reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Lubiczanko a bo m się poperdzieliło.Pisałam na wątku sprzedażowym ;-)
ale słyszałam,że już się dogadał z Jackiem :tak:

Ja gotuję kapustkę kiszoną,później ją zasmażę :tak:

reklama
Lubiczanko kopytka,kopytka,ale z zasmażaną kapustką i gulaszem ;-)

buźka :*

Tichonku faktycznie żadna filozofia z tymi pomidorami,po nazewnictwie sądziłam,że więcej przy tym roboty.
ot człowiek się całe życie uczy :-D

młody coś nie chce spac tak więc robię myk do niego i niedługo po pierwsze dziecię trza jechac.
Już się nie mogę doczekac aż razem z Antkiem będzie chodził do szkoły to w końcu będę ich razem zostawiac i odbierac,a teraz to tak sobie jeżdzę w tą i z powrotem :confused2:

Anineczko-ulala-pychota u Was:tak:ja też czekam aż Dadzia zacznie konczyc o 3ciej-za jednym zamachem oba dzieciaczki zgarne:tak:Tobie też buźka:***

ja tylko na chwile...bo musze chate ogarnac bo kolezanka ma wpasc o 16.

dal nam lekarz jakies zaszetki...mam je rozpuscic w jakims piciu,mleku czy nawet dodac do jogurtu i ma to wziasc na noc...za miesiac wizyzta kolejna...jak po tym leku nie bedzie poprawy to ma dac skierowanie na testy alergiczne,albo w kierunku astmy:sorry:...
Kazal mi odkurzac codziennie dywany w domu,wietrzyc pomieszczenie(i tak caly czas okno uchylone mam zawsze,jak nie jest b.zimno)przecierac na mokro wszytsko w domu,a w szczegolnosci tam gdzie spi...
Moze tak reagowac na kurz..
fakt,faktem codziennie na gorze nie odkurzam:zawstydzona/y:...ale bede musiala to zmienic...

ogolnie oprocz tego kaszlu i lekkiego kataru zdrowy....nie trzeba antybiotyku,bo to grypa nie jest;-)

padam na twarz :confused2:

lubiczanko
... wrazenia- nie mam siły nogą ruszyć . Zaje*** kobieta prowadziła. I jak już się nauczę o co kaman to będzie ryli gód:-D poki co się motalam jak ...ale jutro powtórka tyle, że popołudniu;-) generalnie coś fajnego. Ale sama przed TV jak Ty chyba bym nie ogarnęła:sorry::-D ale co się nakręciłam dupskiem to szok :laugh2: jak się wciągnę bardziej to pewnie będzie rajcowne mor;-) dyg do tanca tam potrzebny i pełna swoboda ruchów.

o witam anineczko :-) najs tu si ju. Ja tez chciałabym odbierać dziewczynki razem,ale to raczej nierealne. A co do pomidorów Tichonka to są extra. Szybko i smacznie. Będzie to kolejna przystawka w naszym menu:tak: a swoją drogą to popatrz jaka ta Tichonkowa obserwatorka- i wsio wygarnie od razu :confused2::-D buziak dla maluszka :*

ewelcia
astma astma - u Niki tez GP rozkładała ręce na jej kaszel. Dała jej wziewy takie i jak ręką odjął- co mnie niezmiernie cieszy, A szczekała Niki jak pies- taki suchy miała ten kaszel zwłaszcza w nocy a pozniej to juz nie przestawala kaszleć nawet w dzień :sorry: takze oby to co dostaliście pomoglo szybko. Buzka

Witam!

Margaret- u nas to samo z tym kaszlem,z tym ze raz go mniej,raz wiecej,ale tez stawiam na cos alergicznego. Na razie czekam,moze cos sie zmieni po przeprowadzce,bo tu wykladziny na gorze,wiec moze to przez nie..
Ja tez na zumbe napalona,wczoraj u nas sie zaczela i znow nie ide,bo przeprowadzka przeciez.:-/ wiec przydaloby sie byc na chodzie w miare.. Na szczescie za jakies 2miechy znowu sie zacznie i wtedy juz zeby nie wiem co!

U nas w community center opocz typowych spotkan mamowych zaczely sie zajecia wg programu PEEP.
http://www.peep.org.uk/
Fajowe,potrwaja kilka tygodni. Bylysmy na dwoch i Wika juz sobie podspiewuje po angielsku ;-)

Narobilyscie mi smaka na te kopytka!az zglodnialam.Wczoraj pizze robilam i kawalek sie ostal o ile go maz nie wykonczyl wiec lece zjesc i spadam do roboty,bo mala dopiero usnela..:-o
Zdrowka chorowitkom!

Ostatnia edycja:
Widze ze Wam smaka narobiłam kopytkami.:-DA my wrociliśmy z drugiego spacerku,byłam z Igorkiem U Nas w Centrum Handlowym tak na chwilke.I z poczty odebrac paczke mała,dla Igorka prezencik od chrzesnej.:tak:Tak sie dzis nachodziam,teraz czas odpoczynku.Kawke spijam i oglądam serial swój.Igorek sie bawi.
Ewelcia moze i to alergia.

reklama
Margaritta-dajesz czadu kochana!!!Fajnie,że Ci się podoba...No ja raczej zmuszona jestem do wyginania w pieleszach swych,bo wstyd cielskiem ludzi straszyć:sorry:
Ewelcia-Nawet jeśli to alergia,tudzież astma będzie,to najważniejsze aby to zdiagnozować:tak:Bo jak walczyć,jeśli się nie wie z czym-powodzenia:-)
Gliwa-o proszę jak miło,że chrzestna myśli o swoim "synku":tak:
Madbebe-a na nowej chatce nie ma wykładzin w pokojach?Ja coś zauważyłam,że tutaj dzieci bardziej podatne na różnego rodzaju alergie:eek:

Do góry