reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Czesc Dziewczyny! My ostatnio mamy ciezkie noce...Oliwka budzi sie po 2-3 razy, je i potrafi godzine sie bawic:eek:. Dziecko szczesliwe i usmiechniete ale mama padnieta.
Anineczka to prawda, spoznilismy sie 2 godziny do ambasady, ale to odrebna historia. Do tego okazalo sie, ze zabraklo drukow paszportow i i tak go nie dostaniemy:baffled::wściekła/y:. Szkoda gadac! Na szczescie juz jest odebrany i jest w drodze do nas.

A my zaczynamy sie pakowac, za tydzien bedziemy w Polsce. Jedziemy na Swieta. Ciekawe jak Oliwia zniesie podroz?

Z tym spotkaniem przy kawce to dobry pomysl:tak:

A to Oliwka:-)

img0027jb6.jpg

img0038ie3.jpg

img0043tu0.jpg

img0048le9.jpg

img0023xq6.jpg

Anineczko dziekuje bardzo a jeszce mam pytanie jakie papiery bedą potrzebne, Jakiś akt urodzenia czy co ?
Stokrotko wszystko bedzie napisane na tym formularzu.
Juz nie pamietam dokladnie.
Ale akt urodzenia na bank.
List od pracodawcy,ze jest sie zatrudnionym,jak dlugo i jaka klase podatkow placicie.
Kurka i wiecej nie pamietam.

Dzwonilam do ambasady i mamy wizyte na 30 stycznia:szok:
Antek bedzie mial znowu paszport tymczasowy ( do 5 lat tutaj takie wyrabiaja) bez sensu.Co roku jezdzic do Dublina.

Antek sie obudzil:baffled:
Narazie! Pa

Słuchajcie, jestem po usunieciu tarczycy i musze robic badania kontrolne TSH co jakis czas...czekam na wynik juz 2 tygodnie...kiedy zadzwonilam do przychodni, oni poinformowali mnie, ze lekarz do mnie zadzwoni jak bedzie wynik...w zasadzie w środe minie juz 3 tydzien, a wyniku jak nie ma tak nie ma...
Jezeli jestem w ciązy, bo jeszcze tego nie wiem, badania musze bezwzględnie robić co miesiąc, bo muszę miec odpowiednia dawke leku dostosowana do fasolki i do mnie...moze ktoś wie, jak długo sie czeka na wyniki bedac w ciązy? czy tez bede musiala czekac na wynik 3 tygodnie, a zwl. moja fasolka bedzie sie męczyc?? jak to jest?? a przy okazji czy usg jest tu platne? (i czy mozna nagarac sobie na kasetę i czy to jest odpłatne?)

pozdrawiam

Aniollekk niewiem jak jest z takimi wynikami.
Ale niestety irole maja na wszystko czas:eek:
Usg nie jest platne a czy mozesz nagrac?
W szpitalach maja zazwyczaj zwykle Usg i nie sadze,zeby nagrywali,dadza Ci zdjecie:tak:

Stokrotki o child benefit pisza w "Polskiej gazecie":-)

reklama
Stokrotki
150 euro miesiecznie + 250 euro co 3 miesiece Early Childcare Suplement ( to dostaje sie automatycznie wraz z child benefit-nie musisz skladac dodatkowych podan do 6 roku zycia dziecka)

Do góry