reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

drozdusia ze Ty jeszcze zostalas to ja dobrze wiem ale przed toba to do grudnia jeszcze czasu zostalo:) za jakis czas bedziemy Ciebie dopingowac na finishu:):):):)

natinke a u mnie jeszcze zadnej piguly nie bylo wrrrrrrr......a wlasnie....co by bylo jakby pigula przylazla a nas by nie bylo????/ tak sie zastanawiam......moze jutro przylezie.....mam nadzieje...bo chce jeszcze w tym tygodniu mala zarejestrowac a tak to tylko czas marnuje na siedzenie w domu:(:(:(

aha......zapomnialabym....Kaja dzieki za pozdrowienia dzieciaki i maz przekazali ....a co sie nameczylam od kogo:) bo imie przekrecili i powiedzieli ze to od kingi:(::(:( no ale wspolnymi silam dzis z Martuana wiem juz od kogo te pozdroofka byly.....

taaaaa....co Wam jeszcze naskrobac?.....hmmmm...Maja spi.....czekam az przebudzi sie na karmienie i wtedy ide do wyra:)
mala dalej w strajku do cycka:(cwaniara pije moje mleko z butelki....no ale to chyba wina tego ze mleka az nadto i nie moze cycka zlapac......no nic......moze za kilka dni bedzie lepiej:):):):) nie poddam sie i moze jakos dojdziemy do porozumienia:)

no dobra.....nagryzdalam to ide.......bedziecie miec co czytac przynajmniej ....bo ostatnio to normalnie jakby jakies wymarle miejsce tu jest:)
dobra
dobranoc dziewczyny......do jutra

reklama
dzień dobry mamuśki.a ja wczoraj wieczorkiem zapomniałam napisać że byliśmy w tym Killarney.piękne miejsce na dłuuuuugie spacery.zlazłam się aż nóg nie czułam.no i pogoda dopisała-słoneczko i lekki,orzeźwiający wiaterek.

Laura już od jakiegoś tygodnia nie dostaje cycka i wiecie co?ja chyba gorzej to znoszę od niej.brakuje mi tego.lubiłam ją karmić i czesto jak jest marudna czy jak była teraz chora to aż ręka swędziała żeby jej cycusia wcisnąć:-) no ale cóż.przychodzi czas że wypada przerwać ten proceder;-) mam nadzieję że będzie mi dane karmić piersią małego.nie wyobrażam sobie siebie z butelką

i jeszcze taka sprawa-od kilku dni mam jakiś taki twardawy i napięty brzuch.aż mi z nim niewygodnie a przecież nie jest taki duży.w pierwszej ciąży nie odczuwałam nic podobnego.może to z przemęczenia? T ciągle mi powtarza że powinnam teraz więcej odpoczywać.no ale jest przecież tyle ciekawych rzeczy do zrobienia:-p jak myślicie kobietki?cóż to takiego?

Dzien dobry mamusie:)
Natinke my tez na szczepionke zalapiemy sie w innym centrum i to termin dopiero na 21 sierpnia. Na rejestracje dziecka musimy czekac trzy tygodnie:szok:bo tyle potrwa zanim szpital powiadomi nasze biuro-cholernie dlugo no nie?:confused: Ale babka od razu powiedziala ze nie ma co wczesniej przychodzic. W ogole kazali mi przyniesc p60 (jesli rejesrowalabym dziecko w szpitalu) bo jesli nie mam medical card, a nie jestesmy jeszcze malzenstwem wiec musze zaplacic za szpital ok 1100eu:sorry2::confused::shocked2: Cos sie babce chyba pomylilo, i ja do niej ze przeciez opieka w ciazy i do 6ciu tygodni po jest bezplatna a ona ze tak ale pobyt w szpitalu to inna sprawa....hmmm Nic im nie dalam bo wypisali mnie na noc wiec teraz poczekam na jakiekolwiek pismo i podstawe bo nie slyszalam zeby ktokolwiek placil....
Agus my z mala tez spacerujemy, wczoraj to 2 godzinki, tylko ze mnie cos lapie katar i kaszlonko...
A Martuanna za każdym razem zapominam Ci napisać, ja też kupiłam te butelki dr browna i po prostu rewelacja. Avantem zachłysneła mi sie bo ten głodomor jak już się zassie to masakra, a w tych specjalnych patent jest no bomba, dobry wybór!
Drozdusia masz sobie zrobic dzien nierobienia! Ja mialam tez twardy brzuszek i to wtedy jak ciagle latalam, wiem że ciezko zostać w łóżeczku ale jeden dzień dla dzidzi:)) Oj aktywne mamuśki:)

Olivca ja tam pierwszy raz słyszę żeby ktoś płacił za szpital po porodzie bez względu na sytuację.a odpoczynek może rzeczywiście by mi się przydał tylko przy moim diablaczku to raczej nierealne.chyba że jak mój T będzie miał wolne a więc w sobotę:-( a do tego czasu pobiegam sobie za Laurką bo ta mała cholera wszędzie wlezie:-D

Hej dziewczyny witam się i ja dziś;-) U mnie trwają przygotowania bo przyjeżdża teściowa ze szwagierka i chrześniakiem mojego M < na 2 tyg mam nadzieję że dam radę w pełnej chacie:-D> Ostatnio młody mi cosik marudzi i nie wiem czy to ząbki czy co i się wycwanił o ok 6-7 "żąda" wzięcia go do naszego łóżka:confused: Aga a mówił mąż że się czaiłam i czaiłam żeby zagadać?? mam nadzieję że nie pomyślał sobie że jakaś świruska jestem ale ja poprostu pewna nie byłam czy to Twój mąż < bo tylko na fotkach Go widziałam>:-)Drozdusia myślę że odpoczynek będzie wskazany < choć troszkę przystopuj> ja miałam z córcią takie twardnienia i lekarz mówił że mam zwolnić bo twardnienie brzuszka to nie jest dobre < no chyba że ktos ma juz końcóweczkę:-D>

wiem Kaju że czas przystopować ale jak ma się żywego roczniaka w domu to nie taka prosta sprawa;-) i moja mała też ok 7 chce już do nas do łóżeczka.zazwyczaj ją biorę.cieszę się że i tak noc spędza w swoim pokoiku.zresztą z rana też lubię się do niej potulić:tak:

Witam się dziewczyny;-)Nadal w dwupaku hahhihi Olcia ciesze się że te butelki są OK bo moje dziecię jak znam życie będzie miało kolki i mam nadzieje że one troszke pomogą:-D;-) Drozdusia mi też często napinał się brzusio i robił się taki twardy ale to nie uniknione przy brzdącach naszych;-)faktycznie trze;-)ba się troszke pooszczędzać chociaż jak ktoś ma małe dzieciątka i jednocześnie jest w ciąży;-) myśli przede wszystkim o dzieciątku które już jest taki już instynkt hahha ale myśle że wszystko będzie dobrze ;-)miej zawsze przy sobie nospe tak w razie czego;-):tak:mi pomogła:tak:Natinke ja bym z miłą chęcią się z Tobą zobaczyła:tak:musimy się umówić z Kają też chciałam się zobaczyć :tak:Ale jakaś niezorganizowana jestem:no::wściekła/y:lepiej mi wychodzą spotkanka grupowe:tak:

Witam sie mamusie troche puzno ale jednak
synek mi sie znowu rozchorowal zapalenie ucha:baffled: nie dawno mial angine :baffled: i tak wkolko tak sobie mysle ze moze przez te antybiotyki ma taki oslabiony organizm?Jak myslicie?

Kiedy te urlopowiczki wkoncu wroca:happy2::happy2: moze wtedy zacznie sie tu jakis ruch haha:-D:-D

Martuana jak sie czujesz jakies postepy?

reklama
Do góry