reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witaj.
Mam nadzieje,ze nie jest za pozno na odpowiedz:tak:
Mialam taka sama sytuacje.
Przepracowalam ponad 52 tygodnie w Irlandii,a pomimo tego chcieli mi przyznac tylko 160 euro macierzyskiego (tak jak ty mialam ponad 450 brutto)
Tylko,ze ja dowiedzialam sie wczesniej o formularzu E-104 i bedac w Polsce, w 6 miesiacu ciazy polecialam do zusu i sobie zalatwilam.
Dokumenty przyszly poczta do domku w Polsce,a mama mi je tutaj przyslala.
Zadzwon moze do Zusu u siebie w miescie i wyblagaj mila pania,zeby Ci wystawila cos takiego.
Potrzebne Ci beda wszystkie swiadectwa pracy.
Niestety jest to jedyne wyjscie,zeby dostac wyzszy benefit.
A najlepsze jest to,ze pani z zusu musi tylko wpisac na ten druk lata pracy i strzelic podpis.
Zycze pomyslnego zalatwiania.
www.zus.pl moze cos tam jest?

reklama
wypelnilam druk z internetu, teraz jest to powiazane z Narodow.Fund. zdrowia.wysle jutro no i bede czekac. Podobno zrefunduja mi tu w irlandii te niedoplate jesli wszystko bedzie ok. Fajnie by bylo.
bede informowac co i jak no i postaram sie byc bardziej aktywna na tej stronie. pozdrawiam

Witam ponownie po przerwie. Niestety przez ostatnie 2 tyg. moja glowa nie chciala ze mna wspolpracowac, postanowila sobie bolec i juz! :sick: Tak wiec nie bardzo mialam sile zagladac na forum. Ale walka zakonczyla sie moja wygrana, mam nadzieje, no i nadrabiam teraz zaleglosci. Ciesze sie, ze mamy kolejne mamusie w Galway.

Aniolek - witam na forum, gdzie mieszkasz w Irlandii?, moze pisalas juz o tym, a ja przeoczylam.

Stokrotki - swietne zdjecie, ale to juz pewnioe wiesz ;-)

Aniay - switny pomysl z tym spotkaniem. Mala imprezka przy "soczku Kubus" :cool2:

Delfinek, czy mozesz cos wiecej napisac o paszporcie dla Malej. Interesuje mnie czas oczekiwania na spotkanie w ambasadzie. Slyszalam cos o ok. 2 m-ch. Mam jeszcze sporo czasu, ale szukam sposobu na przyspieszenie tej procedury, bardzo mi na tym zalezy. Jesli wiesz cos o tym, to napisz prosze.

Ok, dosyc tego pisania. Pozdrawiam sedrecznie wszystkie Mamusie, Delcia

Witaj Anineczka, dzieki za podpowiedz w sprawie GP i jego ewentualnego ochrzaniania :) List ze szpitala juz dostalam, wiec moj GP wywiazal sie z obowiazku, nie zmienia to faktu, ze czas oczekiwania jest dlugi (16.01.07), bede juz w 5 m-cu. Ale podobnie jak Ty odwiedzam swojego lekarza w Polsce. Dzieki temu wiem, ze wszystko jest ok. W polowie grudnia jade do domu i ide do lekarza. Trzymajcie kciuki, bo moze bede juz znala plec :) Pozdrawiam

delcia faktycznie na wizyte czeka sie ok. 2 miesiecy. Mozesz zadzwonic nawet juz teraz i zapisac sie na taki termin jaki Ci odpowiada. Paszport tymczasowy wydaja od reki. Musisz miec akt urodzenia dziecka, irlandzki, 3 zdjecia i jakis dokument rodzicow. Rodzice musza byc oboje. Paszport kosztuje chyba 38 euro. Przed wizyta radze zadzwonic i potwierdzic wizyte.
Pozdrawiamy:-)

Witaj delcia
Trzymam za Was kciukasy,bedzie dobrze!
Jak sie wogole czujesz?
Delfinek slyszalam,ze spozniliscie sie do Ambasady?
Ale wszystko okey?
Kurcze dlugie te terminy do konsulatu:baffled:
A jeszcze rok temu czekalismy niecaly miesiac.
Jutro tam dzwonie,bo malemu teraz w listopadzie skonczyl sie tymczasowy paszport,a w kwietniu chcemy leciec do polski:dry:
Jak tam Oliwcia? I co z przeprowadzka?
Odzywaj sie czesciej;-)

reklama
Dziewczyny kochane a ja mam pytanie jak załatwić i gdzie "rodzinne" na naszą Zośke?!

Ps. Tak dużo nas z Galway może spotkamy sie na jakiejś kawce .Może nawet sąsiadkami jesteśmy a nie wiemy hihi :-)
Pozdrawiam MArta

Do góry