reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

heheh - ja też jestem z 28 lutego :-p i znam jeszcze trzy osoby urodzone tego samego dnia :-D

Dzisiaj chodzę jak nabuzowana, albo ta pogoda taka głupia, albo coś mi się dzieje :-( Ale jedno wiem na pewno - do samego porodu nie chcę spotkać żadnej "mamuśki" która zaraz zaczyna tyradę jaki to ona miała poród,:no::baffled: albo krytykuje mnie że zdecydowałam się na cesarkę - przecież to szkodzi dziecku, to nie naturalne, są po tym komplikacje :angry::wściekła/y::angry::wściekła/y: A ja zdecydowałam się na CC ze względów medycznych, żeby i dla mnie i dla malutkiej było bezpiecznie :tak: A dzisiaj rano sobie doczytałam w "W oczekiwaniu na dziecko" że "każda ciężarna w swojej garderobie powinna mieć zatyczki do uszu żeby nie słuchać takich pierdół" :tak::tak::tak::-D
To pomyśl ile ja się nasłuchałam ja miałam trzy cięcia cesarskie :tak:jakoś dzieciom nie zaszkodziło są zdrowe i mądre i nie odstają od innych Każde dziecko rozwija się we własnym tempie Moja Gabrysia jeszcze nie chodzi sama ma skończony rok a po lekarzach nie latam ,poczuje sie pewnie to zacznie chodzić Mnie tez wkurzaja takie wywody:wściekła/y: masz racje nie sluchaj każda Twoja decyzja jest mądra i przemyślana :tak:Ja mogę podzielić się swoim doświadczeniem a nie mam uprawnień aby pouczać ,każdy postępuje tak jak uważa za stosowne

reklama
Shiraaine - ja rozumiem cię doskonale. Najważniejsze jest Wasze zdrowie a nie opinie innych. Ja rodziłam naturalnie i nie chciała bym cesarki (bała bym sie znieczulenia - zastrzyków nie lubię , a co tu dopiero takie wkłucie - feee :szok::-p). Jakby to było konieczne to byn się zdecydowała, ale naszczęście nie było :tak:
Skoro masz planowaną cesarkę to masz już termin? Kto będzie robił? trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze :tak:

Ja też uważam,że jest to decyzja każdej kobiety i nikt nie powinien jej zachęcać do zmiany.
Shiraaine twoja decyzja w/g ciebie jest najlepsza dla ciebie i twojego dziecka i tego się trzymaj:tak:

Ja osobiście rodziłam naturalnie i jestem z tego zadowolona. Są plusy i minusy rodzenia naturalnego czy przez cc, ale przecież każda z was o tym wie i musi zdecydować co dla niej lepsze.

Joanna dzięki i nawzajem:-)

mrozik - cesarkę będzie mi robił Niziurski na Grunwaldzkiej. Termin pójdziemy dokładny ustalić w czwartek, ale prawdopodobnie będzie to 20-21 marca :tak: Ale chyba przyjdzie pierwszego dnia wiosny :-p No chyba że lekarz ustali inną datę :dry:

Dziękuję wam dziewczyny za wsparcie, ja też uważam, że to indywidualna sprawa każdej kobiety a cesarka wcale nie jest gorsza od naturalnego.
Ja też się panicznie boję tej igły w plecy, ale wolę ją aniżeli mała miała by być niedotleniona. Ostatecznie będą ją mi wbijać w znieczuleniu w plecy więc oglądać jej nie będę musiała :-p Tylko pozostanie takie głupie uczucie że ktoś robi coś za twoimi plecami :-D

Powiem szczerze ,ze Niziurski uratowal mojego Wojtka(najstarszy z trójki):tak: Bo doktorka P.Chlewicka poszla sobie spać przyleciala o pierwszej w nocy i pretensjie ,ze przezemnie nie może iśc do domu :wściekła/y:ja też sie :wściekła/y: i powiedzialam zeby się wypchala .Wojtkowi zanikało juz tętno .Trzymali mnie 14 godzin a potem biegiem cesarka i Niziurski juz potem się mna opiekował

Potem tylko mial przykurcz prawej strony i ćwiczyliśmy z nim metodą VOJTY było podejrzenie ze ma ADHD ALE TERAZ JEST JUż WSZYSTKO OKEJ ,

Hej gdzie sie podziewacie kobitki:confused:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Joanna - u mnie teraz gorzej z dostępem do internetu. Przeprowadziliśmy sie w sobotę i tam nie mamy internety, więc wieczorami mnie nie ma :sorry2:
Po czym wnioskowali to ADHD?​

bo Wojtek mial problemy ze skupieniem się i póżno mówil i w ogole ta prawa strona była do 6 lat slabsza teraz juz wciągnąl się w naukę i raczej te wszystkie zachowania wynikaja z trudnego charakteru i z tego ,ze jest uparty i mu się nie chce

Joanna - u mnie teraz gorzej z dostępem do internetu. Przeprowadziliśmy sie w sobotę i tam nie mamy internety, więc wieczorami mnie nie ma :sorry2:
Po czym wnioskowali to ADHD?
a gdzie się przeprowadziłaś ? na jakie osiedle?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć dziewczyny. Ja też ostatnio mam mniej czasu. Kuba dokucza,a Natalka choruje i mam tyle roboty,że szok. Normalnie nie mam już siły. Do tego jeszcze bolą mnie te oczy,wiec też mniej czasu spędzam przy komputerze. Pozdrawiam:-)

reklama
Cześć dziewczyny. Ja też ostatnio mam mniej czasu. Kuba dokucza,a Natalka choruje i mam tyle roboty,że szok. Normalnie nie mam już siły. Do tego jeszcze bolą mnie te oczy,wiec też mniej czasu spędzam przy komputerze. Pozdrawiam:-)
Witam Moja Gaba też nieżle szaleje ,w środe idziemy na bilans roczniaka i szczepienie starsze dzieciaki zdrowe .Zdrówka życzę dla Ciebie i Natalki :tak:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry