reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

No nie wiem czy mam szczescie czy nie, ale mi nikt niczego nie kazal samodzielnie pobierac do badan cytologicznych. Wszystko pobieral GP, uzywajac wziernika i wszystkiego co do tego potrzeba. Powiem nawet ze trwalo dosyc dlugo pobieranie materialu.

Szczerze powiedziawszy pobranie sobie samodzielnie materialu z szyjki macicy musialoby byc mistrzostwem swiata, nie wiem czy faktycznie masz takie doswiadczenia ale jesli tak to z pewnoscia szybko zmien lekarza, bo mialam tu robiona cytologie kilka razy i nikt mi niczego nie kazal robic samemu :)
Mi też nie kazali samemu sobie pobierać wymazu :no::no:

reklama
Pati77 - dzieki!

Ostatnio zmienilam GP - ten moj poprzedni z pewnoscia kazalby sobie zrobic samemu.
Na nowego GP wybralam pania Wuczynska - ma uprawnienia GP i jest pediatra - mam nadzieje ze sie nie zawiode. Czy ktoras z mam miala do czynienia z ta pania doktor?

Pati77 - dzieki!

Ostatnio zmienilam GP - ten moj poprzedni z pewnoscia kazalby sobie zrobic samemu.
Na nowego GP wybralam pania Wuczynska - ma uprawnienia GP i jest pediatra - mam nadzieje ze sie nie zawiode. Czy ktoras z mam miala do czynienia z ta pania doktor?
A powiedz mi gdzie ona przyjmuje?

Magdalena i co zdecydowałaś z porodem?
Gdzie rodzisz?

Kurcze musze odesłać do Right Commissioner formularz :dry:

A powiedz mi gdzie ona przyjmuje?

Magdalena i co zdecydowałaś z porodem?
Gdzie rodzisz?

Kurcze musze odesłać do Right Commissioner formularz :dry:

W Irl już jestem od kilku tygodni i tutaj zostaję. Ani mnie to specjalnie nie smuci, ani nie cieszy. W Polsce na pewno miałabym lepszą opiekę przed porodem, ale za to z tego co się zdążyłam zorientować rodzić lepiej tutaj... ehhhh, co ma być to będzie, ważne żeby tylko Synuś był zdrowy...

Dziewczyny, które rodziły w University Hospital w Galway, powiedzcie mi czy w szpitalu kąpią dzieci i czy muszę wziąć recznik dla Dzidzi i kosmetyki. No a już w ogóle byłoby super, gdyby któraś z Was napisała co brać do szpitala, a co można sobie odpuścić, bo jak przygotowałam wszystko to tak wielkiej walizy nie miałam jak na urlop jechałam:-D:-D:-D...

A tak w ogóle to już mnie mocno podbrzusze pobolewa i czuję, że zbliża się godzina zero....

Dziewczyny, które rodziły w University Hospital w Galway, powiedzcie mi czy w szpitalu kąpią dzieci i czy muszę wziąć recznik dla Dzidzi i kosmetyki. No a już w ogóle byłoby super, gdyby któraś z Was napisała co brać do szpitala, a co można sobie odpuścić, bo jak przygotowałam wszystko to tak wielkiej walizy nie miałam jak na urlop jechałam:-D:-D:-D...

A tak w ogóle to już mnie mocno podbrzusze pobolewa i czuję, że zbliża się godzina zero....
Gdybym widziała tą liste to bym Ci powiedziała bo nie pamiętam jej juz.
Moje pierwsze dziecko wykąpali i drugie też.
Musisz wziąśc ręcznik. Kosmetyki używałam ich.
Nawet przy kąpieli miały płyn do mycia:tak:

czesc dziewczyny ja nadal w pl ale tylko do niedzieli musze wam sie pochwalic ze zostalam ciocia alanek ur sie wczoraj wazyl 2930 troche malo ale to moze dlatego ze 3 tyg za wczesnie sie urodzil.napewno bede do was pisac i sie radzic bo to nasze pierwsze malenstwo ur na obczyznie.pozdrawiam

magdalena 81 postaram się ci pomoc napiszę co ja brałam do szpitala, tak kąpia tu maluszki, plyn maja swoj :tak:

DLA MAMUSI:
* koszula na porodówke-najlepiej ciemna
*szlafrok
*ciepłe skarpety-mnie się przydały
*kilka koszul lub pizam, jesli zamierzasz karmic piersia, to najlepiej rozpinane z przodu
*jednorazowe majtki, ja mialam 2 paczki po 5 sztuk, wiec na 2 dni w szpitalu mi wystarczyly
*stanik dla karmiących
*wkładki laktacyjne (breast pads)
*podpaski (maternity pads)-okolo 30-40 sztuk na 2 dni
*kapcie
*klapki pod prysznic
*kosmetyki (zel pod prysznic, szampon, pasta do zebow itd.)
*2 duze reczniki
*1 maly recznik
* krem z lanoliną do obolałych karmieniem sutków
*chusteczki higieniczne
*woda do picia
*notatnik , długopis, telefon, aparat fotograficzny, dokumenty

DLA DZIDZI:
* kilka kocykow-ja mialam 4, z czego jeden ten z porodowki od razu poszedl do prania, jesli masz rozek to super sprawa, mozesz go zabrac i do tego z 2 kocyki
*2 ręczniki
*czapeczka-dzidzie lubią ciepełko
*body z krotkim rękawkiem-ja mialam 4 szt. ale wzielam 2 rozmiary NEWBORN i OD 0-3 MIESIĘCY, nie wiedzialam jak duze bedzie dziecko
*spioszki pajacyki-4 szt. tez wzielam w 2 rozmiarach
*chusteczki nawilzane-Sensitive, chyba, ze wolisz uzywac wody i wacikow
*pieluszki jednorazowe ok.30-40 szt.
*wazelinka lub Sudocrem do pupci
* gaziki i 70% spirytus do pępuszka, choc tu preferują przemywanie samą wodą, co w naszym przypadku się nie sprawdzilo

to chyba wszystko co na pewno ci sie przyda, ciuszki dla siebie na wyjscie i dla maluszka mozna przywiezc w dzien wypisu, wiec nie musisz tego ze sobą miec podczas pobytu w szpitalu.zresztą sama zobaczysz, ze połowę rzeczy przywieziesz do domku w stanie nienaruszonym ;-)

reklama
Do góry