reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

reklama
Witaski:)) Nocka superancka ;-)pomimo brzdąców które nie dały nam spać ale może dlatego było fajniście:-D KASIA w tłumaczeniu jestem kiepska ale wam będzie lepiej z Igorkiem na tym placu przy NCT bo tam też jest taki dla maluszków i będzie wam wygodniej do niego wejść a przedewszystkim mniej ludzi;-)moje dziewczyny wolą ten przy pakweju on jest zaraz za rondem wiem tylko że jak jedziesz od strony SMYTHA to na tym rondzie przy parkweyu skręcasz w lewo i zaraz zjeżdżasz w taką ulice z parkingiem w prawo i tą uliczką jedziesz jak prowadzi to jest zaraz za zakrętemchyba w lewo ale ja naprawde nie bardzo pamiętam jakbym jechała to trafie ale nie umiem tak na pamięć opisać sorki tym bardziej że ja byłam tam tylko kilka razy częściej Marek z nimi jezdził :)Ja wole jezdzić na ten pierwszy bo mam Malika na oku:):tak: Justynko jakie postępy hahahh no superniście:))

OIivca juz wchodze na aldikowa stronke dzieks za namiarki :) a tak w ogole to dochodz szybcikiem do siebie i zagladaj do nas czesciej!!!!!
W sumie to nie mam innego wyjścia bo tu taka produkcja idzie że hej, jak jeden dzień opuszczę to trudno później nadrobić:-)
dzień doberek ależ cudna pogoda z rana:szok:
wczorajsze obżarstwo się zemściło na wadze:wściekła/y: taki wstrętny głodomór ze mnie :confused2:
To nie wiem co jest lepsze bo ja walczyłam całą noc, taka głodna byłam że hej i przez to spac nie mogłam, a teraz jestem nie wyspana i humorku brakuje, sama nie wiem po co się tak torturować, bo w końcu mamy tylko jedno życie no nie? A tu się cieszyć nim człowiek nie może
Wiesz, ja zawsze byłam bardziej okrąglejsza, Olivca, ja nie bardzo jestem za słodyczami, mogę się bez nich obyć, wystarczy mi, że słodzę herbatę albo napiję się jakiegoś soku,
Krycha to ciągle ta sama Krycha? bo w głowie mi się nie mieści że Ty byłas kiedyś okrąglejsza:-D No a na te słodycze to nie wiem, uzależnienie i już, musze sobie hrom kupić albo znowu zajść w ciążę to mi przejdzie, i ja na odwrót bo ani kawy ani herbaty nie słodzę, a właśńie co myśłicie o tych słodzikach?
Witam witam:-) Oczy na zapałki mam normalnie:wściekła/y: Przez cała noc nie było ani jednej godziny którą bym przespała całą:wściekła/y:Już brakuje mi sił i agresor mi się włącza:no:tyle bym dała za co najmniej jedną przespaną noc:-(
Camomile nie jesteś sama, ile ja bym dała za jedna przespaną noc, N. niby się angażuje ale robi wszystko tak wolno, że zanim mleko przygotuje albo pampersa zmieni to mala rozbudzi się na dobre a wtedy jest w pełni energii do zabawy a nie spania i dwie godziny z głowy więc wolę już sama wstawac i na śpiąco wszystko robić
A gdzie Cytrusek???? Natka????

Krycha to ciągle ta sama Krycha? bo w głowie mi się nie mieści że Ty byłas kiedyś okrąglejsza:-D

Ta sama :-), Olivco, ta sama, ale jak pisałam, to jest jeszcze sprawa z dzieciństwa ;-)! Hmm... Chociaż skrzywiony obraz siebie w głowie pozostał :dry: no i stare nawyki...

I, dziewczyny, głowa do góry, choć zcłwiek niewyspany to żyć może - ja jestem niewyspana już od ponad roku (wliczając w to ostatnie 2 miesiące ciąży)! Mój wąż nie wstaje w nocy do Oliwki żeby Ją nakarmić bo i czym miałby to zrobić? Nie powiem, lekko nie jest, ale damy radę :sorry:!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
To nie wiem co jest lepsze bo ja walczyłam całą noc, taka głodna byłam że hej i przez to spac nie mogłam, a teraz jestem nie wyspana i humorku brakuje, sama nie wiem po co się tak torturować, bo w końcu mamy tylko jedno życie no nie? A tu się cieszyć nim człowiek nie może

olivco ano nie może , gdzie tu sprawiedliwość ja się pytam:eek:

co do nieprzespanych nocy to was pocieszę, kiedyś się skończą:tak::tak: u mnie na szczęście już tak, ale przez kilka pierwszych nocek, które fumfel przesypiał ja się sama budziłam i zastanawiałam dlaczego on nie buczy?:-D:-D:-D teraz fumfel budzi się tylko sporadycznie, na szczęście
niestety za jakiś czas jeszcze będę miała gości i znów będzie spał z nami się wybudzał:eek: ale co zrobić musiałabym wynająć większy dom:eek:

no to faktycznie większego domku tylko dla gości nie opłaca się brać bo to tylko rachunki większe i więcej do sprzątania, my zawsze ten sam dylemat mamy i wiecznie o gościach się myśli i o miejscu do studiowania dla N. a efekt jest taki że goście jak przyjeżdżają to i tak spędzamy tyle czasu razem ze żadko się gładziem i nie ma ich tak dużo, N.i tak nigdy nie może się skupić w domu więc albo wybiera się do biblioteki albo po prostu w naszym łżeczku, a często się zdarza że ogrzewania nie da się wyłączyć i płacisz cały rok aby goście przez tydzień sobie pomieszkali-nie opłaca się

reklama
ano justysia jesteś laska po dietce to musisz to uwydatnić :-D:-D:-D
a chustki, rzeczywiście ja już noszę od wczoraj bo było nieprzyjemnie na dworze i trzeba o gardełko dbać i bajtlowi zakładam też:tak::tak:

olivco masz rację co do wynajmowania, nam starcza a gości trzeba upchnąć:-D:-D bo szkoda kasy trwonić, ja w tym roku mam jakiś szał bo do tej pory nikt nie przyjeżdżał tak często:szok:
a co do natinke jest na urlopie w PL :tak:a cytrusek pracuję i już nie mam dla nas za bardzo czasu :-(

Do góry