reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

chocolate wiem,ze jest sklep w którym zajmują sie takimi rzeczami typu komórki.
Tylko jak Ci to wytlumaczyc :dry:
Wiesz gdzie jest sklep z odzieżą szkolną? Obok jest rzeźnik.To na przeciwko :tak:

A wiecie coś na ten temat?
Zastanawiam się nad powrotem z dziećmi do Pl.
Mąż zostałby tutaj i dalej pracował a czy ja dalej miałabym szanse dostawać ChB i ECS ?
No i czy jak wyrobię im paszporty irlandzkie to będą dostawać zasiłek nie ważne gdzie mieszkają?

reklama
Anineczka ja znam pary, ktore dostaja ,,chb,, w sytuacji gdy tylko tata pracuje w ie a mama jest z dziecmi w Polsce i nigdy w ie na stałe nie była tylko w odwiedzinach. dzieki wiem gdzie jest sklep.

A ja mam pytanie czy ktos z Was ma telefon w ,,three,, ??Mam blokade na karcie(nie moge uzywac karty w innym telefonie tylko z 3) i nie wiem gdzie to mozna ściągnąć i za ile??wiecie moze??[/QUOTE]

tak maja ze karta startowa dziala tylko w tel z 3 nie da sie z niej korzystac w innych tel co maja zdjete simloki.Mielismy ten sam problem .W sklepie z 3 powiedzieli nam ze tak maja i tego nie da sie zmienic.

Anineczka wiem, że nie mieszkasz już w Tuam :sorry2:

Wiem również, że pracowałaś jako fryzjerka - więc stąd moje pytanie ;-)

Ponawiam je - jakie są ceny u fryzjera: obcięcie i pomalowanie włosów?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Anineczka wiem, że nie mieszkasz już w Tuam :sorry2:

Wiem również, że pracowałaś jako fryzjerka - więc stąd moje pytanie ;-)

Ponawiam je - jakie są ceny u fryzjera: obcięcie i pomalowanie włosów?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
O kurcze chyba do końca sie nie wytłumaczyłam :laugh2:
Ja moge Ci powiedzieć ile kosztuje strzyżenie męskie,bo odkąd tutaj jestem zawsze pracowałam w Barber Shop :tak:
I kompletnie nie jarze jak ceny sie kształtują w damskich salonach :no::no:
Mnie sie tylko wydaje,ze za strzyżenie wezmą do 20 euro a za farbe na całość (bo chyba o to CI chodzi-nie balejaż tylko kolor ) to do 40-50 euro.
Poradzę Ci tylko,żebyś przeszła sie na spacer.Zazwyczaj na szybach wystawowych są cenniki :rofl2:

chocolate dzieki.No właśnie tez znam takie przypadki,ale jakoś się cykam pobierać ten zasiłek jak bede mieszkała w Pl.
No ale najlepiej zadzwonić i sie dopytać

Dostałam pocztą formularz do Right Commissioner i w kopercie były też broszury informacyjne na temam łamania prawa przez pracodawce.
Pisze tam,ze pracownik nabiera praw pracowniczych po roku od rozpoczęcia pracy ale kobiety w ciąży to nie dotyczy!!!
Czyli szef nie miał prawa mnie zwolnic!!! :rofl2:
Wypełniam formularz i zaczynam walke :laugh2:

Dziewczyny jutro wam odpisze. Tyle piszecie ze po awarii mojego neta nie moge nadrobic:-p Wrocilam wlasnie z kontroli od gina.:crazy: No i na szwie wyszla mi blona:crazy: Przez to moge odczuwac bol przy stosunku (tego jeszcze nie wiem):dry::dry::dry::nerd::sorry2: Za 2 misiace do kontroli i jak sie ona nie zluszczy sama to bede musiala ja usunac.:baffled::crazy::crazy::crazy::-( No co za partacze. Wszyatko co moje jest jak najbardziej ok (macica, jajniki itd itp) tylko ten szew Grrrr:crazy::crazy::crazy: Dostala tabletki anty, ale dzis przy moim "pierwszym razie":-p musze bardzo uwazac bo juz jajeczkuje :-p:laugh2: Pozdrawiam i zycze kolorowych snow

keyma moja kolezanka zamawia sobie wizyte w domu przychodzi do niej dziewczyna z Polski. Za ciecie i farbe bierze 50-60euro(nie wiem czy dlatego ze czesto korzysta z usług ale to chyba stała cena).
Ja w salonie po przeciwnej stronie antykwariatu(na rogu sklep z rowerami) za ściecie w grudniu zapłaciłam 35euro

reklama
Hej Dziewczyny :-)
tak sobie was podczytuję, ale na codzien pisze w innym watku, wiec tu tylko wpadam od czasu do czasu ;-)
mam pytanie odnoscie GP, czy ktoras z was zmieniała sobie lekarza? jak to wyglada, czy trzeba przeniesc dokumentacje medyczną do nowego GP? nie wiem czy oni wogole prowadzą cos takiego, czy wszystko jest w systemie komputerowym?

Ah odnosnie fryzjera, to wybrałam się ostatnio na swoją pierwszą wizytę w zyciu, marzyłam o trwałej, bo mialam juz dosc długich włosow,a rude lub kasztanowe loki, to bylo to :tak: niestety fryzjerka( niby expert) spieprzyla mi fryzurke, obciela wlosy az do ramion, a trwala wyszla jak afro-na szczescie dzis po 3 dniach juz jej nie widac ( i dzieki Bogu!!!) wlosy sa troche wzburzone, ale mysle, ze uda mi sie je ujarzmic :tak: :tak:tak wiec na fryzjera to juz się chyba nie zdecyduję-bynajmniej nie na irlandzkiego :angry:

Paulineczka a mi 2 dni po porodzie puscily wszystkie szwy w kroczu, nie zajeli sie tym wogole, mysle, ze teraz ma to duuuuuzy wplyw na jakosc wspolzycia. mam do nich o to ogromny zal a na wspomnienie bolu jaki temu towarzyszyl robi mi sie zimno, no ale coz, moze przy drugiej dzidzi nie bedą mnie kroic ;-)

Do góry