reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

cześć

julita1212 - to znaczy wcześnie godzinowo czy o dni? :-)
Sol - to może do pumunologa powinnaś iść, bo często ci te oskrzela łapie :baffled:
Gaba - ja miałam w pierwszej ciąży i nie wiedziałam. Jakieś 3 miesiące po porodzie jak skorzystałam z wc to mnie aż ze strachu pot oblał. Wstaję, a tu wszystko krwią zalane. Myąlę sobie - chyba krwotoku dostałam, bo cos wcześniej przesuwałam szafy - a ostrzegali żeby sie nie przeciązac po porodzie bo może coś tam strzelić. No to za telefon i do gin dzwonię. Ale chyba nie ja pierwsza mialam taki przypadek, bo ona ze stoickim spokojem - to pewnie pękły hemoroidy. Kazała iść do ogólnego po jakieś leki i jak nie przejdzie to do chirurga. Ale po 1 dniu już nie bylo śladu. A ja nic nie czułam. Nie miałam pojęcia że mam coś takiego :baffled::dry:. Tfu tfu, od tamtej pory nie mam problemu..

Ja dzisija byłam na usg o 8 rano. Nadal jest dziewczynka więc chyba tak zostanie. Ułożona główkowo w kanale (identycznie jak Filipek - od 26 tygodnia juz był gotowy), kręgosłup ma po prawej stronie mojej, wagowo w normie - 1200 g. Termin z usg jest o 4 dni później niż OM, więc bardzo podobne.:-)
Oczywiście żeby nie było za wesoło, to mam bardzo mało wód płodowych - na samej dolnej granicy. Kazał to zasygnalizowac na wizycie i chyba częstsze kontrole będą - ale juz mało zostało wiec licze że bedzie dobrze :tak:

reklama
mrozik - ja mam to na tle alergicznym :dry: ciągle mam zajęte zatoki i mi spływa więc od trzech miesięcy męczy mnie katar i kaszel. Jutro idę do lekarza po skierowanie do alergologa - muszę sobie testy od nowa zrobić bo coś mi się pogorszyło i to znacznie.

gaba - niestety - może być gorzej. Ja do dzisiaj nie wyleczyłam tego w 100%. A zaczęłam leczyć w kilka godzin po porodzie. Niestety jak raz się złapie hemoroidy to potem toto wraca jak zły szeląg.

A ja się zaraz zabieram za pracę zaliczeniową - prognozowanie statystyczne. Dobrze że już 80% pracy mam zrobione - teraz tylko dokończyć i napisać sprawozdanie.

Hej

Jeju ale mam lenia. A taka fajna pogoda na dworze ze az chciało by sie wyjsc na spacer :tak::tak:

sol powodzenia przy pracy :tak:

julita dobrze ze mi przypomniałas o ksiedzu, bo jak zwykle od sasiadów dowiaduje sie kiedy ma wpasc z wizytą. U nas co roku sie zmienia. Jednego roku jest zaraz po swietach a na drugi dopiero około lutego. Tyle ze nie pamietaj jak w tym ma byc :confused::confused::confused:

Acha no i nie pochwaliłam sie ze małzon ma zdjete zszywki z brzucha od wczoraj, zdjeli mu u nas na onkologii. Tyle ze niemili tej maszynki do zdejmowania a meczyli go jakimis szczypczukami i podobno bardzo bolało. No ale dzielnie sie trzymał i przetrwał do konca :tak::tak:

Sol - ja chodziłam do alergologa i do pumunologa. Ja z podejścia pumunolog byłam bardzo zadowolona. Nie pamiętam tylko czy ona czasem nie mówiła o testach, ze też może zrobić....
Masiula - no to super. Ale dziwne że u nas takiego "sprzetu nie mają". Przecież to specjalistyczny ośrodek

mrozik - no ja muszę sobie jakiegoś dobrego alergologa-pulmunologa znaleźć. Bo jako dziecko chodziłam do Dziedzic i byłam z niej bardzo zadowolona a teraz nie mogę znaleźć dobrego lekarza dla dorosłych. Tylko że raz już się sparzyłam - na Szczepaniaka byłam - jeny ale franca tam przyjmuje jedna - nie wiem jak ta druga - bo dwie przyjmują. Ja bynajmniej trafiłam z Marcinem na taką zołzę że szkoda gadać.

ja na jagielońską chodziłam, ale nie pamiętam jak sie nazywa :sorry2:. Stary notes wywaliłam przed świętami. Mnie sie coś z nazwiskiem od "zwierzątka" kojarzyło, cos jakby zając, ale to na pewni nie to...

Dobre z tym zwierzątkiem. :tak: Popytam może się coś dowiem.

Chyba wyjdę z Karolą na spacerek bo to słoneczko tak nęci ;-):tak: Już obliczenia wszystkie mam zostało mi tylko stronicowe sprawozdanie.

mrozik jest u nas taka maszynka, ale jak sie okazało tylko jedna. I zeby ja ostac to tzreba jakies podania na pismie pisac i czeka sie ok 2 tygodnie . Ale Pani powiedziała ze one umieja zdejmowac i zeby sie tym nie przejmowac. No i rzeczywiscie zdjęły tyle ze mniej bezbolesnie jak z maszynką :baffled::baffled:

jejku, ale czasu teraz czlowiek nie ma...calkiem inaczej jest w domu gdy jest dwojka dzieciaczkow...

Mala Patrycja ma sie dobrze :) i dziekuje za przywitanie :) niebawem skonczy az 3 tygodnie :)

Dziewczyny, moze ktoras mi powie jak to bylo u Was gdy w domku pojawilo sie nowe dzieciatko? jak siostra czy brat starszy zareagowali? - moja niunia chce sie wciaz przytulac...

reklama
dziobek - gratulacje :-)
A ja tak czytam i czytam i nie mogłanm zrozumiec, bo pomyliłam cię z Ciacho :zawstydzona/y::sorry2:. No i sobie myślę dopiero pisała o fałszywym alarmie a juz dziecko 3 tygodnie. Zgłupiałam totalnie :-p:-D

Dziobek - ja to Ciebie będę podpytywała, bo my dopiero za 3 miesiące bedziemy mieli drugiego bobasa

Do góry