reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

reklama
beakta a no widzisz ja posłuchałam i mijały dwa tygodnie a małej pępek nie odpadał:-( mało tego wcale nie wysychał i zaczynał krwawić.w końcu znajomi polecili mi te gaziki i po 3 dniach pępek miałam z głowy.mojej znajomej dzieciaczkowi to pępek zaczął nawet gnić od tego przemywania wodą:szok: jak widać u każdego dzieciaczka inaczej
Tylko wiesz, jak na ten pepuszek wody nie lalam, tylko przemywalam gazikiem nasaczonym sama woda;-), no ale tak jak mowisz u kazdego inaczej....

Gosiulka no ja mieszkam jakby ci to wyjaśnić.... jak masz to rondo koło dunessa 24,to idziesz prosto jak do miasta.po lewej stronie masz stację texaco i zaraz za nią skręcasz w prawo-na niewielkiej górce są szeregowe domy,przed nimi dwa duże trawniki.tam mieszkam.jak coś to zawsze mogę po ciebie wyjść;-)

hejka :-)
ale pogoda dzisiaj okropna . my dopiero jutro do szpitala ciekawa jestem co mi powiedza tym razem . brak humorku . jakies wiadomosci od Kasiuli ????? dzisiaj ten port Igorkowi zakladaja ??? Ania co sie stalo malej ? bo wczoraj nie doslyszalam? dziewczyny mam dosc na calej lini . chce rodzic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oj, wierzę, że masz dość, ale jeszcze troszkę... Aaaa, Oliwcia uciekała przed tatusiem, bo Mu gwizdnęła worek na śmieci, odbiła się o moją głowę i wylądowała buźką na wózku :szok:, na całe szczęście skończyło się tylko na zadrapaniu skórki nad policzkim i może siniak wyjdzie... Będzie żyła ;-)

beakta a no widzisz ja posłuchałam i mijały dwa tygodnie a małej pępek nie odpadał:-( mało tego wcale nie wysychał i zaczynał krwawić.w końcu znajomi polecili mi te gaziki i po 3 dniach pępek miałam z głowy.mojej znajomej dzieciaczkowi to pępek zaczął nawet gnić od tego przemywania wodą:szok: jak widać u każdego dzieciaczka inaczej

teraz od początku zastosuję te gaziki.w PL ludzie przemywają od lat spirytusem i nie ma problemu

A my też przemywaliśmy tylko wodą i to w sumie tylko podczas kąpieli, czasem jak zakupkana była z przodu to też, i odpadł po jakiś 5 dniach...

no widzicie-ja też tylko wodą delikatnie nasączałam gazik,przemywałam,a potem osuszałam i guzik:-p no cóż widać wasze pociechy mają predyspozycje do gubienia pępków a moje nie;-)

dzien doberek:-)
przeczytalam wszystko coscie naskrobaly....:tak:

co do pepuszka ja zawsze przy moich dzieciach stosowalam wode utleniona:)tym razem tez:)i pepek bardzo szybko odpadl.....ale tak jak woadomo u kazdego dziecka inaczej:):-D

ja posprzatalam....obiadek ugotowalam ,napalilam w kominku i siedze sobie...;-)pogoda ze tak powiem do niczego a myslalam ze na jakis spacerek sie bujne a tu nici.....
Maycia spi a ja mam znow sterte do prasowania....ale wezme sie za to pozniej :tak:
na jutro umowilam sie juz do mechanika z autem bo cos tam mi piszczy wiec maja mi sprawdzic i naprawic...

poza tym.....hmmm.....nuda.....na razie poki w domu pustki heheeh

aaaa Drozdusia ja sie mialam pytac o tego boxa bo wlasnie Marta cos mi wspominala.....co w nim jest?

Alex lepiej przetrzymać dzieciaczka ze dwa dni dłużej w domu i porządnie zaleczyć choróbsko niż potem z nim walczyć tygodniami

Lepiej dmuchać na zimne ;-)!!! Zdrówka życzę dla Emilki :tak:

...

No ja tez tak mysle dlatego zostala dzisiaj w domu mam nadzieje ze jej to szybciutko przejdzie bo taka biedna smutniutka dzisiaj jest ze nie mogla isc do szkoly

no Aguś już ci piszę- puder,oliwka,patyczki do uszu,chusteczki do pupci,balsam do ciała,mydełko,szampon,płyn do kąpieli(o ile się nie mylę to dwa rodzaje) i taka kremowa emulsja do mycia ciała.no i samo pudełko jest super-duże i z przegródkami. ale najlepiej to samemu zobaczyć;-)

no no Alex dziecko które lubi chodzić do szkoły.szczęściara z ciebie.żeby jej tylko tak już zostało

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry