reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

reklama
jeszcze zajrzalam bo malej mleczko zrobilam zaraz jej dam na spiocha

Krycha 2 miesiace przeterminowana tak kaszka cholerka ... i do tego dzisiaj jej dwa razy ja dalam ciekawe, jak narazie mala spi .... zobaczymy, ale mimo to jakos tak sobie nie moge wybaczyc ze jestem taka nieostrozna ze powinnam sie upewnic zaczym jej dalam przeciez ta kaszke, wybaczyc sobie tego nie moge :wściekła/y:
Krycha a mowie Ci co ona wyprawia w lozeczku, podnosic sie probuje jak tylko moze jak na plasko nie moze to na bok sie przekreca i glowa do gory a jak ja zostawisz na minute to sie w poprzek przekreca, nie wiem jak ona to robi, jaka lobuziara, martwie sie ze sobie krzywde kiedys zrobi przez te szczebelki w tym lozeczku
A Twoja Oliwka coz za wypadek miala?? , pewnie nic jej nie jest skoro nie narzeka hehe:) pewnie nie bylo to tak grozne jak zapewne wygladalo:)

Justysia a Ty sie nie boisz tak pozno do domu wracac hehhe bo sama wiesz ze w tej Irlandii a szczegolnie w Limerick tez rozne rzeczy sie dzieja...

Justysia a gdzie ja kupilas, i ile kosztowala??? Bo ta moja spacerowka to sama widzialas ze nie jest za duza, a sama wiesz jak Sophie rosnie heheh jeszcze troche i musze jej wieksza kupic

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Krycha 2 miesiace przeterminowana tak kaszka cholerka ... i do tego dzisiaj jej dwa razy ja dalam ciekawe, jak narazie mala spi .... zobaczymy, ale mimo to jakos tak sobie nie moge wybaczyc ze jestem taka nieostrozna ze powinnam sie upewnic zaczym jej dalam przeciez ta kaszke, wybaczyc sobie tego nie moge :wściekła/y:
Krycha a mowie Ci co ona wyprawia w lozeczku, podnosic sie probuje jak tylko moze jak na plasko nie moze to na bok sie przekreca i glowa do gory a jak ja zostawisz na minute to sie w poprzek przekreca, nie wiem jak ona to robi, jaka lobuziara, martwie sie ze sobie krzywde kiedys zrobi przez te szczebelki w tym lozeczku
A Twoja Oliwka coz za wypadek miala?? , pewnie nic jej nie jest skoro nie narzeka hehe:) pewnie nie bylo to tak grozne jak zapewne wygladalo:)

Heh, spotkanie I stopnia ze schodami miała, znaczy zleciała z nich :eek::baffled::eek:, ale więcej strachu było jak widać ;-)
Ja myślę, że Sophijkę to przeczyścić ewentualnie może po tej kaszce, ale nie wiem tego na pewno, bo się nie znam :sorry:!
Ktoś kiedyś powiedział, że dobrze, że dzieci są jak z gumy - nie martw się na zaś, kilka siniaków najwyżej sobie nabije :-)!

Sylcia mowci Ci moja mala to maly wariat hehhe co to bedzie jak zacznie raczkowac, caly domek bedzie zdemolowany hahah ciekawe jak tatus to przezyje hihihiihi bo jak juz mowilam jaki z niego pedancik on musi miec wszystko na swoim miejscu hehe ale chyba juz niedlugo bedzie musial sie przyzwyczaic do nowych rzeczywistosci :):) A Twoja mala tez pewnie juz niedlugo zacznie wariowac a poki co to sie ciesz ze siedzi grzecznie heheh a takie dzieciaczki to sie roznie rozwijaja jedne szybciej sie rozwijaja fizycznie a inne szybciej itelektualnie:)

Sylcia mowci Ci moja mala to maly wariat hehhe co to bedzie jak zacznie raczkowac, caly domek bedzie zdemolowany hahah ciekawe jak tatus to przezyje hihihiihi bo jak juz mowilam jaki z niego pedancik on musi miec wszystko na swoim miejscu hehe ale chyba juz niedlugo bedzie musial sie przyzwyczaic do nowych rzeczywistosci :):) A Twoja mala tez pewnie juz niedlugo zacznie wariowac a poki co to sie ciesz ze siedzi grzecznie heheh a takie dzieciaczki to sie roznie rozwijaja jedne szybciej sie rozwijaja fizycznie a inne szybciej itelektualnie:)

Staram sie wlasnie myslec ze kazde dziecie sie rozwija w swoim tepie ... Ale Nadinka ma juz 5 miesiecy i 3 tyg ! Rozumie jak mowie do niej papa wiec kto to mama i tata lecz nie idzie jej zbytnio wymawianie wie ze jak powiem amu am to bedzie dostawala jedzenie z lyzeczki No ale wlasnie z tym kreceniem sie i jakimis probowaniami aby sie udalo jest marnie :(

Sylcia nic sie nie martw napewno wswoim czasie bedzie wszystko robila, kazde dzieko jest inne, widzisz tak jak mowilam ze sie rozwija szybciej intelektualnie i spolecznie, moja ma 5 miesieczy a wlasciwie 20 tyg w poniedzialek skonczyla ale jesli chodzi o rozumienie jakichs slow to chyba raczej nie heheh taki maly zniej gluptasek jak narazie ...
a wiesz malej mozesz sama pomoc zeby zaczela cos probowac, bawiac sie znia w rozny sposob,mozesz ja sama turlac delkikatnie z boku na bok bawiac sie, acha i ja moja mala kladlam bardzo dluzo na brzuszek jak juz skonczyla 5 tygodni to codziennie kilka razy lezala na brzuszku bo martwilam sie o te jej bioderka a to podobno mialo pomoc, to tez pewnie pomaga w wycwiczeniu jakichs miesni na pleckach.

Justysia a gdzie ja kupilas, i ile kosztowala??? Bo ta moja spacerowka to sama widzialas ze nie jest za duza, a sama wiesz jak Sophie rosnie heheh jeszcze troche i musze jej wieksza kupic

odkupilam ja od jednej forumowej mamuski za cale 50euro hihihi:tak: i naprawde jest swietna :) najwazniejsze, ze Juli sie podoba jak narazie hihihi

a tak w ogole to Tobie chyba suwaczek nie sunie!!! :/

Justysia no nie sunie nie sunie ehh heheh musisz mnie troche podszkolic co i jak tutaj bo mowie ci jak narazie to czuje sie troche zagubiona hihi

Uciekam do lozeczka bo juz od godziny proboje tam trafic i tak jakos sie wciagnelam dzisiaj

Spokojnej nocki dla wszystkich mamus i dzieciaczkow i do juterka oby pogoda sie nie zmienila:)

reklama
dobry wieczór kobietki.ja dopiero teraz bo wcześniej jakoś czasu brakło.oczywiście wielkie dzięki za przemiłe spotkanko;-) po powrocie Lola poszła spać a jak wstała to obiadzik i na zakupy.kupiłam w aldiku tartę truskawkowo rabarbarową:-p pyszotka.jeszcze lepsza od tej śliwkowej.

Aguś tylko się nie przepracowuj.i żebyś znalazła czas na kawkowanie:rofl2:
Sylcia ty się na zapas nie martw.ja jak patrzyłam na dzieci młodsze od Laury które potrafiły coś czego ona nie umiała to też myślałam że coś jest nie tak.a teraz uważam że ta mała cholera jest za bardzo do przodu i marzę o tym żeby chwilę posiedziała i nic nie robiła:sorry: a słowo "mama" powiedziała dopiero jak skończyła 11 miesięcy:eek: a ja już nasłuchiwałam odkąd skończyła pół roku.jestem tego samego zdania co Gosiulka ze każde dziecko rozwija się indywidualnie i nie można dwóch dzieci porównać-nawet w tym samym wieku
Krycha z Oliwki to widzę twarda sztuka jest;-) kurs na kaskadera już przeszła:-p ale co ja się strachu najadłam:szok:
Madziakowalik fajnie że się odezwałaś i oby częściej.może w końcu uda nam się spić kawusię;-)
Martuana moja mamcia twierdzi że sympatyczna z ciebie babka.ale jak tu mieć inne zdanie jak ty uśmiech masz od ucha do ucha i bije od ciebie optymizmem
Olivca fajnie że pomału do nas wracasz.kiedy wybierasz się do limerick?trzeba nadrobić te wszystkie kawusie,sałateczki i ciasteczka;-)
idę tymczasem bo mąż skończył się prysznicować to może go dopadnę:-p;-)
gdybym nie wróciła to spokojnej nocy

Do góry