reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

reklama
Dzien dobry

Pogoda bo d....y ja w taka pogode to zawsze dola lapie i to pozadnego a ze teraz pora roku taka to pewnie bede takim smutasem az do wiosny:-:)-:)-(

Martuana gratuluje sukcesu i wszystkiego najlepszego dla corci

Witam dziewczyny,
wpisałam się tutaj jakieś 2 m-ce temu ale jakoś nie miałam czasu rozkręcić się z pisaniem. Wiec witam wszystkie mamusie. Martuana wiem ze już dawno i nie prawda ale gratuluje syneczka. Mam nadzieje ze poród bym w miarę szybki. Moj synuś urodzil sie 25.08 - nie spieszylo mu sie :).
Mam pytanko - czy ktoras z was wypelniala formularz o Irlandzki paszport dla dziecka - bo ja wlasnie to robie i nie jestem pewna czy w sekcji CITIZENSHIP punkt 3 mam coś zaznaczać. tam jest Naturalisation/Foreign Birth Registration/Post Nuptial.
Dzieki za podpoiwedz

Witam dziewczyny,
wpisałam się tutaj jakieś 2 m-ce temu ale jakoś nie miałam czasu rozkręcić się z pisaniem. Wiec witam wszystkie mamusie. Martuana wiem ze już dawno i nie prawda ale gratuluje syneczka. Mam nadzieje ze poród bym w miarę szybki. Moj synuś urodzil sie 25.08 - nie spieszylo mu sie :).
Mam pytanko - czy ktoras z was wypelniala formularz o Irlandzki paszport dla dziecka - bo ja wlasnie to robie i nie jestem pewna czy w sekcji CITIZENSHIP punkt 3 mam coś zaznaczać. tam jest Naturalisation/Foreign Birth Registration/Post Nuptial.
Dzieki za podpoiwedz

Hej milo mi poznac :) Ja niestety nie pomoge po niemam Irlandziego paszportu :((

Aha dziewczyny, jako doświadczone mamusie chciałam się was doradzić w sprawie mleka. Ja straciłam mleko jakieś 2 tygodnie temu i lekarz doradził mi te SMA gold ale mały dostał uczulenia na twarzy i bardzo się męczył, przeszłam na NAN opti pro, uczulenie mu zeszło ale ma delikatne kropeczki na ciałko - inne niż poprzednio. Lekarz mówi ze mam się tym nie martwic i jak będzie więcej to spróbować inne mleko.

BrY3.jpg
1FNJp1.png

Aha dziewczyny, jako doświadczone mamusie chciałam się was doradzić w sprawie mleka. Ja straciłam mleko jakieś 2 tygodnie temu i lekarz doradził mi te SMA gold ale mały dostał uczulenia na twarzy i bardzo się męczył, przeszłam na NAN opti pro, uczulenie mu zeszło ale ma delikatne kropeczki na ciałko - inne niż poprzednio. Lekarz mówi ze mam się tym nie martwic i jak będzie więcej to spróbować inne mleko.

BrY3.jpg
1FNJp1.png

ja dawalam sma ale bylo za ciezkiea teraz jej daje aptamil i jest ok :)

o raju jaka pogoda:crazy: ale nic to i tak się troche przewietrzymy po południu a może deko przestanie padać:eek: i nawet mi ucieka sygnał z satelity:eek:

mariazk niestety nie umiem pomóc, :zawstydzona/y: nie pamiętam co tam w formularzu trzeba wpisać i na temat mleczka też, bo mój pije od szpitala bezproblemowo aptamil :sorry:

martuana a poszalej na tych zakupach:-Dtylko nie kupuj drogich ciuchów bo zaraz schudniesz i wyrzucisz:-D,
ja mam parę rzeczy do kupienia ale poczekam na mamę to będę miała support w sklepach:-D:-D a dzisiaj tylko spożywka:sorry:

krycha jak tam Pyza dzisiaj się czuje? a TY?

natinke odezwij się jak już z walizek wyjdziesz:-D

,podnosic sie probuje jak tylko moze jak na plasko nie moze to na bok sie przekreca i glowa do gory a jak ja zostawisz na minute to sie w poprzek przekreca, nie wiem jak ona to robi, jaka lobuziara
jej to tyle szczęścia patrzyć jak malństwo rozrabia :) SUPER A swoją drogą, po kimś tą aktywność musiała odziedziczyć hihi
nie jest tak źle babki mojego dziecia wożę od początku samego z tyłu tylko parę zabawek mam pod ręką do ewentualnego podrzucenia:tak::tak:i nawet kiedy jedziemy rodzinnie nad ocean czy gdzieś dalej to my siedzimy z przodu a dzieć z tyłu
olivco przyzwyczajaj dzieciątko to nie będziesz miała w przyszłości problemów, a nie zakumałam:zawstydzona/y: Majka już jeździ przodem do kierunku jazdy?
Niestety nie, puki ma ten wózkowy fotelik-chyba do 11kg nie wolno przodem tylko tyłem do kierunku jazdy, a to właśńie ogranicza jej pole widzenia prawie całkowicie no i ja słabiej ją widzę, ale takie maluszki nie można inaczej, już nie wspominając że z tyłu bo to normalne
o raju jaka pogoda:crazy: ale nic to i tak się troche przewietrzymy po południu a może deko przestanie padać:eek: i nawet mi ucieka sygnał z satelity:eek:
No właśńie kiedy człowiek najbardziej potzrebuje telewizji to ona ucieka...

reklama
my właśnie wróciliśmy z centrum-cali przemoczeni:sorry: wchodzimy do domu a tu przestaje padać i wychodzi słońce:crazy:
mariazk na mlekach się nie znam bo rok karmiłam piersią a teraz to już zwykłe podaję ale z tego co słyszę to większość chwali sobie aptamil.a w sprawie paszportu to też nie pamiętam:confused2:
Krycha a ty co tak cicho dzisiaj siedzisz?
Natinke już rozpakowana?jak minęła podróż?

Do góry