reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Nie chcę jeszcze fikać ze szczęścia, żeby nie zapeszyć, ale jest duuuużo lepiej :-) - teraz dopiero zaczęło się skrobanie, jak wszystko ładnie się goi...
odstawiłam sudocrem i używałam tą maść Calendula, no i wróciłyśmy do poprzednich pieluszek... - dziwne, a myślałam, że sudokrem to cudokrem. Używałam go profilaktycznie od urodzenia Oliwki, może skóra się po prostu przyzwyczaiła?
a co do mąki ziemniaczanej, to chyba tylko w polskim sklepie bo w lokalnym sparze ekspedientka na pytanie o potato flour wyglądała jakby mocno powstrzymywała się od popukania w czoło ;-)
dzięki za odzew mamy :-)

Załączniki

• OliwkaMala.jpg
    OliwkaMala.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 42
reklama
w lokalnym sparze ekspedientka na pytanie o potato flour wyglądała jakby mocno powstrzymywała się od popukania w czoło ;-)
:-)

Bo to tutaj sie nazywa CORN FLOUR. Nie wiem czy bedzie miec takie samo dzialanie medyczne jak polska maka ziemniaczana, ale kulinarnie corn flour uzywana jest do tego co w Polsce :-)

a ja jestem zadowolona z sudocremu i malemu pupka wygalda lepiej po uzyciu hmm kazde dziecko jest inne.
anieczka jak sie czujesz jak twoj szkrab??

pozdrawiam

czesc,aneczka 81 ja radzilabym zaopatrzec sie w taka zasypke o nazwie CALDESENE (nie jestem pewna czy doslownie ta nazwa) jest naprawde rewelacyjna, ja z odparzeniem u mojej corci walczylam miesiac i nic,a po tym srodku 3 dni i bylo po wszystkim,powodzenia i pozdrawiam

odpukac - to nie u mnie problemy z odparzeniami na topie:)

jak tam u Was podejscie do Helloween?
Ja wystroiłam troche domek - Julka ma straszna radoche! Ale dalej nie wiem co jutro? Będą nas nachodzić dzikie tłumy, czy nikt nie zajrzy? Czy my gdzies sie wybierzemy?
Jak bylo u Was w ubieglych latach? Wchodzicie w to, czy nie?

reklama
Aneczka nie używaj sudokremu w okolicach odbytu!!nie wolno, jeżeli okolice odbytu to masc clotrimazolum, zeby nie było grzybicy!!
U nas tez sudocrem :no:.

Anineczka czy wiesz ze teraz przy drugim dziecku jesli bedzie wszytko w porządku z nami i dziecmi wyjdziemy po 24 godzinach od porodu.

Jeszce nie zapisałam sie do lekarza zaraz dzwonie, ale jak pomysle o rozmowie przez tel. w po angielsku, jeszce w moim wykonaniu...:eek::cool::sorry::crazy::sorry::sorry:

Do góry