reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

Hej dziewczyny :) Trafilam na to forum przypadkiem ale bardzo sie ciesze, bo widze, ze duzo mozna sie dowiedziec. W Leicester mieszkam 5 lat jednak mam malutki problem... Przyszedl czas, aby zapisac moja ksiezniczke do szkoly. Szukam opinii dotyczacych szkol. Mieszkamy niedaleko Braunstone Park. Myslelismy nad Ravenhurst Primary School, Kingsway Primary School i Stafford Leys Community Primary School. Czy ktoras z was zna te szkoly i co na ich temat myslicie? A moze macie jakies inne propozycje?

reklama
Witam wszystkie mamy :)) czy jest ktos z moich okolic tutaj? :) moja Ksiezniczka szuka nowych kolezanek/kolegow. Wiekszosc dzieci moich znajomych sa starsi od niej i fajnie by bylo poznac kogos nowego :D

Szczęśliwego Nowego Roku :))))
Witam Wszystkie nowe Mamusie :) Odnośnie szkoły nie pomogę niestety, moja Córeczka ma dwa latka także my jeszcze nie jesteśmy na etapie szkoły..:)
Jak po Świętach Dziewczyny ? Ja już w UK.. tak mi żal było wyjeżdżać z tej Polski :(

Dziewczynki a teraz z innej beczki, mam przepuklinę brzuszną, byłam u pani doktor i nie uwierzycie ale zabieg mogą wykonać mi dopiero za pół roku w lipcu. Byłam zdziwiona bo takie zabiegi robią niemalże od razu i wypuszczają po dobie do domu. Pani doktor stwierdziłam ( bo mam nadwagę ) że będzie lepiej jak najpierw zrzucę nadmiar kilogramów zanim przystąpię do zabiegu, dzięki temu będzie można uniknąć komplikacji. Niby wszystko dobrze, ale czekaj pół roku i mniej siłę by wytrwać w diecie :-D Wiecie może jak tu w UK zajmują się tego typu problemami, dodam jeszcze, że nie znam języka i zapewne będzie mi ciężko dogadać się w razie co w szpitalu. Mąż uważa, że nie zależnie od języka powinnam się tu zgłosić i po krzyku.

lissa oczywiscie ze musisz sie zglosic, i zazadaj tlumacza albo niech bedzie przy rozmowie albo na telefon, jak ne beda chciieli dac to udawaj ze wogole nic nie rozumiesz, ale musza to ich obowiazek. I raczej nie licz na szybki zabieg oni tu tez sa ociezali nietety . Co do kg to bezpieczniej dla ciebie jak zrzucisz przed operacja ale tutaj sa inne kryteria wiec pogadaj z gp i co on powie.

Lissa Gdzie mieszkasz? Ja pracuje jako tlumacz chetnie pomoge ;) ja tez mam nadwage i to dosc spora niestety zwiazana z problemami zdrowotnymi w ubieglym roku potrzebowalam zabiegu oczywiscie musieli mi przedstawic ryzyko ale zabieg wykonali. Jesli dobrze kojarze z przepuklina mozesz normalnie jechac na a&e lub urgent care i mozliwe ze od razu ci zrobia zabieg. Jesli chcesz pomocy u lekarza pisz smialo ;) ps. moja corka tez ma 2 lata skonczone ale juz czas rozgladac sie za szkola

reklama
Do góry