reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Oliwcia ma zawalone gardło i to wsio! A kaszel taki, że :szok::szok::szok: Na całe szczęście, że dalej nic nie poszło... Mamy syropek powinien wystarczyć, ale jak coś, Drozdusiu, to uśmiechnę się do Ciebie po tą flegaminę... No i musimy troszkę posiedzieć w domku...

Kochaniutka co sie z toba dzieje hmm dziwne,skoro testy nic nie wykazuja moze jednak nie jestes w ciazy?Masz jakies inne dolegliwosci? A u nas,no coz hih spojrz na suwaczek to sie domyslisz :cool:

No właśnie... Może i nie jestem w ciąży a może mam niski poziom hormonu, nie wiem... Wiem tylko, że nie mam okresu, jestem rozdrażniona, wrażliwa na różne zapachy (w tym smrody!), zmęczona, senna, choć z samego rańca się budzę i spać już nie mogę... No i piersi stały się wrażliwsze, ale z drugiej strony równie dobrze mogę sobie to wszystko wkręcać i tyle! Choć nieustający ból (taki jak na @) podbrzusza ciężko ciągle sobie wymyślać... Za trzy tygodnie sie przekonam dokładnie, jak pójdę spotkać się ze swoim gmerkiem! Póki co troszkę mnie ta sytaucja zaczyna z lekka przygniatać i tak jakoś smutnawo... Ale widzę, że u Ciebie już bliżej niż dalej, a nawet powiedziałabym bbbbaaaaarrrrrddddzzzzzooooo blisko - powodzenia!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Czesc dziewczyny Mam pytanie Jak w maternity hospital w limerick wyglada cala sprawa z porodem i opieka?? jestem w 19tc i pierwsza wizyte w szpitalu mam juz za soba.... i coz moge powiedziec - kolejki, kolejki... :sorry: teraz czeka mnie jeszcze test na tolerancje glukozy - mam nadzieje ze wszystko bedzie ok....

a tak pozatym to czy sa tu dziewczyny z terminem na koniec marca?? ja mam na 29 marca :-)

pozdrawiam

Hejka ju już po zakupkach:tak: miałam tyyle pakowania zakupków że nie zauważyłam kiedy portfel zgubiłam:szok: wszystkie dokumenty i kaska ale na szczęście był na kasie uffffffffff zdenerwowałam się :szok: nici były by z wyjazdu do Polski :wściekła/y: ale dobrze się skończyło :tak: w nagrode znalazłam wózio hehhe znowu pod moim autkiem :-Dktoś zostawił z Maklarena chyba tak się pisze hehheprzyda się siostrze jak przyjedzie nas teraz odwiedzić z Niemiec:-D najśmieszniejsze że w idealnym stanie:szok:ja nie wiem gdzie Ci Irlandczycy mają głowy hm??no chyba że takie prezenty dostaje:-D

Czesc dziewczyny Mam pytanie Jak w maternity hospital w limerick wyglada cala sprawa z porodem i opieka?? jestem w 19tc i pierwsza wizyte w szpitalu mam juz za soba.... i coz moge powiedziec - kolejki, kolejki... :sorry: teraz czeka mnie jeszcze test na tolerancje glukozy - mam nadzieje ze wszystko bedzie ok....

a tak pozatym to czy sa tu dziewczyny z terminem na koniec marca?? ja mam na 29 marca :-)

pozdrawiam

Milo miz poznac :)) Z tego co sie orientuje to u nas w ciazy jest Drozdusia ktora ma termin na grudzien jak sie nie myle i Madzia ktora za chwilke w sumie powinna rodzic :))

Ja nie narzekam na szpital Maternity bylam tak w trakcie ciazy lezalam 3 dni bo bardzo zle przechodzilam ciaze i bylo rewelacyjnie jak w hotelu i podczas porodu tez mi sie bardzo podobalo wszyscy bardzo pomocnii zawsze polozna czy pielegniarka przyjdzie porozmawia pomoze dogodzii Jedenie wspaniale pyszne obiady soki herbaty kawki ciastka jogurty desery lody :)) Naprawde ja bylam i jestem bardzo zadowolona ... Ale jezeli chodzii o wizyty to jak dobrze pamietam mialam raz na miesiac wizyte w szpitalu przychodzilo sie na dol bralo sie ksiazke zielona albo sie rejestrowalo ze ma sie dzis wizyte i sie siadalo i czekalo Na krotka rozmowe z polozna a pozniej sie czekalo na wizyte z lekarzem ewentualnie panii z pokoju obok recepcji wolala na badanie krwii takii numerek sie dostawalo :)) Polozna sie zawsze pytala jak sie czuje bole sa jak palce jak nogii mdlosci itp a lekarz macal brzuch pokazywal jak bije serducho i badano mocz A i sie chodzii co ustalony czas do Gp na prawie to samo tylko czesciej sie do gp chodzii niz do szpitala Ja na szpital nie narzekam jestem bardzo zadowolona :))

Hejka ju już po zakupkach:tak: miałam tyyle pakowania zakupków że nie zauważyłam kiedy portfel zgubiłam:szok: wszystkie dokumenty i kaska ale na szczęście był na kasie uffffffffff zdenerwowałam się :szok: nici były by z wyjazdu do Polski :wściekła/y: ale dobrze się skończyło :tak: w nagrode znalazłam wózio hehhe znowu pod moim autkiem :-Dktoś zostawił z Maklarena chyba tak się pisze hehheprzyda się siostrze jak przyjedzie nas teraz odwiedzić z Niemiec:-D najśmieszniejsze że w idealnym stanie:szok:ja nie wiem gdzie Ci Irlandczycy mają głowy hm??no chyba że takie prezenty dostaje:-D

Noo to na szczescie znalazlas portfel a i wozek masz no no no masz szczescie kobietkoo :))

Ostatnia edycja:

pozdrawiam

Ja byłam zadowolona z opieki zaraz przed, podczas i po porodzie. Bardzo uprzejmy personel (no, może z małymi wyjątkami), jedzonko super, tylko sale... No, ale w końcu to szpital, nie? I tak nie jest najgorzej, bo zawsze można się zasłonić zasłonką i nikt nieproszony nie będzie zaglądał... Nie bardzo wiem co mogłabym jeszcze dodać... No, może jeszcze to, że podczas porodu z regóły z rodzącą i jej partnerem przez cały czas jest tylko położna i, że sale porodowe są czyste, komfortowe (przynajmniej były jak ja rodziłam). A może coś więcej nam napiszesz o sobie? No i może się do nas przyłączysz... My bardzo lubimy poznawać nowe osoby! Jak coś Ciędzie interesowało to pytaj, postaramy się pomóc! Aaaa i do kolejek musisz się przyzwyczaić, w szpitalach to norma...

Sylcia007, zostawiłaś u mnie ostatnio pieluszkę Nadinki...

Drozdusia, kupiliście te bramki? I czemu tak daleko po nie jechaliście?

Martuana, Ty to chyba zakochana jesteś, portfel zgubić heh... Dobrze, że się znalazł! Jak Ty to robisz, ż Ci wózkowe prezenty robią?

Justysia21, katalogi, prawie, w całości rozdane! Jak Julcia się czuje?

Madziakowalik, jak wizyta w szpitalu minęła? Jak się czujesz?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Krycha jechaliśmy tak daleko po te bramki bo kupiliśmy je po naprawdę korzystnej cenie.nawet wliczając paliwo to jesteśmy do przodu z kaską niżbyśmy kupili dwie nowe w sklepie.no a poza tym lubimy jeździć autkiem;-) jak coś to daj znać to podrzucę ci tą flegaminę

babki u nas Nadinka juz o niebo lepiej sie a ja sie lecze juz chyba wzielam wszystko co mozna na grype i w ogole :) Nie czuje sie zle tylko glos mam smieszny ;/

A ja tak myslalam sobie i chyba nawet rozmawialam z kilkoma laskami na tentemat jak sie nie myle hmmm przynajmniej z jedna ... Moze bysmy sie tak kiedys spotkalismy rodzinnie albo hmmm nasii mezowie kochankowie narzeczenii chlopacy itp itd sie spotkali tzn poznalii ?
Nie zrozumcie mnie zle ... :)) Mysle ze milo by bylo gdyby mieli rowniez jakis kontkat Na jakies piwko sie wybrali i te ich gadki o grach kompach meczach itp ak myslicie ??? Ja sie tak zapytalam Damiana co on o tym myslii to powiedzial ze jak sie cos wymysli to on by byl chetny czemu nie :))

no Sylcia ciekawy pomysł.tylko jakby wszystkich naszych chłopów wypuścić w miasto to kto nad nimi zapanuje;-):-D:szok: a tak poważnie to nie pytałam mojego T bo znam odpowiedź-na pewno by się na to pisał.on należy do tych stadnych zwierzątek i lubi towarzystwo:-p

i przed chwilą odczytałam maila że dzisiaj wysłali do nas wózeczek.ciekawe jak długo będziemy czekać:confused: wysłali kurierem to mam nadzieję że szybko się doczekamy bo urodzę z niecierpliwości i ciekawości:laugh2:;-)

reklama
hejka :) moj mezus tez pewnie bedzie chetny na takie spotkanie,zreszta mowilam ci juz o tym sylwia :)
marta ty to faktycznie masz szczescie!!!ja niczego w zyciu nie znalazlam za to zgubilam i zostawilam mnuuuustwo rzeczyy!!!widzisz ktos taki jak ja gubi zeby znalezc mogl ktos taki ja ty :)))hehehehe
krycha wytrzymasz 3tygodnie w takiej nie wiedzy??dlaczego nie idziesz do ginekologa wczesniej???
gastone powodzenia w plodzeniu dzidziusia :))
pappapa

Do góry