reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

reklama
Justys oj biedna Julcia, my mieliśmy tą nieprzyjemność w niedzielę i ak strasznie płakała, w sumie to pierwszy raz słyszałam jak moje dziecko płacze i straszne uczucie:-(
A pielęgniarka która wczoraj przyszła to sto lat za murzynami że tak powiem, normalnie żeby zmierzyć dziecko tak prostowała nóżki małej że ta aż się darła, moja siostra jej mówi że w Polsce jest zabronione prostowanie nóżek u noworodków bo bardzo cęsto dochodzi do uszkodzenia bioderek i mierzy się po długości kości a ta wariatka zaczęła jeszcze bardziej prostować i udowadniać że to wcale w niczym nie grozi, jakby w naszym kraju dalej był ciemnogród i tylko oni wiedzą co robić. Poza tym do przebierania pampersa nie dzwiga się za nóżki tylko za pupę z tych samych przyczyn ale tu oczywiście jeszcze o tym nie wiedzą. i na tym już koniec wizyt pielęgniarskich bo mamy się dobrze hahaha:happy2::cool2:

Po raz kolejny oczy przecieram, jak czytam o tutejszych pożal się Boże "fachowcach" od medycyny, szok!! Czy oni nie słyszeli, że można bioderka uszkodzić?? stawy??? normalnie wierzyć się nie chce!!!

Dziewczynki, a co do szczepionek-po 3. miesiącu zdaje się(ale się upewnijcie, bo ja nie pamiętam) można dzieciaczka znieczulić maścią Emla-u nas sprawdzone, bardzo małej pomogła! Tylko nie wiem, czy ten lekarski ciemnogród w IE w ogóle o czyms takim słyszał....(Olivca, ciesz się, że masz męża lekarza -i nie Irlandczyka!!! hehehe)

Ostatnia edycja:
hejo:)
ja mam chwile do poklikania heheheh
byla Marta u nas:) dziekujemy za odwiedzinki:) i rozsyp sie w koncu co tak sama bedziesz z brzuchatkiem lazic hehehe
a ja zrobilam dzis kluski leniwe:) mniam.....a jutro musze chyba sobie jakas zupke ugotowac bo cos za mna chodzi......ech....i taka wielka sterta prasowania na mnie czeka....i mnie wola hehehheh...a ja udaje ze nie slysze .....

camomile pytasz jak sie czuje? jakbym nie rodzila heheheh......a mala jest taka cudna i kochana ze nie zamienilabym jej na zadnego chlopca:):):):):)

Ojej Agula na tych leniwych to mogłam zostać:-Da ja pieczeń właśnie robie i warzywka z bułką tartą przydały by się kluseczki ale dziś zostane przy ziemniaczkach ;-) MAJECZKA JEST SUUUUPER EXTRA I WSZYSTKO NAJ a w dodatku cały czas śpi marzenie :-):szok::-Dmyślałam że namówi Matiego do wyjścia z ukrycia a Ona przespała cioteczki wizyte hehehhe:-D Jejciu aż mi żal że ja jeszcze w dwupaku:-D:-D:-D Justyś w Polsce też przez to przeszłam jak się mały urodził szczepili go 3 razy na wizycie w nózie i rączke sama płakałam i wcale tego nie ukrywałam nawet Markowi łezka się zakręciła a potem oznajmiła mi pielęgniarka że moge sobie następnym razem wykupić szczepienie tzw. trzy w jednym i to koszt.150 zł. no i oczywiście wykupiłam (naciągacze) teraz jak byłam w Polsce właśnie skończył ostatnią dawkę i z głowy ale znowu się zacznie :-:)-(z Mateuszkiem aż się serducho kraje:-(

hehehe Marta ona sie obudzila okolo 3 Andrzej ja nakarmil ( nie ma to jak porcja mleka sciagnietego do butelki hehehe) i przewinal i znowu spi......tylko teraz w otwartych drzwiach bo tam tak slicznie sloneczko swieci:)
teraz jak sie obudzi to ja wykapie i znow pojdzie spac......wogole nie ma z nia problemow:)

a moje dzieci wszystkie jak nawiedzone bo zawsze lubia szczepienia....i nie ma z nimi problemow....i nigdy nie bralam nic znieczulajacego...no ale one to maja po mamusi hahahahha

Ostatnia edycja:
hejo:)
ja mam chwile do poklikania heheheh
byla Marta u nas:) dziekujemy za odwiedzinki:) i rozsyp sie w koncu co tak sama bedziesz z brzuchatkiem lazic hehehe
a ja zrobilam dzis kluski leniwe:) mniam.....a jutro musze chyba sobie jakas zupke ugotowac bo cos za mna chodzi......ech....i taka wielka sterta prasowania na mnie czeka....i mnie wola hehehheh...a ja udaje ze nie slysze .....

camomile pytasz jak sie czuje? jakbym nie rodzila heheheh......a mala jest taka cudna i kochana ze nie zamienilabym jej na zadnego chlopca:):):):):)

jak to sama?ja też z brzuszkiem chodzę.i jeszcze trochę pochodzę:-) i jeśli chodzi o szczepienia to z Laurą też nie było nigdy problemów.twarda z niej babka-w mamusię;-)

Dzidzius wspanialy :***** Ja juz nie pamietam kiedy Nadinka miala pierwszy tydzien Tak szybko urosla Tydzien temu bylam na kontrolii i mala ma juz 60 cm a miala 49 i wazy 5700 g a wazyla 3490 :)))))
Moje kochane przesylam caluski i zycze milych wieczorkow :*****

reklama
witajcie dziewczyny :) dawnooo nic nie pisalam,ale mam usprawiedliwienie : BRAK CZASU :(
od poniedziałku jestem sama na placu boju i nie wyrabiam,jestem jednak dobrej mysli i mam nadzieje,ze z czasem jakos poukladam sobie dzien,zeby choc godzinka została dla mnie!
u mnie byly dwie różne połozne,pierwsza byla mila i wogóle a ta druga...tak jak pisala ola,prostowanie nóg na hama,ważenie malej na golasa(nawet pieluchy mi nie pozwolila polozyc na a zimna wage!!)a i kazalami ja smarowac oliwia z oliwek bo ma sucha skóre..wogole nadawala z z 40minut!i przekazala mi tez dobra wiadomosc,ze mam sie na szczepionke zglosic do innego osrodka nie tego na dooradoyle bo tu nie maja wolnych terminow,tylko nie wiem jak ja dotego osrodka dojade bo to gdzies na koncu miasta..
a co do adrianki to jest kochaniutka i jak na razie grzeczniutka..domi powoli sie przyzwyczaja do nowej sytuacji,ale jest mu bardzo ciezko...szkoda mi go troszke bo nie mam juz dla niego tyle czasu jak wczesniej...
nio to chyba tyle ..aha która z mamuś ma ochotę nas odwiedzic???musze sie wkoncu pochwalic swoja ksieżniczką :) zapraszamy !!!pozdrawiam!!!!!!!!!!

Do góry