reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

hej dziewczyny
przepraszam ze dopiero teraz ale dwa tygodnie bylam u mamy bo u mnie remont... i tam przesiedzialam a spojenie boli ale nie moge lerzec bo zawsze cos do roboty jest...
a wczoraj jeszcze urodzila moja siostra i znow lece do szpitala.. hahaha juz nie chodze tylko sie tocze ciezko mi oddychac i strasznie szybko sie mecze juz chcialabym urodzic:tak::tak::tak:

reklama
niby tak
uwazam na siebie wczoraj juz dokupilismy gabke do wanienki recznik dla malego i mam sliczny komplecik i do niego cieplejsza czapeczke dokupilam... i mam juz wszystko i teraz juz tylko czekam.. hahaha

A dziękować, na razie dobrze:-) dzidzia kopie z czego się bardzo cieszę, bo to mnie uspokaja, że z maleństwem dobrze:-)
będziesz szła na 4d? ja sie wybieram po świętach, jak mąż tam dzwonił to lekarz mówił że tak od 23 tyg najlepiej:-)
papatki

Mnie lekarz mówił,że połówkowe robi się między 18,a 22 tyg.ciąży :confused::confused::confused:(zresztą tak podają wszystkie wydawnictwa medyczne) bo potem dziecka nie widać w całości,trudniej zmierzyć i narządy już nie są tak dobrze widoczne.Nie wiem czy to prawda,ale ja poszłam zgodnie z zaleceniami.
Wiem,że rzeczywiście na samo 4 d (żeby dzidziusia tylko sobie obejrzeć to idzie się po 24 tyg jak ma trochę podściółki tłuszczowej,żeby było ładniej widać)
Jak ma to być u Ciebie połączone badanie, to ja na Twoim miejscu jeszcze bym sie zastanowiła...:tak:
Ja idę w 24 tyg,ale już połówkowe mam za sobą.Całuski.

wiecie co a moj dzidzius teraz bardzo rzeczny malo sie rusza bo juz nie ma miejsca dopiero rozrabia jak sie poloze... :tak::tak::tak: ale juz taka zmeczona jestem ze szok

Cześć Kamilka.Miło Cię widzieć.Twój dzidzius ma już prawo nie mieć miejsca w brzuszku.Moja kruszynka za to kopie jak szalona i skacze po pęcherzu:-D:-D:-D
Nie biegaj tyle,tylko odpoczywaj,szczególnie,że masz takie zalecenia od lekarza.Na dzidziusia siostry jeszcze się napatrzysz,przecież nie chcesz urodzić za wcześnie !!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dbaj o siebie!Buziaczki.

Super! ja jeszcze nic nie kupowałam bo najpierw bym chciała wiedzieć czy będzie chłopak czy dziewuszka :-) ale zaczęłam już robić sweterek dla maleństwa na drutach:-) chociaż tyle:-)

Mnie lekarz mówił,że połówkowe robi się między 18,a 22 tyg.ciąży :confused::confused::confused:(zresztą tak podają wszystkie wydawnictwa medyczne) bo potem dziecka nie widać w całości,trudniej zmierzyć i narządy już nie są tak dobrze widoczne.Nie wiem czy to prawda,ale ja poszłam zgodnie z zaleceniami.
Wiem,że rzeczywiście na samo 4 d (żeby dzidziusia tylko sobie obejrzeć to idzie się po 24 tyg jak ma trochę podściółki tłuszczowej,żeby było ładniej widać)
Jak ma to być u Ciebie połączone badanie, to ja na Twoim miejscu jeszcze bym sie zastanowiła...:tak:
Ja idę w 24 tyg,ale już połówkowe mam za sobą.Całuski.

to ja już nie wiem, ale nawet dziewczyny na forum chodziły nawet po 25 tyg na połówkowe?? słyszałam że można robić do 28 tyg! co lekarz to inna opinia....
a u ciebie wszystko dobrze wyszło?
To ja jeszcze zobacze, ale to będzie kwestia przed lub po świętach:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
DZień dobry.
Joasiu dzięki za pamięć:tak:. Z oczami dużo lepiej. Mamy za to inny problem. Wszyscy jesteśmy chorzy poza M. Natalka jeszcze bierze antybiotyk nie chodzi do szkoły i niestety zaraziła i mnie i Kubę. Ciągle gorączkujemy. Ja dostałam antybiotyk Kubuś narazie nie, ale nie jest wesoło. Czuję się źle i najchętniej to bym leżała w łóżku,ale Kuba w gorączce marudny i trzeba się nim zajmować:-(. Poprostu nie mam czasu i siły:no:

Pozdrawiam was dziewczyny:-)
A może coś Ci potrzeba ?Ja chętnie Ci pomogę może zakupy? albo leki ?:tak:Kobitki nie męczcie sie i nie latajcie jeszcze zdążycie się napracować ,u mnie dopiero porządki w sobote mąz umyje okna reszte to się robi na bieżąco .Byłam na bilansie roczniaka i szczepieniu z Gabi waży 10.900. obwód głowy 45,5 cm ,obwod klatki piersiowej 48,5, wzrost 76 cm .Chyba w normie :-D

to ja już nie wiem, ale nawet dziewczyny na forum chodziły nawet po 25 tyg na połówkowe?? słyszałam że można robić do 28 tyg! co lekarz to inna opinia....
a u ciebie wszystko dobrze wyszło?
To ja jeszcze zobacze, ale to będzie kwestia przed lub po świętach:-)

Wejdz sobie na tą stronę :
Poradnia USG Agatowa

Też nie wiem niestety,może zadzwoń i zapytaj się swojego lekarza kiedy masz iść.Pozdrawiam.

reklama
Faktycznie dziewczyny - uważajcie bardziej na siebie. Nie ma się co przemęczać
Joanan - a ja myślałam że córcia to misio pyzaty - po zdjęciu. A tu masz - kruszynka :-). Ja oczywiście porównuję do mojego Filipa. Moja pyzucha waży już 12 kg (7 miesięcy). Na szczęście już wolniej przybiera
Kamilka - tobie to już tylko dni odliczać zostało :-)

Iwona - a co to za choroba was dopadła? Zdrówka życzę
Misia - jak masz dalej skurcze to może rozważ pobyt w szpitalu? Wiem że to nic przyjemnego, ale zawsze pewna opieka, chodzić nie trzeba, jedzenie przynoszą. Z tym kłuciem, to mi opis przypomiona moje nieszczęsne kamienie na woreczku. U ciebie to może być spowodowane rosnącą dzidzią - macica coraz bardziem rozpycha sie i może uciskać:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry