla za cholere. Mysle tez ze gondola jest przydatna wtedy jesli zamierzasz spacerowac duzo z dzidziusiem , czyli przede wszystkim jak dzidzia sie rodzi na wiosne albo lato to jest napewno szansa ze bedzie ladna pogoda i spacerki wtedy napewno sa duzo wygodniejsze niz w foteliku, ale z drugiej strony jesli dzidzia rodzi sie na zime to tez napewno duzo cieplejsze sa gondole niz sam fotelik......
takie jest moje zdanie, ale tak jak dziewczyny mowia to wszystko zalezy od tego jakie Ty sama masz plany i koncepcje. Irlandzczycy jak pewnie sama zauwazylas nie kupuja wogole gondol, bo oni nie maja tez raczej w praktyce spacerowan z maluszkami, oni jak cos to dzieciaczka do samochodu i do marketow jezdza na spacery hahah no a w takiej kwestii wygodniej jest mniec fotelik ktory sie wpina do stelaza ....:)

reklama
sylcia007 bardzo chetnie ale moze jutro?? dzis jade z autkiem na przeglad :sorry:

ms.marple CABRIO FIX_ MAXI COSI_TANGO RED_ +FROTE +W.0z (798422038) - Aukcje internetowe Allegro

to fotelik z mozliwoscia wpiecia w stelaz ze spacerowki kturej likn ponizej

Quinny ZAPP Strawberry 2008 + torba. Wysyłka 0z (799660351) - Aukcje internetowe Allegro

Popraw mnie jeśli się mylę, ale chyba w tym modelu nie rozkłada się oparcie? Jeśli jest tak jak myślę, to moim zdaniem, mało praktyczne jest dla dziecka... Przecież zdarza się, że dziecko zaśnie podczas spaceru czy zakupów i musiałoby wtedy spać w pozycji leżącej :-(...

ms.marple dlatego myslalam o kupieniu lezaczka zeby ewentualnie lezal w nim gdy niebedzie w luzeczku..... bo zastanawiam sie czy gondola sie przyda z tego wzgledu ze raczej niewyobrazam sobie zebym czesto wychodzila z takim malenstwem z domku
a taki lezaczek ma kilka poziomow regulacji oparcia z lezacym wlacznie wiec jak maly podrosnie to tez sie przyda..... chyba :sorry:

gosiulka ja poprostu sama niewiem jak w praktyce bedzie to wszystko wygladac... na spacerki to bardzo chetnie bede sie z maluchem wybierac tylko czy tak odrazu??
miala troszke inne wyobrazenie na temat gondol uwazalam je za zbedne bo wydawalo mi sie ze praktycznie sie jej nie uzywa... teraz widze ze troszke sie mylilam...
ah niby to tylko wuzek a juz mam nielada dylemat

krycha nio nierozklada sie , A na jak dlugo taka gondola sie przydaje?? kiedy dziecko z niej wyrasta??

Ostatnia edycja:
nie daj też sobie wcisnąć w szpitalu ciemnoty że pępek przemywamy wodą,osuszamy i sam odpadnie.
Ja posluchalam tej ciemnoty i pepek przemywalam tylko i wylacznie woda....odpadl po 4 dniach....:tak:

dzindusia ja uzywalam wlasnie takiego fotelika Maxi Cosi tylko ze na okres jesienno-zimowy dokupilam sobie spiworek do fotelik tez maxi cosi wiec taki zestaw sluzyl mi za swojego rodzaju gondolke bo Nico mal tam cieplutko i milutko. Ja mam wozek maxi cosi mura4 i tez nie kupowalam gondolki, lecz gdy wybieralam sie na dluzszy spacer to spacerowke rozkladalam na plasko, zakladalam kolejny spiworek i malemu tez bylo cieplo i wygodnie. Obeszlo sie bez gondolki. Jezli chodzi o Zapp-a to przymierzam sie do niego ale jak pewnie wiesz oparcie sie nie rozlada wiec raczej jest to wozek na krotkie spacery lub szybkie wypady do miasta. O ile sie orientuje nie wczepisz do niego gondolki. To moze w takim wypadku Quinny Buzz ? Najlepiej to zajrzyj na nasz watek wozkowy tam naprawde dowiesz sie wszyskiego na tem najrozniejszych wozkow...:tak:https://www.babyboom.pl/forum/ciaza...k-gastone-gieo-ska-i-inne-24005/index282.html

dzindusia ja też jestem za gondolą.teraz zakupiłam i mała w sumie w swoim wózku nie miała typowej gondoli ale specjalny wkład więc mogła leżeć.takie maleństwa przecież na początku ciągle śpią a najlepiej to robić w pozycji leżącej.no i lepiej dla kręgosłupa.myślę że spacerówka i to w pozycji półleżącej jest dobra dla dzieciaczków od 5 miesiąca.fotelik jest dobry na chwilę.ja używałam go na początku sporadycznie-przeważnie do samochodu a bardzo rzadko montowałam go na wózku.nawet jak mała podrosła to wolałam ją wozić w spacerówce niż w foteliku bo tak było jej wygodniej.no ale to tylko moje zdanie i odczucia
Gosiulka mam katalogi z avon od Justysi.jesteś zainteresowana?

Alex lepiej przetrzymać dzieciaczka ze dwa dni dłużej w domu i porządnie zaleczyć choróbsko niż potem z nim walczyć tygodniami

Emilka juz sie lepiej czuje ale dala bezpieczenstwa nie poszla dzisiaj do szkoly chociaz wczoraj tez sie dobrze czula tylko po poludniu ja scielo zobaczymy do wieczorka jak to bedzie

Lepiej dmuchać na zimne ;-)!!! Zdrówka życzę dla Emilki :tak:

Amela cala noc mi kaszlala a Michalowi leci z nosa:crazy: kurka jakies chorubsko sie przypetalo:no: oby szybko poszlo:wściekła/y:

Zdróweczka i dla Twoich dzieciaczków :sorry:!!! Co za okropny okres, no :eek:...

macie pozdrowionka od Kasi.i trzymać dzisiaj mocno kciuki bo Igorek będzie miał zabieg wszczepiania portu:tak: potem nie będą go już tak kłuć:no:

Dzięki za pozdrowienia i kciukasy oczywiście mocno trzymamy!!!!!!! Wszyscy!!!!!!

Wąż mi już do pracy uciekł, Młoda już pospała, a mnie cosik katar męczy, ale zaraz zapodam Sudofed i będzie oki :cool2: mam nadzieje, że nie zaszkodzi ;-)...

hejka :-)
ale pogoda dzisiaj okropna . my dopiero jutro do szpitala ciekawa jestem co mi powiedza tym razem . brak humorku . jakies wiadomosci od Kasiuli ????? dzisiaj ten port Igorkowi zakladaja ??? Ania co sie stalo malej ? bo wczoraj nie doslyszalam? dziewczyny mam dosc na calej lini . chce rodzic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

beakta a no widzisz ja posłuchałam i mijały dwa tygodnie a małej pępek nie odpadał:-( mało tego wcale nie wysychał i zaczynał krwawić.w końcu znajomi polecili mi te gaziki i po 3 dniach pępek miałam z głowy.mojej znajomej dzieciaczkowi to pępek zaczął nawet gnić od tego przemywania wodą:szok: jak widać u każdego dzieciaczka inaczej

teraz od początku zastosuję te gaziki.w PL ludzie przemywają od lat spirytusem i nie ma problemu

martuana a ty będziesz brała tego boxa?

madzia no ja ci wierzę.no ale co ci pozostaje oprócz czekania?musisz się uzbroić w cierpliwość

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
drozdusia oczywiscie kalalog chetnie przejze:) gdzie ty kochana dokladnie mieszkasz to wpadla bym po niego...a przyokazji Ciebie i Twoja coreczke poznala:)

dzindusia jesli chodzi jeszcze o te foteliki to moja mala miala od urodzenie podejrzenie dysplazji stawow biodrowych, i jak bylismy z nia w szpitalu to doktor powiedzial nam zeby jak najmniej byla w foteliku bo ona sa bardzo niezdrowe na bioderka... jesli nie chcesz gondolki to moze spacerowka ktora nadaje sie dla newborn , taka ktora rozklada sie do pozycji lezacej:)

Madziakowalik, kochana wiem co czujesz, ale musisz sie uzbroic w cierpliwosc dzidzia sama wie najlepiej kiedy ma wyjsc:) nie pospieszaj jej hehhe:) ja urodzilam tydzien po terminie, w dzien kiedy przypuszczalnie mialam rodzic miala takiego dola ze szok chodzilam i plakalam po katach i mowilam do mojego K ze ja juz dluzej nie dam rady, a brzuchol mialam taki wielki ze skora wokol pepka tak mnie bolala ze co 15 minut smarowalam olejkami, to moj K mi nie wierzyl ze tak mnie ciagnie i myslal ze przesadzam z tym smarowaniem, uwierzyl dopiero teraz jak widzi jakie mam rozstepy.... wkazdym badz razie urodzilam po tygodniu a porod mialam marzenie....zycze i Tobie takiego i trzymam kciuki!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry