reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

reklama
No i kolejna 5-teczka w indeksie ;-) Więc jest bardzo duża szansa na wysokie stypendium naukowe na magisterce od 1-wszego semestru.

Co tu tak pusto - od wczoraj piszę ze sobą. :eek: Która się ma ochotę wybrać dzisiaj do bawialni? Bo Karolę chcę gdzieś wyciągnąć :tak:

Sol witam poranną kawą :-)
ja bym poszła ale przyjaciółka do mnie z rodzinką przyjeżdża :-) i jeszcze miałam do południa jechać na miasto ale nie wiem czy się ruszę w końcu... jakoś nic mi się dziś nie chce... Sol pożycz trochę twojej energii

marla - Karoli już dałam żeby z łóżka wstała bo jej się wybitnie nie chciało.

No i nie pojechałam tylko pod prysznic sobie wskoczyłam :-p Może po południu pojadę - chociaż i tak już kasy nie mamy na pierdoły a chciałam sobie buty zobaczyć na wiosnę. Ale zamówiliśmy dzisiaj Karoli pampersy na allegro bo o niebo taniej niż w sklepie wyszły i poszło 400 zł. :no: No ale 10 paczek to starczy na ok 3 miechy więc warto a jeśli Karola zacznie znowu wołać na nocnik to i na dłużej :tak: Spadam obiad robić i posprzątać trochę bo Karoli garnki się walają po całej podłodze.

Dziewczyny - w gazecie znalazłam coś takiego na jutro.

Czekoladowa zabawa

Czekoladowe atrakcje czekają na dzieci i dorosłych, którzy odwiedzą w niedzielę Muzeum Zabawek i Zabawy. Przez cały dzień najmłodsi będą mogli wziąć udział w konkursie "Policz ile serduszek ukryło się w muzeum", a w godz. 14-16 na wystawie "Mieszkanka czekoladowa Wedla" będzie można wykonać czekoladowe serduszko. Z kolei dla dorosłych muzealnicy przygotowali projekcję "Casablanki" oraz wykład o aromaterapii i czekoladowym masażu z demonstracją. Początek seansu o godz. 17. Po projekcji zainteresowani wezmą udział w "romantycznym" zwiedzaniu muzeum. Wstęp na wszystkie atrakcje kosztuje tyle, co bilet uprawniający do zwiedzania, a więc 4 zł.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc dziewczyny...wczoraj jakoś nie miałam mocy pisać,po powrocie do domu z zakupów padłam z wyczerpania....:-D
a dzisiaj troszkę ogarnełam w domu...ale generalny porządek zrobie dopiero w poniedziałek...byłam na zakupach i znalazłąm dla siebie kilka rzeczy:tak:szkukam jakichś spadni tylko wydaje się mi że najlepsze będa takie niskie biodrówki bo ciążowych to nie chce już kupować.
No i też szukam butów na wiosne...tym bardziej że poyrzebuje 2 par takie do biegania i na obcasie niskim do sukienek

julita - ja przez rok po porodzie korzystałam z ciążowych spodni bo są po prostu wygodne a przez okres połogu i tak innych nie założysz :tak: bo jak już wstaniesz z łóżka to się zastanowisz czy nie jesteś w 6 miesiącu :laugh2:

Sol gratuluje 5 :) :) i mam pytanie co trzeba zrobić jakie warunki spełnić zeby tą zapomogę dostać??? - jak idzie tworzenie portalu???

co do basenu to ja też chciałam na jasną ale się nigdy nie mogłam dodzwonic do tego pana i jakoś tak nie poszłyśmy - a mała podrośnie to na normalny basen będziemy śmigać :) :)

Wiecie co dziś prawie kupiliśmy wózeczek - espiro magic 4- bo wybrąłam inny ale gościu w Aresie na 1-go Maja- skwitował to tak ' niech sobie pani da z nim spokój jak za miesiać pani nie chce do mnie przychodzić i go reklamować' i polecił espiro :) - ale byliśmy przygotowani na szukanie a nie kupowanie i zanim wróciliśmy to nam hurtownie zamkneli i dupa :p nie lubie tak się nakręcić i co......... ehh :) :)

Julita- ja ze spodni ciążowych zrezygnowałam od razu jak to było możliwe- bo brzuch mi spadł baaardzo szybko - po porodzie miałam ze 2 tygodnie takiego flaczka - ala 5 ty miesiąc :p a poźniej już ok :) :) nie mówiąć juz jak sie z tego faktu cieszyłam......... tak ze wydaje mi sie ze praktyczniejsze będa niskie bo i po porodzie zanim zrzucisz będzie w czym biegać :) :)

Krlnk - to tekst z naszej strony głównej:

Stypendia socjalne i zapomogi - dotyczą studentów studiów stacjonarnych i niestacjonarnych. Stypendium przyznawane jest na okres 9 miesięcy z możliwością przedłużenia na 10. Studenci otrzymują stypendium socjalne w wysokości od 125 do 250 zł miesięcznie, natomiast osoby o najniższych dochodach mogą uzyskać dodatkowo stypendium na wyżywienie w kwocie 105 zł/mc.
Trudna sytuacja materialna i przypadki losowe mogą stanowić podstawę do przyznania zapomogi. Studenci mogą występować o jej wypłatę dwukrotnie w ciągu roku akademickiego.
Podstawą wyliczenia stypendium socjalnego jest kwota ustalana corocznie przez rektora WSEiP w porozumieniu z uczelnianym organem samorządu studenckiego.
W roku akademickim 2008/2009 stypendium socjalne przyznano 1092 osobom. Zapomogi w wysokości od 100 do 700 zł otrzymało około 200 studentów będących w trudnej sytuacji materialnej.

Studenci studiów stacjonarnych mogą otrzymywać również stypendium mieszkaniowe.

Jak chcesz wiedzieć więcej wejdź sobie na stronę główną uczelni i tam w zakładce stypendia masz wszystko.

A żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce :eek: Najchętniej bym się po-wylegiwała - tylko pogoda nie sprzyja.

reklama
Sol - dzięki :) muszę się chyba przejść i zainteresować.......

witam się z kawką - ktoś chętny??? ja bym sie mogła na ciacho jakieś skusić ale nie mam zadnego pod ręką- tylko precelki....... - i jak tu schudnąć???

jakie plany na Dzień Zakochanych??? hehehehehhehe :rofl2:

Do góry