reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Nie chcę jeszcze fikać ze szczęścia, żeby nie zapeszyć, ale jest duuuużo lepiej :-) - teraz dopiero zaczęło się skrobanie, jak wszystko ładnie się goi...
odstawiłam sudocrem i używałam tą maść Calendula, no i wróciłyśmy do poprzednich pieluszek... - dziwne, a myślałam, że sudokrem to cudokrem. Używałam go profilaktycznie od urodzenia Oliwki, może skóra się po prostu przyzwyczaiła?
a co do mąki ziemniaczanej, to chyba tylko w polskim sklepie bo w lokalnym sparze ekspedientka na pytanie o potato flour wyglądała jakby mocno powstrzymywała się od popukania w czoło ;-)
dzięki za odzew mamy :-)

Załączniki

• OliwkaMala.jpg
    OliwkaMala.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 35
reklama
w lokalnym sparze ekspedientka na pytanie o potato flour wyglądała jakby mocno powstrzymywała się od popukania w czoło ;-)
:-)

Bo to tutaj sie nazywa CORN FLOUR. Nie wiem czy bedzie miec takie samo dzialanie medyczne jak polska maka ziemniaczana, ale kulinarnie corn flour uzywana jest do tego co w Polsce :-)

a ja jestem zadowolona z sudocremu i malemu pupka wygalda lepiej po uzyciu hmm kazde dziecko jest inne.
anieczka jak sie czujesz jak twoj szkrab??

pozdrawiam

czesc,aneczka 81 ja radzilabym zaopatrzec sie w taka zasypke o nazwie CALDESENE (nie jestem pewna czy doslownie ta nazwa) jest naprawde rewelacyjna, ja z odparzeniem u mojej corci walczylam miesiac i nic,a po tym srodku 3 dni i bylo po wszystkim,powodzenia i pozdrawiam

odpukac - to nie u mnie problemy z odparzeniami na topie:)

jak tam u Was podejscie do Helloween?
Ja wystroiłam troche domek - Julka ma straszna radoche! Ale dalej nie wiem co jutro? Będą nas nachodzić dzikie tłumy, czy nikt nie zajrzy? Czy my gdzies sie wybierzemy?
Jak bylo u Was w ubieglych latach? Wchodzicie w to, czy nie?

reklama
Aneczka nie używaj sudokremu w okolicach odbytu!!nie wolno, jeżeli okolice odbytu to masc clotrimazolum, zeby nie było grzybicy!!
U nas tez sudocrem :no:.

Anineczka czy wiesz ze teraz przy drugim dziecku jesli bedzie wszytko w porządku z nami i dziecmi wyjdziemy po 24 godzinach od porodu.

Jeszce nie zapisałam sie do lekarza zaraz dzwonie, ale jak pomysle o rozmowie przez tel. w po angielsku, jeszce w moim wykonaniu...:eek::cool::sorry::crazy::sorry::sorry:

Do góry