reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

karaluszek81 no w sumie nie wiem jak to jest do konca, bo ja pracowalam od lipca tamtego roku do grudnia, potem mialam przestoj styczen i luty i potem pracowalam do polowy maja jakos i dostalam ten zasilek bez zadnych problemow i tez przez agencje pracowalam tylko...

reklama
Ewangelia kochana dziekuje slicznie ale wlasnie wanienke kupilismy za 2f w b.dobrym stanie wrecz idealnym natomiast fotelik samochodowy kupilismy razem z wozkiem rowniez na carbudzie w quorn za 35f rowniez w stanie b.dobrym praktycznie mozna powiedziec ze zero oznak uzytkowania. ;-)
Natomiast ten drugi carbut o ktorym piszecie to jest za lester tak???
MlodaMamaMonika na carbudzie dostaniesz ciuszki dla noworodkow w stanie idealnym badz wogole nie uzywanym za grosze tzn mi sie udalo kupic ciuszki w jeden dzien ok 15 sztuk za 5f:). kupilam koszyk na pierwsze 3msc za 3,5f tylko nie wiem gdzie mozna kupic ten wsad z materialu :( bo ten co byl to taki troszke przeprany~:( natomiast lozeczko za 5f bez materaca ale to i tak bym kupila nowe i koszt materaca ok 8f w argosie widzialam nio i jak dziewczyny pisza ze za grosze do domku mozna sie obkupic. :-)

co do Maternity allowance to tak chcialam spytac bo nie jestem pewna czy dostane :(,poniewaz pracowalam 8msc przez agencjie i pozniej niestety byl zastoj i nie brali agencyjnych :wściekła/y:i co pozniej sie okazalo firma zbankrutowala i od 11.03 szukalam pracy i w miedzy czasie wyszlo ze jestem w ciazy i od 26.04 jestem zarejestrowana w jobcenter jako poszukujaca pracy . ale przedstawialam im wszystkie dokumenty od poloznej 13peyslipow i ta forme na zasilek . i dzis dzwonilam to powiedzieli mi ze decyzja bedzie we wtorek i nie wiem czy bede sie kwalifikowala do zasilku. czy nie trzeba pracowac do jakiegos okreslonego czasu bedac w ciazy ???

W okresie 66 tygodni przed porodem w sumie musisz miec przepracowane 26 (?) tyg, czyli patrza wiecej niz rok wstecz, do tego musis zarabiac co najmniej 30 f. tyg wiec pracowalas tyle. Policz sobie tyg i jak masz to dostaniesz. Licza z payslipow lub jesli za duzo zarabialas to ok 130 funtow daja.mysle ze jesli masz payslipy na pokrycie tych tyg. to powinni dac. Jesli brakuje 1 dnia to juz nie chca dawac.

Dziewczyny jak tak piszecie o tych czekajacych porodach to az Wam zazdroszczę:zawstydzona/y: tych pierwszych chwil po itp. Ja niby niedawno to przezywalam ale ten czas tak leci, że szkoda gadać. trzeba chyba o trzecim pomyśleć:-D
Niezależnie gdzie będziecie rodzić wszystko będzie ok:tak:

Ja też uważam, ze o wiele lepiej jest tutaj niz w polsce, przy obydcowch cesarkach był ze mną mąż, przy pierwszej calusieńki czas sie zgodzili bo wtedy mało co po angielsku gadałam:zawstydzona/y:

JEST KILKA CARBOOTS JA POILECAM CROFT I a47 .jest jeszcze quorn i kilka mniejszych, jedziesz i oblawiasz sie prawie za grosze :) zawsze w niedziele jak jest pogoda od ranca :)
:tak:

My zazwyczaj jezdzimy na quorn i tam wydaje mi sie najlepiej :-). Ostatnio bylismy na a47 ale szybko ucieklismy bo ten zapach:szok:, ktory tam byl bardzo mi przeszkadzal i nie moglam wytrzymac. Tylko ciuszki kupywalam na carboocie i faktycznie wszystkie prawie jak albo nowe:tak:. Jakos trudno mi sie przelamac zeby kupywac na carboocie zabawki i inne rzeczy dla dziecka, wiec oprocz ubranek mam wszystko nowe;-).

ewangelia a ta wanienka skoro karaluszek juz ma to za ile mozna ja odsprzedac albo cos, bo ja szukam ???

Skoro Karaluszkowi proponowalam za darmo to czemu od ciebie mialabym chciec pieniadze :-) Ja mieszkam w okolicy Beaumont leys , wiesz gdzie to jest? Jak chcesz to moge ci przeslac zdjecie wanienki na email.
Jezeli chodzi o carbooty to dla kogos kto nie posiada samochodu polecam jeden wlasnie na Beaumont leys , w niedziele na parkingu przed centrum handlowym. Moze nie jest tak duzy jak Croft ale tez mozna cos znalezc.

verita moj mozg juz nie pracoje :wściekła/y:o tej godzinie wiec pozwolilam sobie wyslac Ci priv:zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale mam nadzieje ze dobrze mysle ze sie zalapie :).
ja jezeli chodzi o dzieci to po porodzie stosowac bede sumiennie zabezpieczenia bo moj limit sie wykonczyl :).
teraz tylko trzeba po raz kolejny zlozyc wniosek o mieszkanie i jak przydziela wieksze bede bardzo szczesliwa i bardzo bym chciala zeby byl ogrodek. teraz mieszkam we f;acie a angielska jedna rodzina to normalnie szkoda slow. nie idzie z nia wytrzymac

karaluszek81, masz flata mimo sasiadow zazdroszcze, my czekamy na pokoju na mieszkanie z miasta, ale od maja cos kiepsko idzie i co prawda mamy duzy pokoj, ale mieszkac z 6 osob troche ciezko, mysle, ze przeprowadzka na swoje jeszcze przed porodem mnie czeka. Ogrodek popieram super rzecz ;-)

MlodaMamaMonika jak pisalam wczesniej boje sie ufac ludzia i moja historia nie byla mila od poczatku pobytu w uk ale to naprawde wiele by pisac ale wiele mnie nauczyla , wiem ze inni maja gorzej i nie maja tego co ja mam teraz(nie mam luksusow ani bog wie czego ) ale mam mieszkanie na ktore czekalam 7msc dostalam 2 pokojowe plus salon itd. nie wiedzialam ze jestem w ciazy(nie wybredzam ale uwierzcie ze na 5 osobowa rodzine to jest za male mieszkanie :-() i jestem wdzieczna ze nie musze juz wynajmowac pokoi bo wiem jakie to jest malo przyjemne a jeszcze jak Ty piszesz ze z tyloma osobami :szok:. Zycze Wam z calego serduszka zebyscie dostali mieszkanko jeszcze przed malenstwa przyjsciem na swiat. ale mam nadzieje ze skladalas wniosek do cansilu o mnieszkanie???

reklama
karaluszek81 juz odpisalam na wiadomoc ;-)
Dziewczyny jak musicie tyle czekac na mieszkania to zawolajcie kontrol do mieszkania, niech sprawdza warunki i poprawia punktacje. Wszyscy moi znajomi czekaja ok roku na domki, wiec to nie jest dlugo.

Do góry