reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Kielc i Okolic

no opieka przedszkolna jest, nazywa się Planeta Radość chyba. I koleżanka bardzo zadowolona :-) młoda na ponad 3 lata i super się tam czuje :-)

reklama
Jestem zadowolona. Póki co to Wiki dużo choruje, ale ona od początku mi duzo choruje. Teraz miesiąc w domu siedziała, a i tak co wyzdrowiała, to za 2 dni chora, więc raczej to nie wina żłobka. No i tak jak piszę, wcześniej siedziała ze mna w domu i też ciagle chorowała, widać po mamusi to ma :baffled:
Marla - nie mam pojeca jak to jest z tymi wymogami, a co do kosztów, to taniej jest niż np w tym do którego na początku chodziłam, na pomorską. Podobało mi sie ale daleko było, a teraz jest koło Tesco, tam gdzie kiedyś hurtownia była. A aj musiałam sie zdecydować na prywatne i w okolicy bo jeszcze Filipka muszę odbierać, a nie chciałam żeby do 16:30 siedział w przedszkolu.:sorry2:
Marzycielka - WIktorię ok 8 rano mąż przywozi , a ja ją odbieram między 14:30 a 15.00

Zapomniałam napisac jeszcze ze bardzo szybko sie przyzwyczaiła. Przy oddawaniu płacze, ale potem jest już ok. Z babcią jak zostawała było gorzej. Darła sie strasznie. Teraz juz i z babcia zostanie nawet

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja dzisiaj tą Planetę Radość jadę z mężem sprawdzić.
A jak coś nie tak będzie to jutro jedziemy do Maluchowa na dni adaptacyjne:-)

BabyHome

mnie sie bardzo tutaj podobało, ale starsze dzieci biorą. Byłam tam. Akurat dzici na placu zabaw sie bawiły, bardzo ładnym zresztą :), no i to mam też bliziutko

mrozik - Karola chodziła do BabyHome i bardzo sobie chwalę :tak: a przyjęta została jak miała 2 lata i 1 miesiąc, niestety finansowo padliśmy :sorry: bo to ok 720-780 na miesiąc wychodziło wszystko plus dowożenie 100 na miesiąc :sorry: a o września idzie na Kujawską do przedszkola i będę miała z głowy bo mamy aż 30m do niego :-D

marzycielka - i byłyście na tych dniach adaptacyjnych?
Sol - no ja miałam nadzieję że młodsze, czyliu przed roczkiem biora, ale niestety sie okazało jak podjechaliśmy że starsze, muszą byc w "miarę " samodzielne.

marzycielka - to zdrówka małej życzę.
my niedawno skończyliśmy właśnie oczka leczyć, ale okazało sie ze nie dość że bakteryjne to i wirusowe to było. Dobrze że do okulisty sie z nią wybrałam, bo już oka nie było widać. Dał maść przeciwwirusową (niby od 18 lat, ale wyjścia nie było) i po 2 dniach było o niebo lepiej
Teraz siostra ma to samo, tez brała kropelki i nie pomagało. Lekarka powiedziała żeby wzięła to co Wiki i już jej przechodzi...

Czesc Dziewczyny!
Czy może któraś z Was miała problem z zatkanymi kanalikami łzowymi u swoich dzieciaczków? Chciałabym się dowiedzieć gdzie w okolicy kielc, skarżyska czy starachowic można zrobić dziecku zabieg przepychania tych kanalików? Jeśli znacie opinie na te temat, bardzo proszę o posty.
Pozdrawiam.

reklama
marzycielka - to zdrówka małej życzę.
my niedawno skończyliśmy właśnie oczka leczyć, ale okazało sie ze nie dość że bakteryjne to i wirusowe to było. Dobrze że do okulisty sie z nią wybrałam, bo już oka nie było widać. Dał maść przeciwwirusową (niby od 18 lat, ale wyjścia nie było) i po 2 dniach było o niebo lepiej
Teraz siostra ma to samo, tez brała kropelki i nie pomagało. Lekarka powiedziała żeby wzięła to co Wiki i już jej przechodzi...

No właśnie Oli nie przechodzi wogóle i jeszcze ten katar okropny i gorączka.
Jak do poniedziałku nie przejdzie to idę do innego lekarza bo akurat wtedy będziemy w Starachowicach.

Do góry