reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej orientujesz sie moze w cenach?????czy na karte medyczna sa darmowe....jestem ciekawa czy te zastrzyki sa skuteczne wiesz cos na ten temat???:-)jak one sie nazywaja???bylabym wdzieczna za odpowiedz...bo u mnie z tymi tabletkami to jest tak ze czesto zapominam:szok:ze mam wziasc.zawsze spoznie sie z 1,2 godziny.a tu mialabym z glowy......(zastrzyk):-)POZDRAWIAM

reklama
HEJ
Anineczka - dr Wuczynska przyjmuje w EMC Health Care Ltd.
Prawdopodobnie bede u niej za 2 tyg.

Musze sie pochwalic bo udalo mi sie dzis dostac dla synka szczepionke przeciw gruzlicy! Byl dzielny nawet nie zaplakal.

Julia28 - te zastrzyki to pewnie Depoprowera. Naczytalam sie o tym swego czasu i pomimo ze juz kupilam nie zdecydowalam sie. Zbyt duzo skutkow ubocznych.

Ja to chcialabym brac Diane 35 bralam ja kilka lat i bardzo mi sluzyla. Nie wiem czy jest tu jej odpowiednik.

Dzieki za odpowiedz..........chyba zostane przy tabletkach..........ja w Polsce bralam HARMONET i powiem ze nie bylam zadowlona teraz mi te tabletki YASMINELLE sluza.....:-)po tamtych mialam strasznie wysokie cisnienie i wogole przytylam a po tych nie tyje....stoje przy swojej wadze.............Dzieki i pozdrawiam:-)

Hej orientujesz sie moze w cenach?????czy na karte medyczna sa darmowe....jestem ciekawa czy te zastrzyki sa skuteczne wiesz cos na ten temat???:-)jak one sie nazywaja???bylabym wdzieczna za odpowiedz...bo u mnie z tymi tabletkami to jest tak ze czesto zapominam:szok:ze mam wziasc.zawsze spoznie sie z 1,2 godziny.a tu mialabym z glowy......(zastrzyk):-)POZDRAWIAM
Depo-Provera

nie wiem ile kosztuje...ale na MC powinnas miec zadarmo.:tak:
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=647

dziewczyny z tym zastrzykiem to trzeba sie zastanowic, ja bralam w polsce przez 9 miesiecy i nie mialam zadnych skutkow ubocznych, ale prawda jest, ze wyplukuje wapn z organizmu i teraz moje zabki sa tak kruche, ze hej. poza tym moze powodowac osteoporoze. a moja kolezanka po 2 zastrzykach czekala rok na okres, potem musiala miec wywolywany, no i przytyla sporo.

Hej dziewczyny, wieki nie pisalam ale jakos tak wyszlo podczytuje was troche ;-) maluszek mi sie troche rozchorowal takze wesolo nie mam biedactwo jakiegos wiruska podlapalo i ma zatkany nosek i gardelko takze nie spi za dobrze i wogole jest nie zbyt szczesliwy moj skarbek:-( podziwiam was bo albo ja jestem kiepska mama albo wy jestescie super ekstra:-) bo ja to naprade nie mam czasu zeby tak na kompa czesto zagladac pomiedzy karmieniami, sprzataniem ,gotowaniem,spacerkami,zakupami itd to ledwo mi starcza czasu zeby wlosy uczesac a co dopiero po internecie poserfowac:-(
Widze ze popisujecie o tabletkach mi tez juz mija 6tydz pologu takze kontrole bede miec nie dlugo i zobacze co tej moj Gp mi poleci w pl bralam Mercilon i Harmonet ale strasznie przytylam po tym pierwszym a i potem ponad rok staralismy sie o Dawidka i juz mialam pietra ze cos nie tak po tych tabletkach......takze sama nie wiem co mi pozostaje...zobaczymy....tak szczerze to juz pomysluje o powrocie do igraszek takze trzeba pomyslec o zabezpieczeniu...:tak:troche sie boje jak to bedzie bo teraz to wszystko( tam na dole):-)wydaje sie inne ciekawe jak to bedzie i czy bedzie kiedys tak samo????hmmmm naczytalam sie o tych problemach z seksem po porodzie i teraz mam stracha ah ja to jestem......ale sie rozpisalam ale juz tesknilam za wami mocno mocno....pozdr

sim 77 a gdzie "dorwałaś" tę szczepionkę przeciw gruzlicy??? ja czekam juz od wrzesnia i jak dzwonilam ostatnio, to potwierdzili tylko, ze jej nadal nie mają, bo jest jakis problem z jej producentem. byłaś prywatnie, u GP czy w jakim centrum medycznym? tak się sklada, ze wybieramy się jutro do Dublina, wiec moze uda mi się ją gdzies dostac dla synka i mialabym problem z glowy;-)

Ktoras z dziewczyn pisała cos o implantach "antykoncepcyjnych" mozecie mnie oswiecic co to???

NataK - BCG jest podawana raz w miesiacu w lokalnym Health Center. Musisz sprawdzic do ktorego nalezysz i zapytac kiedy bedzie. Oto numer tel - pytaj o BCG - (laczyli mnie chyba ze 3 razy) - 01 88 25 000. powodzenia!

NataK ja pisałam
Jest to taka wykałaczka,którą się wszczepia na przedramieniu.
Jest ona na 3 lata później się ją usuwa.
Jest to antykoncepcja z jednym hormonem tak więc bardzo delikatnie działa na organizm.
Koszt nie jest tani bo coś około 300 e + założenie 100.
Ale na Mc jest darmowa a jak się jej nie ma to można złożyć podanie o Drugs Payment Scheme i wtedy kosztuje 85 e + założenie.
Ja jak już w końcu złoże to podanie to sobie wszczepie.
Tutaj o tym piszą:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=87063
http://www.ivenus.com/health/news/SU-Notebook-Implanon-wk80.asp

emeralda zdróweczka dla młodego.
Poczekaj z biegiem czasu bedziesz się wyrabiać.SPokojnie.

reklama
Sim 77 aha, no to pozostaje mi upierdliwe dzwonienie do naszego HEALTH CENTRE (Galway), a tam jest tylko jeden lekarz, ktory sie tym zajmuje i za kazdym razem zapewnia mnie, ze jak cos dostana, to sie ze ma skontaktuje, a ja juz w maju bede w kraju, wiec chyba tam malego zaszczepię.
anineczka dzięki,no to mnie zagiełas, powaznie-nigdy nie slyszalam o tych implantach, ale jest to dosc kuszący sposob :tak: nie trzeba o niczym pamietac i jest spokoj przez 3 lata. poczytam sobie i kto wie-zobaczymy ;-) w kazdym razie jak juz sobie taki implancik zafundujesz, to daj znac jak to wyglada i jak sie sprawdza ( tu chodzi mi o tycie, samopoczucie itd.) :-)

Do góry