reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Hej hej.
Ze mną już trochę lepiej.

No i mniej optymistycznie ,dla urozmaicenia życia rodzinnego dziś wieczorem wylądowaliśmy z Emilkiem na pogotowiu.
O 2 w nocy woła "mamo siku,poszłam do niego wzięłam do łazienki patrzę a on dosłownie parzył,za termometr 39,3.
I tak przez cały dzień,ledwo zbić się udało do 38,i spowrotem .
Emil ma zapalenie krtani i dostał antybiotyk.
Musiałam zadzwonić po pomoc,i niezawodną babcię Ewcię,na jutro
M.ma 1 zmianę a ja 2 ja wychodzę z domu o 14,on wraca 14.15
Jak są zdrowi to bez problemu Maciuś z nim zostaje te 15-20 minut.W tej sytuacji to nierealne.
Więc przychodzić będzie w tym tygodniu moja mamuśka do nich.
Bo Maciuś też zostaje w domu bo dycha strasznie.

Zdrówka wszystkim życzymy.

reklama
Hej dziewuszki :-D

No Emi się urodziła szybciorem bo w 4 godzinki :-D A bólowych chwil miałam aż 10 min bo skurczy nie czułam albo słabo odczuwałam :-D Wyszłyśmy w poniedziałek ale ja ostatnio zakręcona jestem i o bożym świecie nie pamiętam :-p Ogólnie dajemy sobie radę w domciu więc jest ok. Emi grzecznie śpi i je i się rozgląda, praktycznie nie płacze więc mam luzik jak przy Karoli :-D Karola zakochana w siostrzyczce pomaga mamusi jak może :-D Ja się czuję świetnie więc żyć nie umierać :tak: Jutro zaczynamy werandowanie małej bo nie chce mi się w domu siedzieć :-p
Ogólnie Emi nie jest wcześniakiem bo z 37 tc a urodziła się z wagą 3170g i wzrostem 53cm więc kawał baby :-D Dostała 7 pkt bo urodziła się z łapką przy policzku i sobie tym zrobiła wybroczyny na buźce wpisane jako uszkodzenia twarzy przy porodzie. No i senna się trochę urodziła bo po 4 godzinach na oxy kto nie byłby padnięty :-p

Wszystkiego dobrego w tym nowym roku 2011 wam życzę :tak:

167557_188838327794591_100000052740911_709251_1115457_n.jpg

A to mój mały okruszek sylwestrowy :-D

GRATULACJE :-D cudna jest
pusciłan sms z gratulacjami ale pewnie nie doszedł ja jestem na urlopie ale dzis nic nie robie :-Dmiłego dnia

Hello
Temperatura opanowana.
Nocka minęła nam w miarę spokojnie.
Emilek obudził się kilka razy bo mu się pić chciało.
Wypił i spał dalej.
Wstaliśmy po 8,głowę umyłam bo wyglądałam jak szogun.

Przed pracą jeszcze muszę pocztę zaliczyć,i powysyłać paczki.
Moja mama przyjdzie do chłopaków,bo Maciuś też w domu siedzi bo kaszle strasznie.

Miłego dnia kobiałki Wam życzę.

powiem Wam, że to czesne to spore, ale ta opieka dzienna to jakoś w centrum jest, tak? koleżanka moja prowadza na ul. Skalistą też do takiej opieki, to płaci 340zł + wyżywienie. I jak kiedyś program zajęć pokazywała to jest bardziej rozbudowany (np język angielski jest) grupy są małe, max 12 dzieci i ogólnie zadowolona jest bardzo.:-)
Mrozik a mam pytanie bo mnie jakoś zainteresowało zagadnienie, skoro oni nie są przedszkolem (czyli nie muszą spełniać ścisłych norm sanepidu,MEN i coś tam), to mogą przyjmować tak małe dzieci jak Twoja córa?? bo żeby żłobek prowadzić to trzeba spełniać normy prawie jak przychodnia zdrowotna. Jak to w końcu jest, orientujesz się???

Ostatnia edycja:
reklama
powiem Wam, że to czesne to spore, ale ta opieka dzienna to jakoś w centrum jest, tak? koleżanka moja prowadza na ul. Skalistą też do takiej opieki, to płaci 340zł + wyżywienie. I jak kiedyś program zajęć pokazywała to jest bardziej rozbudowany (np język angielski jest) grupy są małe, max 12 dzieci i ogólnie zadowolona jest bardzo.:-)
Mrozik a mam pytanie bo mnie jakoś zainteresowało zagadnienie, skoro oni nie są przedszkolem (czyli nie muszą spełniać ścisłych norm sanepidu,MEN i coś tam), to mogą przyjmować tak małe dzieci jak Twoja córa?? bo żeby żłobek prowadzić to trzeba spełniać normy prawie jak przychodnia zdrowotna. Jak to w końcu jest, orientujesz się???

A na Skalistej to jakie przedszkole jest??
A ta twoja koleżanka zadowolona?

Do góry