reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

mrozik, czy mogłabyś podać mi jeszcze raz ten numer do kobiety z poradni laktacyjnej??? bo cos mi tu się nie podoba, chyba tracę pokarm:-:)-:)-(

reklama
Ciacho - weź laktator najpierw i ściągnij i zobacz ile ściągniesz a potem ew dzwoń. Mi też się tak wydawało na początku drugiego miesiąca i dlatego zaczęliśmy dokarmiać Karolę a po tygodniu dostałam od M laktator ręczny Aventu i się okazało że bym mogła bliźniaki wykarmić :laugh2::-p

Ewunia - nie wiem co jej się dzieje z tym spaniem - w nocy zwyczajnie sobie drzemkę robi i bawi się dwie godzinki i znowu drzemka - cosik jej się pomerdało ze spaniem :sorry:

oriflame - ja od 10 tygodnia ciąży siedzę w domu - czyli już 2,5 roku jak nie więcej więc jak się nudzę to sobie wymyślam co chwila coś nowego, a ty kuchnia azjatycka a to europejski misz masz itp. A jak nie wyjdzie to trudno :laugh2:Śmiać mi się tylko chce bo nie zależnie od tego co ugotuję mojemu M zawsze smakuje - boi się mnie czy jak :eek::laugh2::laugh2::laugh2:

Spadam podgrzać leczo M bo wraca właśnie z roboty. Buziaczki - zajrzę do was za pół godzinki ;-)

U mnie jakoś dzionek zleciał, a teraz jak zwykle piecze zgaga ale ide już spać...coś padnieta dziś jestem:-(

Hey. widzę że dziś pierwsza jestem ;-) w takim razie zapraszam na kawkę :-)
Sol co do spania Karoli to zobaczysz że jej przejdzie, moja przez to przechodziła, potem znów się na normalny tryb przestawiała ;-) teraz sama zasypia u siebie w łóżku i wstaje rano po 7 (jakby budzik w tyłku miała) heheh
Ciacho, zgadzam się z Sol, próbuj najpierw laktatorem i przede wszystkim sie tym nie denerwuj bo właśnie nerwy na laktacje szkodzą najbardziej. może tez przystawiaj młodą częściej i pij dużo wody. u mnie to działało.
a my sobie od rana siedzimy, chłop pojechał na szkolenie, wróci jutro.Teściowa wczoraj już wyjechała, więc same jesteśmy... lipa...

Ciacho880625 - tak jak dziewczyny piszą - nie przejmuj sie, bo stres szkodzi.
Tu jest telefon, wstawię go też w wątku "lekarskim"

Szczukocka Dorota - Poradnia Laktacyjna NZOZ "Promed", Kielce, ul. Karczówkowska 36, 517 741 786

O widzę że nie ja jedna dziecko kładę o 23 :laugh2: Karola jak zwykle poszła spać po 23 i wstała o 9 jak ją siłą obudziłam bo grzecznie mnie olewała :sorry::laugh2:

Karola je właśnie parówkę a ja do was zajrzałam bo zaraz teściowa przyjeżdża do małej a ja muszę do gazowni jechać bo prognozy nam przyszły na 47 m3 gazu a zużyliśmy aż 5 więc nie mam zamiaru płacić 10 razy tyle :tak: A po południu jadę po wpis na uczelnię. A w ogóle to tydzień temu przyznali mi ta zapomogę studencką - dziekan mówił że to śmieszne pieniądze a mi 700 zł przyznali na poczet czesnego bo tak chciałam. Już się nie muszę martwić o pieniądze na szkołę :tak: Rzeczywiście śmieszne pieniądze - jak nic na świecie cieszą :-D

Witajcie mamy ze Świętokrzyskiego!!!!
Mam do Was pytanko. Mieszkam jakieś 30 km od Kielc. Chciałabym zapisać sie wiosną z moim synkiem na basen będzie miał wtedy roczek może polecicie mi jakieś miejsce?? Będę wdzieczna:-)

kasieńka - ja mogę polecić przez siebie sprawdzony basen w CitiParku na Paderewskiego. Jest tam jonizowana woda, basen nie duży ale też nie ma tłumów. Woda ma ok 30'C a w jaccuzi do którego można wejść jest 32-34'C więc jak maluszek zmarznie to można tam wejść się popluskać w bąbelkach bo zawsze włączają jak ktoś wchodzi. Karola jest tymi bąbelkami zawsze zachwycona :tak:

No i coś teściowej nie widać :sorry: Chociaż miała na Malików odwieźć samochód i do nas autobusem przyjechać a z autobusu do nas też jest kawałek :-p Zapominam się że ona to nie ja i 40 lat starsza :-p

reklama
kasieńka 23 - a ja polecam basen na Jasnej, bo jeśli chodzi o naukę pływania, to chyba jedyny. No chyba ze chcecie rekreacyjnie chodzić...
Jak jesteś zainteresowana nauka pływania to podaję stronkę

Pływanie dla Niemowląt - Szkółka Pływania "Delfin"

Sol - a często na te babelki chodzicie?:-) Bo myślałam jakąś atrakcję sprawić małemu, to moze w weekend bym go posłała z mężem

Do góry