reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Natinke Ty nie masz dzis czasem urodzin ? Ty albo Justysia albo Martuana ?
Bo z tego co pamietam to mowilysmcie ze macie w wrzesniu w dniach 7, 13, 24, z tego co pamietam ... No ale nie pamietam kto w jakim dniu :(

A malenka nie daje mi spokoju placze i placze :( A kolek nie ma kupki robii brzusio miekki ... Ja po dzisiejszym dniu mam dosyc wszystkiego a oczy spuchniete mam od placzu :(
Juz nie umialam sluchac jak ona biedna mi placze i sie zali a ja juz nie mialam pomyslow jak jej moge pomoc co zrobic Bylam bezradna :( Jestem zla matka ;(

oj tam pie....sz maleńka.zaraz złą matką.w takim razie każda z nas chyba po trochu jest złą mamuśką:sorry: uwierz mi że ja ostatnio bardzo często nie mam pomysłu jak umilić życie mojej małej i nie potrafię znaleźć przyczyny jej zachowania.też od jakiegoś czasu ma ciągłe fochy-z bardzo krótkimi przerwami.nie wspomnę o zarwanych nocach:crazy: i ciągle się zastanawiam czy to zęby,brzuszek a może jakieś choróbsko?w końcu wychodzi mi na to że moje dziecko ma zawsze jakiś powód do niespania,fochów i płaczu i że ciągle jej musi coś dolegać.wściekam się albo opadają mi ręce.czasami po prostu znieczulam się na te grymaszenie i staram się nie zwracać uwagi.bo jeśli zrobiłam wszystko co tylko przyszło mi do głowy że mogę zrobić to co innego pozostało?dzieci to bardzo skomplikowane istoty:confused2: to że czasami nie wiesz co robić albo nie radzisz sobie z sytuacją nie znaczy że jesteś złą matką.dla Nadinki zawsze będziesz najlepszą mamusią na świecie:-)

reklama
A malenka nie daje mi spokoju placze i placze :( A kolek nie ma kupki robii brzusio miekki ... Ja po dzisiejszym dniu mam dosyc wszystkiego a oczy spuchniete mam od placzu :(
Juz nie umialam sluchac jak ona biedna mi placze i sie zali a ja juz nie mialam pomyslow jak jej moge pomoc co zrobic Bylam bezradna :( Jestem zla matka ;(

Wcale nie jesteś złą mamą!!! Jesteś najlepszą mamusią pod słońcem dla swojego maleństwa :tak:, bo gdyby tak nie było to nie miałabyś teraz spuchniętych oczu od płaczu, nie pisałabyś o bezsilności a przede wszystkim byłoby Ci zupełnie obojętne, że Twoje dziecię tak płacze, a nie jest! Postaraj się choc troszkę wyluzować, bo Mleńka czuje też Twoje złe emocje... Sama nie wie co się z Nią dzieje i czuje, że mamusia do tego się martwi... Będzie dobrze, zobaczysz! Każda mamusia to przechodzi...

Natinke18, a Wy będziecie się szczepić u Wojnar? Czy mają w kńcu pediatre, bo już nie wiem...

sylwia jestes dobra mamusia :) to z daleka widac :)))))a,ze dzieciaczki placza to niestety normalka :((( a co do urodzinek to dzis ja je mam....24!!!
drozdusia w takim razie jesli moja kolezanka bedzia miala czas dluzej zostac z dominikiem(a mysle ,ze tak)to cie odwiedzimy z adrusia.
krycha szczepionke bedzie podawac wojnar,ale pediatra tez tam jest,bylam u niej kiedys z dominikiem.mila doktorka i malego wyleczyla,wprawdzie to bylo tylko zapalenie krtani,ale po zapisanych lekach szybko przeszlo.
dobrej i spokojnej nocki mamuski :)ja czekam na siostre i szwagra..dzis wracaja z polski...czekam bo maja przywiesc jakies pysznosci od mamuski hehe

STO LAT NATINKE!!!w takim razie czekam jutro na was.i nie obżeraj się za dużo na noc bo potem podobno ma się koszmary:-D
a moja malutka co prawda zasnęła chwilkę po 20 ale już dwa razy budziła się z płaczem.także szykuje się następna noc z atrakcjami:sorry: zastanawiam się czy warto w ogóle przykładać głowę do poduszki:confused:

krycha szczepionke bedzie podawac wojnar,ale pediatra tez tam jest,bylam u niej kiedys z dominikiem.mila doktorka i malego wyleczyla,wprawdzie to bylo tylko zapalenie krtani,ale po zapisanych lekach szybko przeszlo.
dobrej i spokojnej nocki mamuski :)ja czekam na siostre i szwagra..dzis wracaja z polski...czekam bo maja przywiesc jakies pysznosci od mamuski hehe

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ :-D:-D:-D

Pytam o pediatrę, ponieważ wiem, że jeszcze do niedawna była tam pani doktor Wajda, ale odeszła na początku wakacji z Medipolu, ponieważ dostała kontrakt w Maternity! Muszę pójść z Pyzą na szczepionkę, ale jakoś nie jestem przekonana, że Wojnar dobrze ją poda... Hm... Mam nadzieję, że Adrianka się nie nacierpi!!!!! :-)

a moja malutka co prawda zasnęła chwilkę po 20 ale już dwa razy budziła się z płaczem.także szykuje się następna noc z atrakcjami:sorry: zastanawiam się czy warto w ogóle przykładać głowę do poduszki:confused:

Kurde balans, to zupełnie jak u mnie :szok:!!! O 20.00 zasnęła i już 2 razy się cyckała... Znaczy dziś znów pobudka co godzinę :eek:... I jeszcze ta sąsiadka:crazy:... O co biega tym Brzdącom??? :frown:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Natalka przepraszam Cie ale nie mialam ze soba fona to znaczy przy tylku... pod poduszka w sypialni lezal:zawstydzona/y: a kaska sie nie martw oddasz jak sie spotkamy ;-)
ja proponuje piatek u mnie!!!!!!!!!!! co Wy na to??
moje dziecie choc ma katarek i jej strasznie przeszkadza to nie marudzi i jest grzeczna... staram sie jej regularnie go odciagac... dzisiaj nie bede jej kapac zeby sie jeszcze bardziej nie zasmarkala......
a tak w ogole to walsnie wrocilismy od mojego przyjaciela bo zaprosil nas na salatke jarzynowa wiec dzisiaj troche dietka oszukana ale co tam nadrobi sie jutro....
jeszczze tu zagladne... a i zapomnialabym
Natalia wszystkiego wymarzonego :*

Justysia21, mi tam piątek pasuje, nie ma problemu, dostosuję się...

Zmykam już, bo gorąca noc się zapowiada... Ciekawe ile dam radę jeszcze takich pociągnąć :eek:! Zaczynma się martwić... Dobranoc mamusie...

Natalia Wszystkiego najlepszego i co tylko sobie wymarzysz żeby się spełniło!!!!
Ja juz mam nerwa przed jutrzejszym dniem bo po szkole jedziemy z Amelką na to cholerne wyrwanie ząbka:-( tak sie boję ale mam nadzieję że będzie ok przecież to dentysta od dzieci to chyba ok co?? kurde już bym chciała by było po, na szczęście mała się cieszy że idzie bo mówi że pani jej zrobiła ząbek i ją nie boli a tam miała robaczki:eek: dziecko to sobie tłumaczy co. Ja tu swojego dentyste mam super to mam nadzieję że ten też będzie ok. A co do płaczu dziecka to młody tez dziś płakał nawet jak piłkę dostał od taty z teletubisiem:zawstydzona/y:na szczęście maluchy już śpią a wartę nocną ma tatuś;-)Spokojnej nocki

Dziewczyny kochane dziekuje za mile slowa ! Podnioslyscie mnie na duchu kochaneczki ! :-* Nadinka usnela po mekach i placzu jak na razie spii spokojnie I mam nadzieje ze w nocy sie obudzii tylko do karmienia :)
Justysia ja jestem chetna na spotkanko Jezeli mozna :))
Kaja niemartw sie napewno wszystko bedzie ok Szybko i po bolu :))

Natinke a wiec dobrze pamietalam ! Sto lat kochana Duzo zdrowka szczescia pomyslnosci Milosci Wiary w siebie Pociechy z wspanialych dziecii i dobrego meza Duzo ciepla rodzinnego Wspanialych chwil oraz spelnienia marzen Zycza Sylwia Damian i Nadinka

Dobranoc moje mamy :-*

Ostatnia edycja:
reklama
Witam;-) Ja już na nogach.

Natalia sto lat, dużo zdrówka, dużo s..x..u i wszystkiego o czym marzysz. Buziaki:-)
No ciężka sprawa z tymi dziećmi.
Justysia czy jak mi się uda to też mogę wpaść w piątek??

Do góry