reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

ms.marple nio wlasnie nie znam tu mamus za wiele , raptem jedna Reszta kolezanek jakos sie nie spieszy z maciezynstwem... dlatego WAS dziewczyny pytm o rade bo juz macie doswiadcxzenie w tych sprawach

i właśnie nas miałam na myśli :-D:-D:-D jak już zauważyłaś spotykamy się często i jest nas sporo :tak:stąd możesz czerpać inspiracje;-) na żywo też:-D

reklama
tak myślę co by ci tu jeszcze doradzić... jeśli chodzi o higienę noska to u mnie gruszka nie zdała egzaminu.zdecydowanie lepszy jest specjalny aspirator do noska.rewelacyjnie czyści nosek i nie zdarzyło mi się żeby uszkodził małej śluzówkę nosa co często zdarza się przy używaniu gruszki.a do tego sterimar-fizjologiczny roztwór wody morskiej.dostępny w tutejszych aptekach.
nie daj też sobie wcisnąć w szpitalu ciemnoty że pępek przemywamy wodą,osuszamy i sam odpadnie.są tu dostępne specjalne gaziki nasączone spirytusem.po nich pępuszek szybko wysycha i odpada.
w kwestii kolek to dla nas zbawienny okazał się infacol.
co do butelek i mleka nie wypowiem się bo przez rok karmiłam piersią a teraz podaję już krowie mleko.ale najbardziej chyba kobietki chwalą sobie aptamil.
do pazurków zdecydowanie polecam nożyczki.cążki są dobre dla starszaków
no i łapki niedrapki też mi się na początku przydały-już w szpitalu
jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy to srobnę

drozdusia mieszkam w domu wiec problem z wnoszeniem wuzka odpada, bagaznik tez spory wiec i tu nie powinno byc problemu :-) upatrzylam sobie wuzek quinny zapp w kolorze strawberry 3 kolowy (spacerowka) i do tego fotelik samochodowy wpinany w rame zanim maly bedzie sie nadawal na spacerowke... zrezygnowalam z gondoli uwazam ze jest zbedna A jakie sa wasze doswiadczenia w tym temacie??

ms.marple to bardzo milo z waszej strony Mam nadzieje ze uda mi sie jakos kiedys spotkac sie z wami na kawce :-):-)

a ja to zaczynam robic liste zakupow dla malucha i tak sie zastanawiam kiedy zaczac kupowac ciezki sprzet i co jest niezbedne a co zupelnie niepotrzebne...:rofl2:

Ooo ja bardzo pozno kupilam lozeczko (mam kojec i jestem bardzo zadowolona Graco contour electra wibracja przewijak palak z zabawkami swiatelko i melodyjki)
a wozek kupilam Jak Nadina miala juz tydzien kupilismy tak na szybko aby byl ... Noo ale teraz mam rewelejszyn :))

Aaa jak dzis sie nudzisz to moze do cresent ze mna sobie wskoczysz poogladamy rzeczy dla dziecii Noo albo pojdziesz ze mna do Natinke ?? na kawke :))

A co do gondloii to niewiem czy taka zbedna jest ... Ja jej nie mialam i mialam tylko wlasnie ten wpinany fotelik do samochodu Jak gdzies jechalismy to mala nie zabardzo uamiala sie w nim wyspac nie jest wygodny dziecko nie lezy wygodnie tak jakby chcialo ...

Ostatnia edycja:
:-) upatrzylam sobie wuzek quinny zapp w kolorze strawberry 3 kolowy (spacerowka) i do tego fotelik samochodowy wpinany w rame zanim maly bedzie sie nadawal na spacerowke... zrezygnowalam z gondoli uwazam ze jest zbedna A jakie sa wasze doswiadczenia w tym temacie??

wkej nam foto albo linka to się wypowiemy na jego temat:tak:

Witam sie
dopiero teraz bo jakos wczesniej nie bylo okazji
Emilka juz sie lepiej czuje ale dala bezpieczenstwa nie poszla dzisiaj do szkoly chociaz wczoraj tez sie dobrze czula tylko po poludniu ja scielo zobaczymy do wieczorka jak to bedzie
rowniez trzymam kciuki za Igorka szkoda chlopczyka ze musi sie tak meczyc
uciekam obiadek robic
przeniose sobie laptopa do kuchni i bede was podglodac co chwilke i tak zreszta wiekszosc czasu w kuchni spedzam

reklama
dzindusia wygląda bardzo ładnie i jest lekki to na plus:tak:, ale nie rozkłada się do pozycji leżącej a lekarze nie polecają żeby niemowlęta długo leżały w foteliku samochodowym, powinny leżeć wyprostowane, ja bym dokupiła jednak gondolkę:tak:

Do góry