reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Oficjalnie wszystkie przyjmują cały rok - ale kolejki raczej to weryfikują do terminu kwietniowego :sorry: Wiem bo u mnie w przedszkolu pani też powiedziała że Karola może przyjść od stycznia ale nie ręczy za to ze się dostanie bo jest 48 dzieciaczków na liście oczekujących :szok:

reklama
Witajcie dziewczyny:)
U nas jak na razie jest ok, Maja rośnie z dnia na dzień...jest coraz bardziej ruchliwa strasznie chce już sama siedzieć:). Jak na razie ząbków brak,ale dziąsła już bardzo nabrzmiałe więc bolą ba się bardzo ślini i przy tym i płacze.
Za niedługo wracam do pracy, już się martwie jak ja wytrzymam taką rozłąkę z dzieckiem:(((
Asiulka mam do ciebie pytanie czy orientujesz się może czy u nas jest gdzieś jakie miejsce gdzie może mama spotkac się z kimś zabiierając ze sobą dziecko?
Bo jak ja się zorientowałam to ciężko jest się gdzieś ybrać, te lokale , kawiarnie nic nie są przstosowane do takich spotkań:(

marla wielkie dzięki za informację

U mnie na zmianę dzieciaczki chorują
Aktualnie Wiktor byl chory, teraz jest zdrowy i chodzi od dwoch dni do przedszkola
ale za to Weronika chora.
Ja tez katar zlapalam i juz mam nos czerwony jak burak

Hej.
Chłopaki chorzy są ,od poniedziałku siedzą w domu.
Emil ma zapalenie krtani(Jak zawsze),
a Maciek zawalone zatoki.
Także Emilek nachodził się do przedszkola był jeden raz,
szkoda mi go bardzo ,bo mu się spodobało,
codziennie pyta jak wstanie"ide dzisiaj do psiećkola,do dzieci"

Witajcie dziewczyny:)

Asiulka mam do ciebie pytanie czy orientujesz się może czy u nas jest gdzieś jakie miejsce gdzie może mama spotkac się z kimś zabiierając ze sobą dziecko?
Bo jak ja się zorientowałam to ciężko jest się gdzieś ybrać, te lokale , kawiarnie nic nie są przstosowane do takich spotkań:(

Julitka,wiesz co z tego co się orietuje to u nas nie ma takiego miejsca żeby można sie było spotkać z dzieciaczkiem.My kiedyś byliśmy ze znajomymi w pizzerii margerita,oni byli ze swoimi maluchami a my ze swoimi.
Tylko to było koło godziny 12-14,to ludzi nie było,i nikt nie palił papierosów,i nikt nie z obsługi nie robił problemów że sa małe dzieci i biegają po knajpie.
Ale wiesz co teraz u nas na południu w Carefurze robia bawialnie dla dzieciaków,to może tam w końcu bedzie można sie spotkać z dzieciakami.
Wiem o bawialni na murarskiej,w tym pawilonie chyba jest,ale nie byłam tam nigdy.,

Hej.
Chłopaki chorzy są ,od poniedziałku siedzą w domu.
Emil ma zapalenie krtani(Jak zawsze),
a Maciek zawalone zatoki.
Także Emilek nachodził się do przedszkola był jeden raz,
szkoda mi go bardzo ,bo mu się spodobało,
codziennie pyta jak wstanie"ide dzisiaj do psiećkola,do dzieci"

Julitka,wiesz co z tego co się orietuje to u nas nie ma takiego miejsca żeby można sie było spotkać z dzieciaczkiem.My kiedyś byliśmy ze znajomymi w pizzerii margerita,oni byli ze swoimi maluchami a my ze swoimi.
Tylko to było koło godziny 12-14,to ludzi nie było,i nikt nie palił papierosów,i nikt nie z obsługi nie robił problemów że sa małe dzieci i biegają po knajpie.
Ale wiesz co teraz u nas na południu w Carefurze robia bawialnie dla dzieciaków,to może tam w końcu bedzie można sie spotkać z dzieciakami.
Wiem o bawialni na murarskiej,w tym pawilonie chyba jest,ale nie byłam tam nigdy.,

WITAJ ASIULKO na zatoki i na katar jest dobra inhalacia INHOLOR do inhalaci bardzo nam pomaga , ale jast też ZYRTEC też krople ale do picia podaje sie je razem z piciem na noc.
POZDRAWIAM I ŻYCZE ZDRÓWKA
.
ticker.php

Witajcie kiedys się przedstawiałam i już do Was nie pisałam jakos ciężko mi się wgrać. Ale teraz mam potrzebę, dziewczyny Wy jesteście większości z Kielc i właśnie tu pytanie. Mam skierowanie do poradni alergologicznej z moją Nati (3latka) na Paderewskiego lub Mickiewicza. Macie jakieś doświadczenia z alergologiem z którejś poradni? jak się nazywają? i którą polecacie poradnie? i jakiego lekarza?
Jeszcze nie dzwoniłam, czekam co mi napiszecie. Proszę o odpowiedź.

My już 4-ty tydzień jak po przeziębieniu utrzymuję się dokuczliwy kaszel w dzień iw nocy, i pokasływanie, pochrząkiwanie w dzień. Mamy właśnie skierowanie do alergologa żeby wykluczyć ewentualną alergie. No i jutro na mocz, ob, morfologia i kał na pasożyty. A zaczęło się jak poszła do przedszkola.

Ostatnia edycja:
Ja parę lat temu chodziłam na Kościuszki, wtedy mieli się przenosić na Langiewicza, czy to zrobili - nie wiem. Leczyłam się u dr Ewy Kukla- Jura i byłam zadowolona, do tego stopnia, że przestałam przyjmować leki (na własną rękę)i od 2006/07 nic się nie dzieje a było dość nieciekawie ze mną. Gdzie i czy w ogóle przyjmuje tego nie wiem. Bo do tych poradni które wymieniłaś to niestety nie mam żadnych informacji, ale zapytaj Sol bo coś mi tam świta, że wspominała kiedyś o leczeniu alergologicznym.

reklama
Do góry