reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Polecam półki w szafie, między ubraniami. Moja mama tak robiła... Ale i tak prędzej czy później wszystko znalazłyśmy... Może być pralka (ładowana od góry), ale musisz pamiętać o zawartości... :)

reklama
Hej babiniec :-D

Jesssssu ale mam zawalenie roboty, ogarnąc sie nie mogę :no::no:

Kamilka fajnie ze juz lepiej, ja w zeszłym roku miałam zapalenie zatok to myslsłam ze głowe mi rozsadzi. Tak ze współczuje ci :shocked2:

marla :-D:-D:-D:-D:-D to sie nazywa skrytka :-D:-D:-D

ciacho ty leniu :-D:-D:-D:-D

ewunia ja zawsze pod koniec miesiaca konto bankowe oblegam, a teraz to juz czekam na nastepna pensje bo z tej juz niewiele zostało :sorry::sorry:

marla - mój M. zje wszystko co mu się da więc nie mam problemu a Karola jest otwarta na nowe dania więc mam pełną swobodę :laugh2: Mój od 21 grudnia do 4 stycznia siedzi w domu - chyba się pozabijamy :sorry:

truska - współczuję dzieciaczkom i mam nadzieję że szybko wyzdrowieją :tak:

zuziunia - ramen to taka japońska zupka na bazie czegoś podobnego do rosołu.
RAMEN:
Robi się ją z rosołu na wołowinie samej bez warzyw. Jak już się ugotuje - przecedzasz wywar a mięso kroisz w małe kawałki. Wywar przecedzony znowu zaczynasz gotować i dodajesz lejące się białka z dwóch/trzech jajek a żółtka wrzucasz całe żeby się ścięły. Dodajesz przyprawy i makaron jajeczny długi - mogą być gniazdka ale lepszy efekt daje z Tao-tao taki falowany. Dodajesz wołowinę i jeszcze chwilę trzymasz na malutkim ogniu. Zamiast wołowiny - jeśli dziecko ma zjeść - można użyć piersi z kurczaka.

Teraz usypiam małą więc więcej napiszę jak uśnie.

no ja juz wrocilam i zaraz wychodze kurcze ale sie wylazilam poszlam do przychodni potem po zakupy i teraz jemy i znowu wychodzimy:-) polazimy teraz troche puszcze Adasia luzem zeby sie wybiegal i pewnie usnie :tak::tak:

marla to niezle z tym prezentem:))) hehehe a z urlopem meza nie ma co:-D:-D:-D poprostu posiedzicie razem na wspolnych spacerkach i gotowaniu obiadu:tak::tak::confused2::confused2:

mam juz skierownie do neurologa sama sie domyslilam zeby wziasc bo to cos okropnego oby taki bol sie nie powtorzyl bo chyba sie wsciekne:confused2::confused2:

no moja sobie drzemkę ucina :-)
Sol to masz fajnie bo mój to wybrzydza hehehe
Kamilka, wiesz, wątpię czy mojego męża zaspokajają wspólne spacerki i gotowanie obiadku podczas urlopu .... ma to na co dzień... więc, dziś przysiadłam rano do telefonu, podzwoniłam trochę i po świętach odstawiamy młodą do teściów a sami na sylwestra jedziemy do znajomych w Bieszczady :-) nie ma co siedzieć w domu hehe
Teściowa się oczywiście podjarała że będzie miała wnuczkę na tydzień hehehe

CIACHo to Cie niestety nie pomoge boweim ide jutro na Prosta aczkolwiek piewrwszy porod mialam 5 lat temu na Kosciuszki i nie wspominam go pozytywnie - ale kazdy porod jest inny...

uf, juz odliczam czas i sie baaardzo denerwuje...
dzieki za kciuki!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry