reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

No nie wiem czy mam szczescie czy nie, ale mi nikt niczego nie kazal samodzielnie pobierac do badan cytologicznych. Wszystko pobieral GP, uzywajac wziernika i wszystkiego co do tego potrzeba. Powiem nawet ze trwalo dosyc dlugo pobieranie materialu.

Szczerze powiedziawszy pobranie sobie samodzielnie materialu z szyjki macicy musialoby byc mistrzostwem swiata, nie wiem czy faktycznie masz takie doswiadczenia ale jesli tak to z pewnoscia szybko zmien lekarza, bo mialam tu robiona cytologie kilka razy i nikt mi niczego nie kazal robic samemu :)
Mi też nie kazali samemu sobie pobierać wymazu :no::no:

reklama
Pati77 - dzieki!

Ostatnio zmienilam GP - ten moj poprzedni z pewnoscia kazalby sobie zrobic samemu.
Na nowego GP wybralam pania Wuczynska - ma uprawnienia GP i jest pediatra - mam nadzieje ze sie nie zawiode. Czy ktoras z mam miala do czynienia z ta pania doktor?

Pati77 - dzieki!

Ostatnio zmienilam GP - ten moj poprzedni z pewnoscia kazalby sobie zrobic samemu.
Na nowego GP wybralam pania Wuczynska - ma uprawnienia GP i jest pediatra - mam nadzieje ze sie nie zawiode. Czy ktoras z mam miala do czynienia z ta pania doktor?
A powiedz mi gdzie ona przyjmuje?

Magdalena i co zdecydowałaś z porodem?
Gdzie rodzisz?

Kurcze musze odesłać do Right Commissioner formularz :dry:

A powiedz mi gdzie ona przyjmuje?

Magdalena i co zdecydowałaś z porodem?
Gdzie rodzisz?

Kurcze musze odesłać do Right Commissioner formularz :dry:

W Irl już jestem od kilku tygodni i tutaj zostaję. Ani mnie to specjalnie nie smuci, ani nie cieszy. W Polsce na pewno miałabym lepszą opiekę przed porodem, ale za to z tego co się zdążyłam zorientować rodzić lepiej tutaj... ehhhh, co ma być to będzie, ważne żeby tylko Synuś był zdrowy...

Dziewczyny, które rodziły w University Hospital w Galway, powiedzcie mi czy w szpitalu kąpią dzieci i czy muszę wziąć recznik dla Dzidzi i kosmetyki. No a już w ogóle byłoby super, gdyby któraś z Was napisała co brać do szpitala, a co można sobie odpuścić, bo jak przygotowałam wszystko to tak wielkiej walizy nie miałam jak na urlop jechałam:-D:-D:-D...

A tak w ogóle to już mnie mocno podbrzusze pobolewa i czuję, że zbliża się godzina zero....

Dziewczyny, które rodziły w University Hospital w Galway, powiedzcie mi czy w szpitalu kąpią dzieci i czy muszę wziąć recznik dla Dzidzi i kosmetyki. No a już w ogóle byłoby super, gdyby któraś z Was napisała co brać do szpitala, a co można sobie odpuścić, bo jak przygotowałam wszystko to tak wielkiej walizy nie miałam jak na urlop jechałam:-D:-D:-D...

A tak w ogóle to już mnie mocno podbrzusze pobolewa i czuję, że zbliża się godzina zero....
Gdybym widziała tą liste to bym Ci powiedziała bo nie pamiętam jej juz.
Moje pierwsze dziecko wykąpali i drugie też.
Musisz wziąśc ręcznik. Kosmetyki używałam ich.
Nawet przy kąpieli miały płyn do mycia:tak:

czesc dziewczyny ja nadal w pl ale tylko do niedzieli musze wam sie pochwalic ze zostalam ciocia alanek ur sie wczoraj wazyl 2930 troche malo ale to moze dlatego ze 3 tyg za wczesnie sie urodzil.napewno bede do was pisac i sie radzic bo to nasze pierwsze malenstwo ur na obczyznie.pozdrawiam

magdalena 81 postaram się ci pomoc napiszę co ja brałam do szpitala, tak kąpia tu maluszki, plyn maja swoj :tak:

DLA MAMUSI:
* koszula na porodówke-najlepiej ciemna
*szlafrok
*ciepłe skarpety-mnie się przydały
*kilka koszul lub pizam, jesli zamierzasz karmic piersia, to najlepiej rozpinane z przodu
*jednorazowe majtki, ja mialam 2 paczki po 5 sztuk, wiec na 2 dni w szpitalu mi wystarczyly
*stanik dla karmiących
*wkładki laktacyjne (breast pads)
*podpaski (maternity pads)-okolo 30-40 sztuk na 2 dni
*kapcie
*klapki pod prysznic
*kosmetyki (zel pod prysznic, szampon, pasta do zebow itd.)
*2 duze reczniki
*1 maly recznik
* krem z lanoliną do obolałych karmieniem sutków
*chusteczki higieniczne
*woda do picia
*notatnik , długopis, telefon, aparat fotograficzny, dokumenty

DLA DZIDZI:
* kilka kocykow-ja mialam 4, z czego jeden ten z porodowki od razu poszedl do prania, jesli masz rozek to super sprawa, mozesz go zabrac i do tego z 2 kocyki
*2 ręczniki
*czapeczka-dzidzie lubią ciepełko
*body z krotkim rękawkiem-ja mialam 4 szt. ale wzielam 2 rozmiary NEWBORN i OD 0-3 MIESIĘCY, nie wiedzialam jak duze bedzie dziecko
*spioszki pajacyki-4 szt. tez wzielam w 2 rozmiarach
*chusteczki nawilzane-Sensitive, chyba, ze wolisz uzywac wody i wacikow
*pieluszki jednorazowe ok.30-40 szt.
*wazelinka lub Sudocrem do pupci
* gaziki i 70% spirytus do pępuszka, choc tu preferują przemywanie samą wodą, co w naszym przypadku się nie sprawdzilo

to chyba wszystko co na pewno ci sie przyda, ciuszki dla siebie na wyjscie i dla maluszka mozna przywiezc w dzien wypisu, wiec nie musisz tego ze sobą miec podczas pobytu w szpitalu.zresztą sama zobaczysz, ze połowę rzeczy przywieziesz do domku w stanie nienaruszonym ;-)

reklama
Do góry