reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Hejka
U nas nocka dzisiaj super, Zuzia spała ładnie, tylko obudziła sie przed 7. Katar rozwadnia się i już mniej żółty.

Wiesienka ooo faktycznie dawno Cię nie było
Ewelcia to daj znać po wizycie
Anineczka ja małej podawałam wit. D do 6 miesiąca, a potem pojechałam na całe wakacje do Polski i już nie dawałam, a i moja lekarka w Polsce powiedziała, że nie ma koniecznośći podawać wit.D jak dziecko jest karmione mlekiem modyfikowanym bo ono zawiera wit.D

Ostatnia edycja:
Witam się:-)
Biola witam w klubie,Mateusz przeziębiony na maxa:wściekła/y:Ten litr wody z chrztu mu chyba zaszkodził:eek::-D
Katar miał już wcześniej ale dziś w nocy zaczął cherlac na mokro,że szok:confused2:Dałam mu już Flegaminę i Nurofen bo gorączki nie ma ale chyba go gardło boli bo nie chce jeśc od wczoraj:-(Jak się uda to jutro do lekarza,Radek i ja też przy okazji bo ten zaś cherla już drugi tydzień:sorry:

pamietam jak Tichonkowa napisala posta ze znalazla juz chrzestna dla Mateuszka i tez zaraz o Margaricie pomyslalam....ktos napisal czy Margaritta (moze Ty?nie pamietam?)ale zaraz chyba Tichonek napisala ze nie...wiec sie nie dopytywalam;-)
Ja nie napisałam wtedy,że nie,tylko spytałam:"A gdzie to napisane,że Margaritta ma byc chrzestną?";-):-p
Anineczko podaję wit.D od urodzenia:tak:I przy każdej wizycie u lekarza mnie o to pytają:tak:AsienkoM nawet jak przeszłam na mleko sztuczne to podaję nadal bo nurse powiedziała mi,że trzeba podawac bo w Irlandii jest mało słońca,brzydkie pogody i nie wystarczy wit.D z mleka:no:
Lubiczanko no właśnie żarcia mi dużo zostało:sorry:Chociaż porozdawałam odjeżdżającym gościom to jeszcze wczoraj P do pracy końcówkę sałatki brał:sorry:Jakoś tak mało Ci goście zjedli:sorry:Albo za dużo było albo nie smakowało:-D
Chciałaś wiedziec co miałam,więc:mielone,de volaie,rolady,barszczyk,wędliny,sery (wiadomo),pomidory po żydowsku,galaretę,bigos,sałatkę jarzynową,sałatkę z gyrosa (wykonania męża chrzestnej:-D),sałatkę makaronową,kiełbasę białą i czerwoną z wody,jakieś pomidorki,ogórek zielony ze szczypiorem,jajka w majonezie,tort,ciasta,miały by jeszcze bagietki czosnkowe ale by nie przejedli:-DNo o to chyba wsio:-p
Muszę iśc bio maruda się włączyła:confused2:

Ostatnia edycja:
Witam

Ale wiatrzycho na dworze :confused2:

Tichonku o matko jedyna,ale żarcia :szok::-D
Się nie dziwię,że tyle zostało,a powiedź co to są pomidory po żydowsku?
No i zdróweczka dla was.

No ja jak i Tichonek podaję dodatkowo wit.D bo nam też nurse nakazała.
Ludzie a jeszcze 6 lat temu na własną rękę podawałam bo oni nie wiedzieli nawet po co podaje się wit.d :-D

AsieńkoM to dobrze,że z Zuzią coraz lepiej.:tak:

KasiaGot dzięki za linka,zapiszę sobie i będzie na zaś.Antkowi chyba z tej samej firmy podawałam żelki witaminowe :tak:

Anineczko pomidory po żydowsku to bardzo łatwa potrawa a jaka pyszna to Ci może Margaritta powiedziec bo całe chrzciny w tych pomidorach siedziała:-D
Robisz sobie sos czosnkowy,ze 2 godziny wcześniej,żeby się zmacerował,ja robię nawet dzień wcześniej:tak:Tak jak kto lubi,ja daję majonez,jogurt naturalny,sól,pieprz i dużo czosnku,mieszam i dostawiam...Pomidory kroję w cząstki lub plasterki (można sparzyc i obrac),układam na talerzu,polewam sosem czosnkowy i na malutkich oczkach ścieram trochę żółtego sera na to,takie wióreczki małe i ot,cała filozofia:-)A jakie dobre:-pCzasem,jak nie mam pomysłu na kolację to je P robię i wcina aż mu się uszy trzęsą:-D
...Wiecie co?Przykro mi jest bo niedoszła chrzestna Mattowi nawet kartki nie przysłała ani żadnego eska z życzeniami na chrzciny
:-(Przesadzam może?Ale skoro nie mogła przyleciec to miło by było gdyby choc jakiś znak,że pamięta dała,co?

Ostatnia edycja:
Witam
Chorującym zdrówka!!!!
Anineczko-M mówił,że pisałaś wczoraj,ale nic nie dostalismy:(Myslałam,że moze to już po tym,jak J wyłączył komputer,ale dziś by było-a tu nic:no:ja wit D podawałam do 6go mies:/
Tichonek-ło zesz Ty...ale dałas czadu-a to miały być chrzciny z poprawinami czy co?;))))Muszę cos wymyslić zeby tak poszaleć w kuchni-chyba tą parapetówę zrobie,a co:sorry:Normalnie mi smaka narobiłas-na wszystko!!!!idę po jabłko...
Wiesieńko-no szał jest...mam nadzieję,że te 10dni zlecą migiem a w pracy wrzucą na luz:))))Bo ST.Patricka mialas na mysli,jak mniemam?Bo nie wiem o co z Paddym chodzi:sorry:
Asieńko-i jak widac idzie ku dobremu-super:)
Margaritta-była zumba?No strasznie jestem ciekawa jak Twoje wrazenia:)))
No nic-idę pakować kolejne pudłą-no lada dzień bedziemy spać na kartonach,bo wszedzie tego pełno:/
Miłego dnia Wam Kobitki

reklama
Hej.Ja dzis od rana na nogach,spacerek zaliczony zakupki zrobione:-)Zaraz bede gotowac zupke buraczkową.:tak:Igorek przysnął na dworzu,ale przed chwilka sie obudził i sie bawi grzecznie.
Tichonku no to zaszalałas z jedzeniem,zdróweczka dla Was dużo.
Ewelcia powodzenia na wizycie,oby lekarz pomógł.
AsienkoM dobrze ze Zuzia dochodzi do siebie i nocka była spokojna.
Wisienko dziekuje za buziaczki dla Igorka.Spokoju życze w pracy.
Miłego Dzionka.

Do góry