reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

reklama
o kurde to ja już miałam sporo, już się gubię ale tak około 8:-) ale to też wynika z tego że miałam krwotok i krwiaka :-(

Ja już chyba miałam 5,ale tez miałam cystę na jajniku i problemy na początku ciąży.Myślę,że USG nie zaszkodzą naszym maleństwom,chyba żebyśmy miały co tydzień,to co innego.Wiadomo,że jak nie trzeba to po co,ale jeśli są wskazania to nie ma wyjścia:tak:
A tak wogóle to slicznie dzisiaj na dworze...jakiś spacerek by się przydał,ale niestety muszę leżeć,przeprałam kilka rzeczy recznie i już czuję ,że macica twarda.Po prostu kaleka ze mnie...
Całuski i oby jutro też tak słonko świecilo:happy2::happy2::happy2:

Misia .08 po co się męczysz piorąc w rękach ,nie masz pralki i programu codzienne pranie czy szybkie pranie (jakos tak się nazywa .)Wrzucić niech się pierze .Kobieto nie szalej:tak: Iwona.c28 fajnie mi się z Tobą rozmawiało ,cieszę się ,ze się poznałyśmy :-D pytałam męża o okulistę ale on nie chodził do konkretnego lekarza ,ostatnio był na wizycie 2 lata temu .ale popytam i Ci powiem co się dowiedzialam :tak:

Misia .08 po co się męczysz piorąc w rękach ,nie masz pralki i programu codzienne pranie czy szybkie pranie (jakos tak się nazywa .)Wrzucić niech się pierze .Kobieto nie szalej:tak: Iwona.c28 fajnie mi się z Tobą rozmawiało ,cieszę się ,ze się poznałyśmy :-D pytałam męża o okulistę ale on nie chodził do konkretnego lekarza ,ostatnio był na wizycie 2 lata temu .ale popytam i Ci powiem co się dowiedzialam :tak:

Joasiu wiesz jak to jest,na trzy bluzeczki i pare majtek nie opłaca się włanczać pralki,poza tym każde z innej parafii - denerwują mnie takie rzeczy,których nie można wyprac ani z białymi,ani z ciemnymi,bo albo jedne zafarbują albo od innych się zafarbują.Ale już jestem grzeczna i nic nie piorę :sorry2::sorry2::sorry2:
Życze wszystkim duuużo :-) dzisiaj !!!!

Iwona.c28 fajnie mi się z Tobą rozmawiało ,cieszę się ,ze się poznałyśmy :-D pytałam męża o okulistę ale on nie chodził do konkretnego lekarza ,ostatnio był na wizycie 2 lata temu .ale popytam i Ci powiem co się dowiedzialam :tak:
Joasiu ja też bardzo się cieszę,że cię poznałam i miło mi się z tobą gadało. Jakbyśmy się już długo znały:tak:. Co do lekarza już nie potrzebuję,poszłam dziś prywatnie i mam zapalenie spojówek. Lekarz mi kazał na jakiś czas zrezygnować z komputera, no ale jak:confused:;-):-D

Pozdrawiam wszystkie:-)

Joasiu wiesz jak to jest,na trzy bluzeczki i pare majtek nie opłaca się włanczać pralki,poza tym każde z innej parafii - denerwują mnie takie rzeczy,których nie można wyprac ani z białymi,ani z ciemnymi,bo albo jedne zafarbują albo od innych się zafarbują.Ale już jestem grzeczna i nic nie piorę :sorry2::sorry2::sorry2:
Życze wszystkim duuużo :-) dzisiaj !!!!
A to już wszystko jasne ,ja staram się mieć rzeczy tak ,zebym nie prała w rękach .Na początku malżeństwa mieszkaliśmy u teściów i tam nie było łazienki ,to powiedziałam mężowi ,ze pierwsze cio kupię jAk się wyprowadzimy na swoje to będzie [pralka .Najgorzej było bo trzeba było zagrzac na normalne pranie ok 10 wielkich garów wody i wylewać wiadra z brudna wodą .Ajak Wojtek się urodzil to codziennie było ok 40 pieluch do prania TAKżE NIGDY WIęCEJ PRANIA RęCZNEGO:no:

Dziewczyny - jak jest ze szkołą rodzenia na Kościuszki. Jak długo jest ważne zaświadczenie? Koleżanka pyta bo ma termin na wrzesień i nie wie czy ja jeszcze obowiązuje z 2005 roku czy musi znowu chodzić
Misia - trzeba porzadnie nakrzyczeć na Cibie - nie wolno tak robić. :angry: Tak poważnie to dbaj o siebie bo teraz to dbasz o Was.
Joanna - to faktycznie mało usg miałaś - w porównaniu do mnie ;-). U mnie była ciąża zagrożona (po niemal 4 latach starań straciłam pierwszą ciąże) wiec miałam dość często USG - 10 to napewno.

Joanna - ale fajną "rocznicę" ma dzisiaj Gabi - właśnie zauważyłam :-D. Jeden rok, jeden miesiąc, jeden tydzień, jeden dzień. Specjalne całuski dla córci ;-)​

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Joanna - 28 lutego ? Toż to prawdziwa szczęściara :-). Mój kolega jest z 28 lutego i powiem ci że chłopak w czepku urodzony. Ta data jest chyba naprawdę szczęśliwa :tak:. Suwaczek faktycznie trochę się pospieszył, już ma miesiąc do przodu :-p

reklama
heheh - ja też jestem z 28 lutego :-p i znam jeszcze trzy osoby urodzone tego samego dnia :-D

Dzisiaj chodzę jak nabuzowana, albo ta pogoda taka głupia, albo coś mi się dzieje :-( Ale jedno wiem na pewno - do samego porodu nie chcę spotkać żadnej "mamuśki" która zaraz zaczyna tyradę jaki to ona miała poród,:no::baffled: albo krytykuje mnie że zdecydowałam się na cesarkę - przecież to szkodzi dziecku, to nie naturalne, są po tym komplikacje :angry::wściekła/y::angry::wściekła/y: A ja zdecydowałam się na CC ze względów medycznych, żeby i dla mnie i dla malutkiej było bezpiecznie :tak: A dzisiaj rano sobie doczytałam w "W oczekiwaniu na dziecko" że "każda ciężarna w swojej garderobie powinna mieć zatyczki do uszu żeby nie słuchać takich pierdół" :tak::tak::tak::-D

Do góry