reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

witam mamusie :-) niebylo mnie caly weekend i tyyyle czytania mialam.....

justysia bardzo cie przepraszam ale maz mi weekend we dwoje zafundowal (chyba ostatni przez najblizsze pare lat) i nawet nie mialam jak sie z toba skontaktowac :zawstydzona/y:

reklama
dzindusia do porodu zostało ci jeszcze trochę czasu a tym samym jeszcze kilka takich weekendów tylko we dwoje;-) także korzystajcie:tak:

dzindusia do porodu zostało ci jeszcze trochę czasu a tym samym jeszcze kilka takich weekendów tylko we dwoje;-) także korzystajcie:tak:
mam nadzieje ze choc jeszcze jeden taki weekend uda sie spedzic tak tylko we dwoje poza miastem zdala od wszystkiego
nio niby czas jeszcze mam ale bardzo szybko zaczyna mi go juz brakowac... pamietam jak lipiec byl i dowiedzialam sie ze jestem w ciazy - jakby to wczoraj bylo - a dzis to juz polmetek...

zgadza się czas szybko leci.mi też ta ciąża szybciutko przeleciała.jeszcze parę dni i po wszystkim.ale końcówka z reguły się wydłuża:sorry: dlatego staram się za dużo nie myśleć o tym jak mało zostało czasu do porodu.żeby nie zwariować:confused2::rofl2:

a ja to zaczynam robic liste zakupow dla malucha i tak sie zastanawiam kiedy zaczac kupowac ciezki sprzet i co jest niezbedne a co zupelnie niepotrzebne...:rofl2:

Hejka witam sie i ja w ten mokry dzinek hmmmm leje i leje a ja bede musiala jakies zakupkiz zrobic bo lodowka pustawa sie robi, no i poza tym Amela cala noc mi kaszlala a Michalowi leci z nosa:crazy: kurka jakies chorubsko sie przypetalo:no: oby szybko poszlo:wściekła/y: My tez trzymamy kciuki za Igorka, trzymajcie sie kochani!!spadam obiadek dokonczyc;-)

dzindusia trudno cokolwiek doradzić w kwestii tego co jest niezbędne a co niepotrzebne bo każda mamusia ma swoją koncepcję.a wszystko i tak dopiero wychodzi w praktyce:sorry: wtedy się okazuje czego mogliśmy nie kupować a co by się jeszcze przydało.w pierwszej ciąży zakupy zaczęłam robić dość szybko bo w 4 miesiącu.wtedy już kupiłam wózek.tak się nie mogłam doczekać.teraz jakoś na spokojnie.wózek mam dopiero od kilku dni.jedynie ciuszki gromadziłam stopniowo już od jakiegoś czasu.bo to zawsze jakaś okazja się trafi,wyprzedaż no to trzeba skorzystać

kaja no miejmy nadzieję że to tylko przeziębienie i szybko przejdzie;-)

dzindusia, najlepiej przeleć się po mamusiach pooglądaj popytaj pojeździj sobie wózkami i zobaczysz :tak::tak:dużo zależy też od mieszkania ( np czy masz piętro) itd

możesz też tutaj pytać:-D:-D mamuśki ci poopowiadają co mają:-D:-D

camomile trzymajcie się z Igorkiem:tak::tak:i wracajcie szybko do domku

justysia a ty kiedy wracasz?

Ostatnia edycja:
drozdusia koncepcje to ja mam tylko czy cos wogule sprawdzi sie w praktyce:-D:-D ja to planowalam zaczac zakupy dopiero w styczniu z czego np wozek i luzeczko to napewno w polsce kupie bo jest wiekszy wybor kolorow i wzorow no i jest taniej a reszte to tutaj
tylko sie wlasnie zastanawiam czy styczen to nie zapozno na rozpoczecie zaopatrywania sie w dzieciece rzeczy TY masz juz doswiadczenie to moze mi cos podpowiesz:sorry::-)

ms.marple nio wlasnie nie znam tu mamus za wiele , raptem jedna Reszta kolezanek jakos sie nie spieszy z maciezynstwem... dlatego WAS dziewczyny pytm o rade bo juz macie doswiadcxzenie w tych sprawach

Ostatnia edycja:
reklama
dzindusia no tak jak pisałam-w pierwszej ciąży wszystko szybko kupowałam a myślę że nie trzeba się tak spieszyć.teraz wyluzowałam i ze wszystkim spokojnie zdążyłam.a to czy to co kupiłyśmy okaże się praktyczne to już czas pokaże.w sumie to przy każdym dziecku sprawdzają się różne rzeczy-jeden lubi leżaczek czy matę a inne nie,jedne lubią pozytywki inne nie.....itd. a jeśli idzie o wózek to tak jak pisała ms.marple- dużo zależy od tego jak duże masz mieszkanie,czy na piętrze,no i ważne jest też jaki masz bagażnik w samochodzie jeśli go posiadasz
acha i nie przesadzaj z ubrankami w rozmiarze newborn bo po tygodniu pewnie przejdziesz na te 0-3

Do góry