reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

Ladnie zarabiaja na swietach, a napisz mi ile daliscie w koncu za bilety i kiedy wracacie?

Bilet kupiliśmy za około 60 f, kupiliśmy w jedną stronę bo tak opłacało się najbardziej, pózniej w pl będziemy kupować powrotny, ale to juz będzie po świętach to i ceny będą niższe niż teraz. Strasznie zdzierają za te bilety, wiedzą że święta idą i że ludzie i tak kupią bilet i tak, także ceny jak z kosmosu. W wakacje jechaliśmy do pl to w obie strony za bilet ok 80-100 f płaciliśmy. Zarabiają na tych świętach, nie ma co.W weekendy bilety są najdroższe, dlatego my jedziemy w czwartek 19-tego. Wracamy...hmm...właśnie się jeszcze zastanawiamy czy w piątek 3 stycznia, czy w poniedziałek 6-tego. I jak obserwuję to z dnia na dzień bilety drożeją w mgnieniu oka.

reklama
Lissa to i tak nie zaplaciliscie az tak duzo, na samoloty do bydgoszczy patrzylam i wyszlo ok400f:szok::szok: to jest dopiero zdzierstwo. A nie patrzyliscie promu? my co roku jezdzimy na swiety do pl i powiem ci, ze czesto jest tak, ze bardzo drogo, a dzien przed wyjazdem np chca wysprzedac bilety i mozez kupic nawet za 30f ale musicie obserwowac codziennie ceny

Lissa my za prom zaplacilismy w obie strony 100 £ a bilety kupowalismy w pazdzierniku. :(
Takze jeszcze tak duzo nie zaplaciliscie. Wiem, ze mozna taniej ale niestety okres swiateczny i zdzieraja :( za bilety na samolot zaplacilam 50 £ ( za mnie i najmlodsza corke) a teraz kilka dni temu bilety byly po 17 £ do Bydgoszczy. Najgorzej, ze ja z Gdanska a samoloty z Birmingham nie lataja teraz do Gda takze musze leciec do Bydgoszczy i z Bydgoszczy do Gdanska.

Czy ktos mi moze podpowiedziec gdzie moge kupic ladne mebelki ( lozko, szafe, komode i dodatki) do pokoju 4 letniej dziewczynki? Widzialam jakies w B&m ale nie wiem czy sa cos warte. Podobaja mi sie bardzo mebelki dzieciece w Argosie ale kilka osob mi mowilo, ze sa nic nie warte. Macie jakies doswiadczenia z meblami tu. Mozecie cos polecic?

KasiaGda a nie myslalas o polskich meblach?
My kupujemy z firmly Furnipol- sa solidne I bardzo ladne
my 2 lata temu kupilismy biurko z Argosa za 50£ po 18 mies sie rozwalilo.

z argosa to ja moge kupic inne rzeczy anie nie meble, 2-3 lata temu kupilam synowi zestaw mebli do pokoju i juz po pol roku rozalony, zlaszcza szuflady do tego nie jest pakowny.
Najbarziej zadowolona jestem z Ikei troche wiecej sie zaplaci, ale sa solidne i pakowne

No to ja sie wylamie :-D
3 lata temu kupiliśmy Kubie do pokoju w Argosie dwie komody, szafę i łóżko i wszystko ok :tak: Do dzisiaj nic sie nie dzieje, jestem zadowolona.
Podobaja mi sie tez meble z Ikei :tak: I w next-cie tez maja śliczne dla dzieci.

Lissa bilety na czas świąteczny zawsze drogie :( my nie latamy ani jeździmy na święta ale to dlatego, ze wolimy u siebie w domu je spędzić :) na pierwsze święta 5 lat jechaliśmy samochodem, pierwszy i ostatni raz jak dla mnie. A tak to to tutaj, co roku w sumie ktoś do nas przylatuje :tak: Ale 4 lata tej byliśmy sami w trójkę i bardzo mi to pasowało.

Karolina Wy tez na święta do Polski?

a mnie dzisiaj tak mięśnie bola, ze mAm dość. Wczoraj pol dni sprzatalam liście w ogrodzie i trochę sie nazginalam wiec moze dlatego. Ale ledwo chodzę :zawstydzona/y:

Do pl nie jedziemy w tym roku bo ciaza za bardzo zaawansowana ale tak to pewnie bysmy sie wybierali. Moj tesc jest ciezko chory i staramy sie na kazde swieta jezdzic bo z roku na rok jest slabszy i nie wiadomo jak dlugo jeszcze bedzie z nami:/

Lissa to i tak nie zaplaciliscie az tak duzo, na samoloty do bydgoszczy patrzylam i wyszlo ok400f:szok::szok: to jest dopiero zdzierstwo. A nie patrzyliscie promu? my co roku jezdzimy na swiety do pl i powiem ci, ze czesto jest tak, ze bardzo drogo, a dzien przed wyjazdem np chca wysprzedac bilety i mozez kupic nawet za 30f ale musicie obserwowac codziennie ceny

Nie no zgadza się, aż tak duzo za bilet nie daliśmy, fakt kupiliśmy tylko w jedną stronę bo najlepiej się opłacało. My w ogóle do Pl mieliśmy jechać w piątek ale w piątek były bardzo drogie bilety, za piątek wychodziło 172f a my daliśmy za czwartek ok 60 to nie jest tak zle, ale jeszcze dochodzi wiadomo paliwo ok 200f w jedną stronę. Wiesz a z promu jeszcze nigdy nie korzystaliśmy, jakoś wolałam z Małym dzieckiem tunelem, szybcie i wygodnie..bynajmniej tak mi się wydaje, ale wiem że na prom bilety są dużo tańsze. 400f za samolot to faktycznie dużo, my w zeszłym roku praktycznie z dnia na dzień kupiliśmy bilety i też na wyszło ok 300 f.

Lissa my za prom zaplacilismy w obie strony 100 £ a bilety kupowalismy w pazdzierniku. :(
Takze jeszcze tak duzo nie zaplaciliscie. Wiem, ze mozna taniej ale niestety okres swiateczny i zdzieraja :( za bilety na samolot zaplacilam 50 £ ( za mnie i najmlodsza corke) a teraz kilka dni temu bilety byly po 17 £ do Bydgoszczy. Najgorzej, ze ja z Gdanska a samoloty z Birmingham nie lataja teraz do Gda takze musze leciec do Bydgoszczy i z Bydgoszczy do Gdanska.

Czy ktos mi moze podpowiedziec gdzie moge kupic ladne mebelki ( lozko, szafe, komode i dodatki) do pokoju 4 letniej dziewczynki? Widzialam jakies w B&m ale nie wiem czy sa cos warte. Podobaja mi sie bardzo mebelki dzieciece w Argosie ale kilka osob mi mowilo, ze sa nic nie warte. Macie jakies doswiadczenia z meblami tu. Mozecie cos polecic?

To też nie zapłaciłaś dużo za bilety, ja też chciałam zamówić wcześniej, ale myślałam..aaaa jeszcze zdążę :no: a tu człowiek się nie obejrzał a już grudzień :tak: Leci ten czas :szok: A mebelki my kupowaliśmy dla siebie w Ikei i maja naprawdę spory wybór mebli dziecięcych.My ze swoich jesteśmy zadowoleni, nic się z nimi nie dzieje złego.

reklama
Lissa bilety na czas świąteczny zawsze drogie :( my nie latamy ani jeździmy na święta ale to dlatego, ze wolimy u siebie w domu je spędzić :) na pierwsze święta 5 lat jechaliśmy samochodem, pierwszy i ostatni raz jak dla mnie. A tak to to tutaj, co roku w sumie ktoś do nas przylatuje :tak: Ale 4 lata tej byliśmy sami w trójkę i bardzo mi to pasowało.

A mi tam podoba się podróż autkiem, wiadomo samolot to nie jest, ale my wolimy samochodem choćby z tego względu, że mój Mąż pochodzi z Koszalina a ja z okolic Poznania i jakoś trzeba się przemieszczać, a pożyczać od kogoś, prosić się i w ogóle to wiecie jak to wygląda, także za bardzo wyboru nie mamy, dajemy radę nie jest zle :)

Do góry