reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Sto lat ADAŚKO!!!!!!
dzień dobry kobietki.rzeczywiście wieje jak cholercia.pogoda zdecydowanie niespacerowa:no:
mam nadzieję że forumowe dzieciaczki szybko wrócą do formy
zmykam na śniadanko,miłego dzionka

reklama
Cześć wszystkim:)Moje dziewczynki dzisiaj w domciu ferie mają:tak:a ja musze na zakupy bo taaaaaaaakie pustki :szok:U mnie na szczęśście wszyscy zdrowi :tak:Byliśmy w niedziele na wyprzedaży i kupiliśmy super zegar na kominek:tak:i nowiuśki;-)ale jak się w nocy rozdzwonił to myślałam że po zegarze będzie hihihi :-D:szok:

WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA ADASIA,PRZEDE WSZYSTKIM ZDRÓWKA :))))
wlasnie zdrówka,czlowiek dopiero docenia ten dar ja dzieciaki choruja :((
domi kaszle,ale mysle,ze mu przejdzie bez lekarza,ale o ade sie boje !kaszlnela moze z 2 razy,nie ma kataru ani goraczki ,ale jakos sie boje,ze jej choroba nie ominie..dalam jej syropku za rada drozdusi,bo mialam stodal..mhh zobaczymy!!
mam takie do was pytanko z inne beczki, nie wiecie na jak dlugo pracodawca moze wylac pracownika na bezplatny urlop???i czy naleza sie wtedy jakies zasilki??tak pytam bo nie wiem czy w pt maciewj nie wyladuje na takim urlopiku....:((
zdrowka dla dzieciaczkow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aha bozenka superancki torick ci wyszedl!!!!!sama wymyslilas??

Ostatnia edycja:
Natinke ja mialam podobna sytuacje. Szef wyslal nas na bezplatny urlop na 1,5 miesiaca. Wiem ze nalezy sie w tej sytuacji jakis zasilek ale nie pamietam jak sie on nazywa... I nie mam pojecia jak dlugo taki urlop moze trwac. Musialabys zapytac w socjalu...

dzieki :)) dobrze,ze cos sie nam nalezy...maciej pojdzie do socjala jak dostanie ten urlop,ale ciagle mam nadzieje,ze to falszywy alarm...ciekawi mnie ile moga go trzymac na tym bezplatnym,bo jesli w nieskonczonosc to maciej sie zwalnia i wrcamy do pl,szkoda tylko bedzie odprawy jaka mu sie nalezy z firmy :(

ja nie wiem sylwia jak tu jest bo jeszcze nie przerabialam i mam nadzieje ze nie bede musiala:)
my mamy karty medyczne ,wiec ja tam do lekarza chodze jak trzeba i tyle.....
dobra
ja uciekam juz
jutro wolne szkoly nie ma wiec sie zrywac z lozka nie trzeba.....mze uda nam sie polezec troche
dobranoc

Ja musze isc do urzedu z ta karta jeszcze tylko ... Ale nie chce abys pomyslala ze na dziecko zaluje jak trzeba isc do lekarza to ide nie nie martwie sie o zaplacenie za wizyte Tylko chodzii mi oto ze czasem moge normalnie dostac jakis syrop krople bez jakichkolwiek receppt Bo do lekarza to bym musiala do miasta jechac specjalnie ...

Witam:-)
Sylcia mi kiedys na kaszel pani w aptece dala syropek rumiankowy ale Igore mial wtedy jakies 3miesiace. Musialabys sie zapytac o cos.
Krycha zdrowka życzę. Ciezko jest z chorym dzieckiem jak sama jeszcze jestes chora:-(
Agaa jak Ci sie pracuje?? Zadowolona jestes???

Noo wlasnie dzisiaj ide sie zapytac co i jak :))

dzieńdoberek

aga mi babka w aptece poleciła syrop glicerynowo-miodowy dla maluszków

co do przygody samolotowej to chrzestna Adasia leciała z Łodzi a tam zepsuł się system naprowadzania samolotów i piloci nie chcieli tam lądować, ostatecznie jeden się odważył i asia przyleciała z 3godzinnym opóźnieniem :szok:
a teraz w drodze powrotnej chyba przez mgłę ( a może jeszcze tego ustrojstwa nie naprawili) zamiast w Łodzi wylądowali w Warszawie :no: szwagier czekał już na lotnisku w Łodzi :confused2: ostatecznie on pojechał do domu sam a one poczekały na pociąg i wróciły pociągiem z wawy:wściekła/y:

koszmar jakiś :eek:

Sto latek dla maluszka :)) !!!! Aaa ta wycieczka samolotem to po prostu porazaka ja na szczescie nie mialam jeszcze zadnych takich problemow

Cześć wszystkim:)Moje dziewczynki dzisiaj w domciu ferie mają:tak:a ja musze na zakupy bo taaaaaaaakie pustki :szok:U mnie na szczęśście wszyscy zdrowi :tak:Byliśmy w niedziele na wyprzedaży i kupiliśmy super zegar na kominek:tak:i nowiuśki;-)ale jak się w nocy rozdzwonił to myślałam że po zegarze będzie hihihi :-D:szok:

Jak fajnie ze masz dzieciaczki wszystkie w domku i na dodatek zdrowe :)) Noo a z zegarem to niezla historiaa :)) Fajnie musial w nocy dzwonic :))

A u nas lepiej z zdrowkeim Nadii ale za to ja mam bolace gardlo katar i pokaszluje Od wczoraj faszeruje sie rutinoscorbinem cholinexem syropem z cebulki mmm uwielbiam go :))

reklama
o rany do roku czasu:-:)szok:jestem załamana no i pewnie pierwsza nocke tez bym wstawała sprawdzać haha
Gaston masz bardzo ładne zdjęcie, kurcze tyle cie nie było, jakas dieta czy coś bo wygladasz zmieniona, bardzo ładniutko. zdradz no mi tu tajemnice:happy2:
:-D:-D:-D Zdjecie z tamtego roku :-D, teraz mam krotkie wloski ale raczej sie nie zmienilam,wygladam rak samo ;-)

ojej biedna pyzunia:-(co to się dzieje, nam tez z nosa kapie, poki co maya sie trzyma. tylko ze przed chwilka ja glupia obcielam jej kawlek skorki z opuszki paluszka przy obcinaniu paznokci:-:)-:)-:)-( az krewka poleciala bo troszke gleboko:unsure::no2::no2: nie mam pojecia jak poobcinac jej paznokcie tym du..... obcinaczem tommytippy:zawstydzona/y:
Nozyczki sa zecydowanie lepsze.Kup koniecznie.
Dzień dobry... Nie mogę spać... Ciężko nam się przestawić na nowy czas, Oliwka budzi się po 05.00, ech... Mam nadzieję, że to się szybko zmieni...

Oj, jak dobrze by było, że ten ząbek faktycznie się przebił... Biedna Laurka, namęczy się jak nie wiem... Trzymam mocno kciuki!!! Nie mam pojęcia co dopadło Oliwkę, na pierwszy rzut oka na chorą nie wygląda - zmagamy się codziennie z gorączka (na całe szczęście max 39, ale najczęściej 38 !), nie ma kataru, a to, że coś z gardłem jest nie tak to zauważyliśmy dopiero jak płakała wieczorem przed zaśnięciem, normalnie tak dudniło, że hej! I kaszlnęła nam pierwszy raz w piątek i sporadycznie Jej sie jeszcze zdarzyło w przeciągu tych kilku dni... A dziś już strasznie charczy!!! Aaaaa i poci się jak szczurek... No i do tego przebija się kolejny ząbek i ten na górze, po prawej stronie, ech... Pójdę dziś do lekarza to się dowiem co i jak! Moje samopoczucie nadal do kitu... I też nie czuję się najlepiej, ale jak tu brać jakieś leki jeśli jednak jestem w ciąży??? Chociaż test znów wyszedł negatywnie... Orientujecie się czy te wszystkie specyfiki co się oddaje do herbaty można pić w czasie ciąży? Nie wiem co mam zrobić... Chyba, w tym tygodniu będę mogła się spotkac z Wami tylko wirtualnie...

Ms.Marple, widzę, że kolejna przygoda z Ryanairem Wam się zdarzyła... A czemu tak wyszło, wiesz? Zaczynam mieć pietra przed swoja podróżą...

Cierpliwości, doczekasz się! Ja musiałam czekać 13 miesięcy i też nie bardzo pospałam w tą noc, ale chyba wszystkie mamusie tak mają... Ale silna ta Twoja Mayeczka no, no, no, jestem pełna podziwu :sorry:... Sorki, że pytam, ale afrykańskie dzieci są takie silne?

Gastone, super avatar, ale fryzurka chyba mało aktualna o ile dobrze pamiętam? Jak starania? Trzymam kciukasy cały czas i to na dziewuszkę ;-)

Madziakowalik, to tylko patrzeć jak napiszesz nam na forum, że obie, całe i zdrowe jesteście już w domku hehe...

Aga_irlandia, ale dobrze, że Mayeczka już się kepiej ma... Ciekawe jakie będą wyniki badań...

Dziękuję za życzonka powrotu do zdrowia, mam nadzieję, że to szybko nastąpi!

Miłego dnia Wam życzę i do klikania...

Kochaniutka co sie z toba dzieje hmm dziwne,skoro testy nic nie wykazuja moze jednak nie jestes w ciazy?Masz jakies inne dolegliwosci? A u nas,no coz hih spojrz na suwaczek to sie domyslisz :cool:

Do góry