reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

dziobek-ania u nas to było tak , ze róznica wiekowa to prawie 2 latak i Krystian jak zobaczył Marysię to owszem chciał ja przytulac i nosic, bo widział ze my to robimy. A najgorsze ze chciał sie z nia bawic i dwa razy próbował wrzucic jej pistolet do łózeczka, szczescie ze nie utrafił ja w głowe. Tego chyb bardziej sie obawialismy , ze bedzie chcial sie z nia bawic i niechcacy cos jej zrobi ale dzieki Bogu obyło sie bez poszkodowanych.

reklama
Witam popołudniową porą:)
Po wizycie u lekarza nawet dobrze...troszke mam problemy z szyjką..ale dzidzia rozwija się prawidłowo:)
No i mam córeczkę:)!!!!

julita - no to gratulacje - dziewczynki są super :-D

dziobek - to naturalne zachowanie ze starsze dziecko chce się przytulać. Stoi teraz na niepewnej pozycji bo więcej uwagi poświęcasz maleństwu. Zapewniaj ją ze obie tak samo kochasz i postaraj się spędzać ze starsza jak najwięcej czasu - pozwól też żeby Ci pomagała przy maleństwie - będzie się czuła ważna jako starsza siostra.

No ja zaliczeniowy skończyłam ze sprawozdaniem ale opłaciłam to bólem w nadgarstku. Dobrze że mam umówioną kontrolę bo coś mi się wydaje że tak łatwo nie przejdzie.

julita gratuluje córeczki:)
mrozik to mnie przeraziłaś, chociaz u mnie pękł chyba z jeden bo trochę krwi było, a hemorojdy miałam kiedyś jeszcze przed ciążą
A mnie dziś strasznie brzuch boli po prawej stronie, ale to chyba sprawy jelitowe, bo kiedyś też mnie tak bolało

gaba - będą pękać za każdym razem jak napniesz mocniej mięśnie - dlatego tak ważne jest dbanie o higienę układu pokarmowego w ciąży - czyli jeść sporo rzeczy z błonnikiem żeby nie doprowadzać do zatwardzeń i pić dużo wody żeby ułatwić perystaltykę jelit :tak: To samo się tyczy okresu po ciąży. A po porodzie polecam Procto-Hemolan - działa miejscowo znieczulająco i ładnie przyspiesza gojenie - można go stosować już w parę godzin po porodzie - nie wchodzi do krwiobiegu a co za tym idzie do mleka. Za to po Hemorectalu który jest tak polecany myślałam że mi pupa odpadnie :zawstydzona/y::-p

A ja spać znowu nie mogę. Nocnego marka załapałam. O 11 idziemy na Avatara w wersji 3d do kina a małą wcześniej zostawiamy dziadkom. Oni szczęśliwi i my zadowoleni :tak: Wypadało by się wyspać a tu lipa :dry:

Zajrzę jutro do was dopiero po południu więc miłej porannej kawki ;-)

Hey dziewczynki :-)
Wpadłam z rańca tak na chwile, dziś jedziemy w Bieszczady na tego Sylwestra.... powiem Wam że mi się trochę odechciało, no ale teraz już za późno. Z tego powodu że pewnie mój niewydarzony net nie będzie tam odbierał chciałam Wam złożyć życzenia noworoczne:
Kobitki życzę Wam Wszystkiego co Najlepsze, Spełnienia Marzeń i jeśli któraś ma jakieś postanowienia to żeby w nich wytrwała, życzę zdrówka dla wszystkich, łatwych porodów, zaleczenia hemoroidów ;-) i pociechy z dzieci i mężów ;-)
pojawię się pewnie za tydzień
Buziaczki

Marla - dziekujemy za życzenia:-) i życzę udanego Sylwestra.
Sol - mnie to wogóle toto nie bolało. Nie wiedziałam wogóle o ich istnieniu. Jak poszła do lekarza i wywiad ze mną robił i zaczał mi wypisywac recepty, to ze zdziwieniem - jak to Panią nie boli. No i co lepsze -przy porodzie nie pękły, a tu dopiero był wysiłek, a dopiero po - i to bez wysiłku :confused:. Co do diety to ja piję bardzo dużo- ze 4 litry wody dziennie to norma, a w okresie karmienia to nawet nie liczyłam. Dietke miałam suuuper lekko strowną... A tu taka "niespodzianka":dry:
Julita - gratulacje. :tak:

reklama
Ja również życzę wszystkim mamom udanego Sylwestra i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku - oby nam wszystkim nasze dzieciaczki chowały się jak najlepiej - bez zmartwień i zgryzot.

Do góry