reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Normalnie w szoku jestem. Jak an Irlandie to zostalam obsluzona dzisiaj szybko i bez zadnych problemow. Kolo 11 zadzwonilam po olej i juz mi przywiezli i piecyk grzeje :D I nawet sie okazalo ze czasowy wlacznik jednak dziala :D

reklama
Huraaa, no nareszcie...ale sie naszukalam, a to jest tak proste jak barszcz...a opisy nie wiem czemu co niektorych kobitek jest tak skomplikowane ze nie wiem czym jest to spowodowane...tym, ze maja w innym jezyku napisane to forum? czy jak? nie kumam tego...

ale sie cieszę, ze moge sie pochwalic i moja żabcia :))

aniołku śliczny ten twój brzdąc ale nie wiem jak ma na imie :confused: , no i widze że troche za późno odpisałam na prywatną wiadomość bo sama doszłaś jak wkleić sdjecia .......
Pozdrawiamy

Hej,

Nie szkodzi...ale sie niezle natrudzilam :)) ale to proste...:)) A moj synek ma na imię Szymonek :cool2: ...Kurcze od rana mi dzis juz mowi o dzieciach :(( :-( bo jedynymi dziecmi jakie zna to te ktore są na playgraunds. Mieszkamy na osiedlu studenckim, gdzie nie ma dzieci...mozna zgłupiec..chce go dać do przedszkola, ale od stycznia, bo po co teraz placic, skoro wylatujemy do Polski...no i uporczywie szukam jakis mam z dziecmi...Cos sie obawiam, bo ostatnio mi cos krzyczal, do domu do domu...moze chodzi mu o Polske, gdzie ma dzieci, przyjaciol, rodzine itp...musze cos wymyslec...napisalam do administratora, nie wiem czy jest to dobry pomysl, zeby tu w zagranicy zrobic jakies podrozdzialy, bo mozna zglupiec wchodzac na 1 watek, ktory ma 1000 postow :szok:

pozdrowionka

Witam mamy z Irlandii. Ja w okolicach Swiat moze bardziej nawet w Nowym roku spodziewam sie synka.
dopiero teraz do was zajrzalam, bo nie mam zbytnio czasu, pracuje, a po pracy nie mam dostepu do neta i tak to wyszlo. teraz bede tu zagladac na pewno czesciej. Bywam na przyszlych mamach- grudniowkach.
Pisze do was bo mam problemy z uzyskaniem zasilku macierzynskiego w maksymalnej kwocie cos ponad 250 euro.
dostalam decyzje na kwote 190, ale nie wiem dlaczego zadaja zaswiadczen za 2004 rok z Polskiego ZUSU. pracuje tu od 10/01/2005 roku bez przerwy zarabiajac w ostatnim roku 420 euro brutto. Czyli lapie sie na wymagane tygodnie(39 bodajze) bez problemu. 18 grudnia zaczynam macierzynski
juz jest zbyt pozno aby leciec do polski cos zalatwiac, wiem cos o druku e-104, rece mi opadaja.
Czy ktoras z mam cos wie na ten temacik
dziekuje za pomoc
pozdrawiam
pozdrawiam tez Basie80 jesli dobrze pamietam z ktora sie kiedys kilka razy komunikowalam
acha, mieszkam niedaleko Sligo, wiecej szczegolow napisze jak sie uporam z tym zasilkiem

reklama
juz sie dowiedzialam, ze skoro bede zaczynac zasilek w 2006, to wazny rok podatkowy jest 2004 i 2005, no i tym sposobem gdybym zaczynala zasilek w 2007 to bym dostala od razu max, a tak to teraz beda sprawdzac czy w 2004 moj zus odprowadzal skladki. a ja mam potwierdzenie ze tak. tylko oni nie chca moich zaswiadczen wola sami zdobyc informacje, wiec tak szybko nie doczekam sie tej max kwoty, ale pzryroda.
Chyba ze ktoras z mam moze mi doradzic cos innego to czekam na propozycje, dziekuje.

Do góry