madziakowalik
Fanka BB :)
a my znow spac nie mozemy :-( . posprzatalam w kuchni i robie pranie , ale Wam mamuski zazdroszcze ze nie macie problemu ze spaniem :-(. tak czy siak zyczymy milych snow .
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Staram sie wlasnie myslec ze kazde dziecie sie rozwija w swoim tepie ... Ale Nadinka ma juz 5 miesiecy i 3 tyg ! Rozumie jak mowie do niej papa wiec kto to mama i tata lecz nie idzie jej zbytnio wymawianie wie ze jak powiem amu am to bedzie dostawala jedzenie z lyzeczki No ale wlasnie z tym kreceniem sie i jakimis probowaniami aby sie udalo jest marnie
Sylcia ty się na zapas nie martw.ja jak patrzyłam na dzieci młodsze od Laury które potrafiły coś czego ona nie umiała to też myślałam że coś jest nie tak.a teraz uważam że ta mała cholera jest za bardzo do przodu i marzę o tym żeby chwilę posiedziała i nic nie robiła a słowo "mama" powiedziała dopiero jak skończyła 11 miesięcy a ja już nasłuchiwałam odkąd skończyła pół roku.jestem tego samego zdania co Gosiulka ze każde dziecko rozwija się indywidualnie i nie można dwóch dzieci porównać-nawet w tym samym wieku
a my znow spac nie mozemy :-( . posprzatalam w kuchni i robie pranie , ale Wam mamuski zazdroszcze ze nie macie problemu ze spaniem :-(. tak czy siak zyczymy milych snow .
Sylcia nic sie nie martw napewno wswoim czasie bedzie wszystko robila, kazde dzieko jest inne, widzisz tak jak mowilam ze sie rozwija szybciej intelektualnie i spolecznie, moja ma 5 miesieczy a wlasciwie 20 tyg w poniedzialek skonczyla ale jesli chodzi o rozumienie jakichs slow to chyba raczej nie heheh taki maly zniej gluptasek jak narazie ...
a wiesz malej mozesz sama pomoc zeby zaczela cos probowac, bawiac sie znia w rozny sposob,mozesz ja sama turlac delkikatnie z boku na bok bawiac sie, acha i ja moja mala kladlam bardzo dluzo na brzuszek jak juz skonczyla 5 tygodni to codziennie kilka razy lezala na brzuszku bo martwilam sie o te jej bioderka a to podobno mialo pomoc, to tez pewnie pomaga w wycwiczeniu jakichs miesni na pleckach.
Sylcia - calm down jak by Nadinka miala 2-3 lata i zbytnio by jej nie szlo wymawianie to moglabys sie niepokoic, a teraz to zupelnie normalne. A duzo w ciagu dnia kladziesz ja na brzuchu? Bo wiesz - zeby dziecko sie obracalo z plecow na brzuch, to najpierw zazwyczaj opanowuje przewracanie sie z brzucha na plecki
dla mnie z tych tart to wszystkie takie kwasiorki, musiałam duuuużo cukru pudru dodać A z tymi sałateczkami i ciasteczkamina diecie jestem, muszę byćbo w nic się nie mieszczę a ile można w ciuchach ciążowych chodzić? Gdzieś tutaj kiedyś czyałam że ciuchy ciążowe przy pierwszej ciąży nawet jak brzuszka jeszcze nie widać od razu chcemy nosić aby całemu światu znajmić tą nowinę, podczas drugiej ciąży zakładamy je jak najpóźniej aby cieszyć się jeszcze figurką a podczas trzeciej ciąży niestety są naszymi codziennymi ciuchami od czasów tej drugiej ciąży więc nie ma różnicy Niby żarcik ale i ostrzeżenie dla mnie.kupiłam w aldiku tartę truskawkowo rabarbarową pyszotka.jeszcze lepsza od tej śliwkowej.
Olivca fajnie że pomału do nas wracasz.kiedy wybierasz się do limerick?trzeba nadrobić te wszystkie kawusie,sałateczki i ciasteczka;-)
nie jest tak źle babki mojego dziecia wożę od początku samego z tyłu tylko parę zabawek mam pod ręką do ewentualnego podrzuceniai nawet kiedy jedziemy rodzinnie nad ocean czy gdzieś dalej to my siedzimy z przodu a dzieć z tyłudzień doberek:-)
Olivca ach tam z dietą.jak już przyjedziesz to na tą okoliczność można sobie dietkę odpuścić;-) i nie sądzę że jesteś przewrażliwiona-ja muszę zacząć jeździć i nie wyobrażam sobie jak ja to zrobię kiedy mała będzie siedziała z tyłu.a moja mała już wcale nie jest taka mała
idę coś pożreć,miłego dzionka
Witaski;-)Ja dzisiaj waże już dwa kilo mniej niż 3 dni temuide sobie kupić nagrodeciuszek rozmiar mniejszy dla dalszej motywacjino i Martyś ma urodzinki więc musze kupić baloniki i jakieś pierdołki ozdobnea wieczorem jedziemy na meeega zakupy hahahah jak ja to lubie