reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
dzien dobry, teraz bede szla na wizyte kontrolna po porodzie z lekiem... Wybieram sie za tydzien. Paulineczka do kogo udalas sie na kontrole? do GP? szpitala? czy prywatnie do pol gin?

NataK - GP - nie ma problemu ze zmiana - nikogo nie trzeba informowac - pytalam i lekarza i przy okazji poloznej, ktora mnie odwiedzila

milego dnia

Hej Dziewczyny :-)
tak sobie was podczytuję, ale na codzien pisze w innym watku, wiec tu tylko wpadam od czasu do czasu ;-)
mam pytanie odnoscie GP, czy ktoras z was zmieniała sobie lekarza? jak to wyglada, czy trzeba przeniesc dokumentacje medyczną do nowego GP? nie wiem czy oni wogole prowadzą cos takiego, czy wszystko jest w systemie komputerowym?

Ja zmieniałam juz 3 razy bo juz w 3 miastach mieszkam :laugh2:
I Sim77 przydałoby się,żeby poinformować o tym byłego lekarza.
No i przydałoby się,żeby cała dokumentacja medyczna przeszła razem z Tobą do nowego lekarza ( bo w końcu chciałabyś żeby Twój nowy lekarz znał całą historie chorób i innych spraw,które są w dokumentach).
Prosisz nowego lekarza lub panie w recepcji,żeby skontaktowały się z poprzednim lekarzem (dajesz jego numer telefonu) i zabrały dokumenty.Tyle. :tak:
Ja dodatkowo musiałam prosić o dokumenty od pielęgniarek środowiskowych i wszystko załatwiały Panie z nowego Health Center ;-)

Dzięki Dziewczyny :-)

magdalena 81 przepraszam - nie chciałam cię wystraszyc, nie zwróciłam uwagi na to, ze czekasz na dzidzię ;-) ale uwierz mi, nie ma się czego bać,nic nie poczujesz( o ile wogole cię będą nacinać), ja po prostu trafiłam na "kretynow" a szwy mi poszły w domu, bo myslalam, ze juz więcej mogę zrobić i się przeliczyłam. pojechałam do WESTDOC czyli weekendowego GP, a tam mnie po prostu olali i stwierdzili, ze to zle nie wyglada :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale gdybym sama potrafiła sobie dziureczkę naprawic, to na pewno bym to zrobiła-no bo teraz to tylko chirurgia plastyczna mi pozostaje, choc mąz nie narzeka :-D
jeszcze raz przepraszam-głowa do góry-bedzie dobrze :tak::tak::tak:

NataK, nie przepraszaj, nic się strasznego nie stało:-). Chociaż szczerze mówiąc to absolutnie nie boję sie porodu i bólu, a jedynie właśnie zszywania po porodzie:baffled:. Ale jestem dobrej myśli:-):-). Tak poza tym to mój Syneczek już sie szykuje na świat, niecierpliwy po Mamusi:-):-). Ale dostał przykaz siedzenia w środku jeszcze 2 tygodnie, zobaczymy czy posłucha:-). Już bym go chciała.....

Pozdrawiam Mamuśki:-)

Sim- tutaj nie wykonaja Ci zadnej kontroli ginekologicznej. Jedyne co to zrobia cytologie- oczywiscie nie tak jak to sie u nas robi, tylko sama sobie pobierzesz material do badan:-p:-p:-p:-) NORMALNE JAJA TO Są jakies!!. Ja bylam prywatnie.
Magdalena 81- nie boj sie nic. jak sie wszystko zacznie to mysli, ze niedlugo sie skonczy:-pA bol minie ci z chwila jak dostaniesz juz dzidzie na brzuszek. Trzymajcie sie ty i twoj dzidzius.
NataK- :sorry2: kurcz, az mi ciarki ida. Ale jakie ty mialas szwy?? Ja mialam te samorozpuszczalne.

Paulineczka mialam te samorozpuszczalne, szycia nie czułam, bo miałam epidural w kręgosłupik, więc luzik. no poszły mi poszły, trochę z mojej winy, bo za duzo sie wysilałam, zle przykucnełam i pooooooooszło ;-) ja to wogole mialam jaja, bo nie chcialo mi się krocze goić, a w szpitalu powiedzieli, ze przemywać wodą, co w sumie g.... mi dalo, ale pozniej zastosowałam roztwor z soli kuchennej wiec sciągneło i zagoiło się bez szczypania i problemow- eh ... te ich metody, jak w sredniowieczu jakims :wściekła/y: a o podejsciu do pacjenta to juz nie wspomnę, choc z porodowki mam mile wspomnienia, ale gdy czekałam na porod ponad 40 godzin ze skurczami co 4-5 minut-masakra, kazali chodzic i się męczyć, a porod nie postepował, w koncu się zlitowali i wzieli mnie na porodowkę, tam przebito mi błony płodowe i akcja ruszyła ;-)wiec i tak sie cieszę, ze nie skonczylo się na cesarce. no co tu ukrywac mam zal do irlandzkiej sluzby zdrowia, moj GP tez do d... dlatego chce go zmienic, a wogole jak sobie przypomnę badania w okresie ciazy to mnie krew zalewa, cale szczescie, ze dzidzia byla zdrowa, bo gdyby nie, to przy ich metodach (cisnienie, badanie moczu) i tak nie byliby w stanie niczego wykryc :tak:
no ale tak juz tu jest i to my jako emigranci musimy sie do nich niestety dostosowac.

Paulineczka - dzieki za info, czyli ide tylko do pol gin.
Wiecie moze jak bardzo istotne jest aby zglosic sie z bobaskiem do kontroli po 6 tyg. 2 tyg pozniej idziemy z malym na szczepienie do polskiej przychodni i planuje dopiero wtedy przebadac synka. Myslicie ze to ok czy te 6 tyg to jakis "przepis".
Jutro w moim HC ma byc szczepionka BCG - moze zdarzy sie cud i bedzie...
milego dnia

moj GP powiedzial, ze mam nie meczyc dziecka i przyjsc dopiero w 8 tygodniu, to od razu zrobia kontrolne i szczepienie. Swoja droga wydaje mi sie to troche nie fair, bo przeciez mam zagwarantowane 2 wizyty(jedna dla mnie, druga dla dzidzi) po porodzie darmowe.

reklama
Do góry