reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
ja tez nie karmilam piersia i wyrzutow sumienia nie mam,nie czuje sie rowniez gorsza matka...Szym jest zdrowy i to najwazniejsze...nie wiem czemu nie ktorzy uwazaja ze mleko matki to cuuudowny lek na wszystko?

a tak w ogole to witam niedzielnie...
wlasnie zaczal deszczyk padac,a my zaplanowalismy wypad na farme...
Kolezanka mnie ostatnio uswiadomila ze w Carlow jest super farma z wieloma zwierzatkami,wiec dzis jedziemy....sa fajne atrakcje podobno:)

Witam niedzielnie i spróbuje się odnieść do kilku postów chociaż;-)

barmanka
-wracając do mojej ósemki-dostałam jakiegoś stanu zapalnego dziąseł..Spuchło mi wokół niej i co śmieszniejsze tuż nad,na górnej szczęce w sensie:eek::confused2: Na razie płuczę jakimś płynem. Mam nadzieję,że minie.Dobrze,że już nie boli:confused2:
Warkoczyki świetne,ale to nie dla mnie;-)I Tobie faktycznie we wszystkim do twarzy,szczęściara..:blink:

wiesienka-wyśmienitej zabawy na weselu w takim razie.Na razie ząba usuwać nie będę
no.gif
;-)

Tabasia
-gratuluje zdanych egzaminów!Oblałaś?;-)
A i ja znam Sumptuastic.Grywali w naszej wioseczce.Nawet piłam z nimi kiedyś;-)Baaardzo sympatyczni:blink:

wilwia
-jak Tobi?Mam nadzieję że już OK.Wikta tez zasmarkana od czwartku i pokaszluje nieco.Na szczęście nie gorączkuje.Zdrówka!

anineczka
-słodkie focie!Pewnie zanim się obejrzymy pojedziesz na porodówkę:eek:
Mój A. zawsze myli Thursday z Tuesday;-)

Lubiczanko
-pewnie nie odstępujesz starszyzny na krok,co?Fajnie tak czasem potęsknić..;-)
Toś se urządziła przejażdżkę do szpitala:blink:;-)

gastone
-jakieś potworne wirusy krążą:wściekła/y:Mam nadzieję,że wreszcie choróbska Was opuszczą:tak:Zdrówka!

Aniaa83
-oby koleżanka wyszła na prostą.Straszne to,rzeczywiście:-(Ja w temacie bo akurat książkę o tym przeczytałam-'podwójne życie mojej córki'

asienka_r
-jak tam Ania?

kasiuleczka25
-piękne te Twoje naklejki!Jak wszystko co robisz, z resztą:blink:Chciałabym mieć taki talent,albo jakikolwiek w sumie:eek::-p

marcysia
-a myślałam,że tylko moja pastę do zębów zajada zamiast nią szorować :eek:Teraz odpuszczam,ale w domu wezmę się za nią-za całokształt :confused2:

Ja karmienie piersią dobrze wspominam,nie licząc 1szych 2ch tyg.Wytrwałam jednak bo pokarm miałam i baaardzo chciałam karmić. Moim zdaniem nie ma jak natura
:sorry2: ale jak się nie da,to wiadomo,że nie ma co za wszelką cenę się katować:sorry2:
Wybaczcie jeśli coś ważnego mi umknęło,ale nadrabiałam wczoraj,a z moją pamięcią...:sorry2::blink::confused2:

miłej niedzieli!

Witam sie i ja w ten niedzielny wieczor:-) oj zeby pogoda taka juz zostala byloby milo;-)
U nas dzien minal szybciutko, zreszta jak zawsze, kiedy trzeba jechac na zakupy:confused2:i to cala ferajna:baffled: Po obiadku wybralismy sie z mlodymi na rowery i alleluja wkoncu Norbert przekonal sie do roweru:-):-) i co najwazniejsze tak mu sie dobrze jezdzilo, ze do domu niechcial wracac:szok:
madbebe-a Ty nadal w Polsce odpoczywasz??oj tak mlody paste zajada, nieraz go przylapalam jak tubke w buzi trzymal i wyciskal paste:wściekła/y:a jaka minke mial zadowolona:-D:-D
anineczko-i jak wybraliscie sie nad ocean??
ewelcia-jak wypad na farme??mlody pewnie sie wyszalal:tak:
aureliamarcel-a no cisza i spokoj, jak zawsze w weekend, zwlaszcza jak pogoda dopisuje;-)
no nic mykam i przyjemnego wieczoru:-)

Witam mamusie

Znowu pisze,ze nie nadrabiam,bo w tel ciezko idzie mi czytanie,a laptopa w tym miechu napewno nie kupimy. Weekend minal szybko,zawsze tak jest jak mam meza w domu. Wczoraj bylismy na smerfach w 3d,no super extra bajka,polecam.Amanda odrazu zabawke w smerfy wyblagala,potem knajpka,spacer,miasto i wrocilismy dopiero ok 7do domu.Dzis tez park w oranmore zaliczylismy,potem w domu non stop na ogrodzie,cuuudo. I od jutra juz znowu w aucie zamieszkam,bo Amanda na camp pojdzie jak uda sie ja jeszcze wcisnac,bo wkoncu zapomnialam zapisac ja na ten tydzien,ale napewno nie bedzie problemu. Uciekam zjesc setne lody dzisiaj i pora na filmik.milego wieczotku

hejiooo!!
na farmie bylo suuuper.,...szym sie wyszalal,bo oprocz zwierzatek sa tez zjezdzalnie,hustawki,trampolina,piaskownica,"sciezka rowerowa"tzn taki maly jakby plac z rowerkami...,mini golf;-)i wiele onnych atrakcji-wstawie pozniej foty to same zobaczycie....:-)

Aurelia wiesz gdzie jest w Carlow basen?

reklama
Do góry